INVESTEREN IN BITCOIN

Waarom zou ik investeren in Bitcoin? Is het een goede belegging?

waarom investeren in bitcoinWil jij investeren in Bitcoin? Beleggen in Bitcoin is risicovol. We hebben veel informatie verzameld over Bitcoin. Bitcoin is een van de meest innovatieve en revolutionaire ontwikkeling sinds het internet als het gaat om het bouwen van een alternatief p2p-financieel systeem. Een systeem op basis van decentralisatie, disintermediatie, vrijheid en de afschaffing van alle overbodige kosten die o.a. banken voortdurend in rekening brengen. Dankzij de Bitcoin technologie en de vele verschillende innovatieve fintech bedrijven zoals o.a. CryptoPay, SpectroCoinUphold en het Nederlandse bedrijf BTCdirect, is het nu mogelijk om Bitcoin te gebruiken als een vrij transportmiddel voor investeringen in buitenlandse valuta en edelmetalen. Vandaar, Bitcoin is meer dan een cryptovaluta, het gaat vooral om de onderliggende technologie en de potentie van het expanderende vrije globale p2p-netwerk.

In feite, er zijn geen grenzen aan hoe de bitcoin technologie kan worden ingezet om onze huidige financiële wereld en de big business, corporate economie te hervormen. Denk nu even niet aan de prijsschommelingen van Bitcoin, maar aan de revolutionaire kracht en mogelijkheden die er zijn vanuit een technologisch standpunt.

bitcoin trading strategieDe toekomst zal door Bitcoin en andere crypto-equity netwerken (Ethereum, Bitshares etc.) worden gevormd. Voor een goede cursus over de Bitcoin economie, kan ik de volgende cursus aanbevelen: Bitcoin Economics. Deze cursus kun je complimenteren met een Cryptocurrency trading course in het geval je op korte termijn goed geld wilt verdienen met de prijsvolatiliteit van Bitcoin en andere cryptomunten. Voor meer informatie: De cryptocurrency trading gids!

Wat zijn feiten die het beleggen in Bitcoin en het handelen met bitcoins zo interessant maken:

  • Belangrijke investeerders en investeringsbanken investeren nu grote bedragen in allerlei fintech en bitcoin projecten. Een bekende investeerder in Bitcoin bedrijfjes is Marc Andreessen’s venture capital bedrijf, Andreessen Horowitz. Marc heeft bedrijven zoals Skype, Facebook, Pinterest, Twitter, AirBNB en meest recentelijk Oculus VR (bekend van de Rift vr-bril) helpen bouwen. Hij ziet een enorme potentialiteit in Bitcoin en heeft al meer dan $50 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin-gerelateerde start-ups. Steam, de spelontwikkelaar bekend voor de nieuwe SteamVR-platform voor de HTC Vive, zal nu ook bitcoins accepteren. De trend is simpel, meer en meer bedrijven accepteren bitcoins als een betalingsmiddel, meer en meer fintech bedrijven gebruiken de Blockchain van Bitcoin als de ruggengraat van hun operaties.
  • Tegenwoordig zijn er ook steeds meer en meer banken die investeren in Bitcoin gerelateerde projecten. Zo wordt er door o.a. de Deutsche Bank en UBS gewerkt aan een eigen interne cryptocurrency, de Utility Settlement Coin. Goldman Sachs werkt aan de SETLcoin. Er zijn ook meer en meer bankiers die overstappen van traditionele banken en financiële instellingen naar fintech en Bitcoin 2.0 bedrijven die investeren in de ontwikkeling van nieuwe fintech diensten. Hier volgt een concreet voorbeeld: de beruchte Blythe Masters, een top executive bij JP Morgen is overgestapt naar Digital Assets Holding LLC. Volgens Masters omdat de Bitcoin technologie weer vertrouwen zal geven in de financiële markten…wat weet zij wat wij als burgers weer niet weten? Zal het vertrouwen spoedig weer helemaal weg zijn zoals bij de laatste Kredietcrisis van 2008? 2016 is duidelijk het jaar geweest waar Bitcoin is gebruikt geworden in vooral China voor kapitaalvlucht, om zo effectief geldontwaarding te ontwijken. De fiat valuta oorlogen en openstaande geldpersen leiden tot geldontwaarding en ondermijnen het vertrouwen in de eigen valuta. Bitcoin is een vluchtroute en kan ook als een brug dienen voor veiligere valuta’s zoals de Amerikaanse Dollar en goud. Deze kun je o.a. via de Spectrocoin bitcoinbeurs binnen één wallet beheren!
  • De vraag naar Amerikaanse Dollars is enorm toegenomen. Deze kunnen voor veel mensen in vooral de niet-Westerse samenlevingen veel makkelijker en goedkoper worden gekocht via een Bitcoinbeurs met een app in een smart phone! De trend is ingezet, meer en meer mensen overal in de wereld stappen over naar Bitcoin. In 2017 zal met de aankomende verkiezingen in Frankrijk en Duitsland waarschijnlijk het vertrouwen in de Euro en de Europese Unie verder worden uitgehold. Zullen meer en meer Europeanen wakker worden en ook Bitcoin gaan gebruiken voor het ontdekken van nieuwe financiele mogelijkheden om o.a. goedkoper Euro’s om te zetten naar buitenlandse valuta’s en edelmetalen? Ondanks de bokkesprongen van Bitcoin is de Euro de laatste twee jaar veel goedkoper geworden. Begin 2015 kon je met 200 euro nog 1 Bitcoin kopen, eind 2016 moet je al met meer dan 900 euro rekenen! Een prijscorrectie kan zeker optreden, maar er is een duidelijke trend. Bitcoin is een manier om geldontwaarding te vermijden en alternatief te kunnen beleggen in niet alleen Bitcoin, maar ook andere valuta’s, edelmetalen en crypto-equity. Dit zal de marktkapitalisatie van Bitcoin verder ten goede komen.

beleggen in bitcoin

  • De marktkaptitalisatie van Bitcoin is ook volop in ontwikkeling en de vooruitzichten in 2017 zijn zeer positief. Het beleggen in bitcoins is ook vanuit dit perspectief zeer interessant. Meer en meer mensen zullen via de smartphone Bitcoin gebruiken als een transactiemiddel.

bitcoin als belegging

Beleggen in Bitcoin in het licht van de opkomst van fintech, banken en geldontwaarding.

Over het algemeen beven banken bij de gedachte aan wat Bitcoin kan betekenen voor hun winsten. Het is dan ook niet vreemd dat Bitcoin vooral wordt gedemoniseerd om beleggers en gewone burgers bang te maken voor het gebruik van deze technologie voor het verwerkelijken van hun eigen vrijheid in termen van privacy en financiën. De geest is uit de fles, de banken zullen deze niet meer in de fles krijgen. Ze werken daarom ook hard aan hun eigen interne Bitcoin-achtige projecten.

Bitcoin als internettechnologie is gebaseerd op de Blockchain, een digitaal grootboek die traditionele vertrouwde derde partijen als een bank, notaris, makelaar etc. overbodig maakt. De derde vertrouwde partij zit automatisch verwerkt in de werking van de Blockchain, het kloppend hart van Bitcoin. De Blockchain en de Bitcoins als digitale activa kunnen worden geprogrammeerd en zullen in het internet der dingen worden verwerkt. Voor een goede presentatie over de blockchain:

—–
TIP: in Nederland kun je goedkoop bitcoins kopen bij BTCdirect!
&
…overal uitgeven in elke winkel met een Euro Bitcoin debit card
 

Meer en meer banken willen deze werking zelf begrijpen en beheersen. Zoals al eerder aangegeven, meer en meer banken proberen de kracht van de Blockchain te gebruiken voor hun eigen doeleinden. De LHV Bank in Estland heeft samen met ChromaWay in Zweden een nieuw mobiel P2P betalingsysteem, Cuber, ontwikkeld met behulp van Colored Coins. Banken kunnen de technologie zelf weer gebruiken en verder ontwikkelen om beter te kunnen concureren en betere dienstverlening te kunnen geven. .

De nieuwe fintech innovaties die dankzij Bitcoin en de Blockchain kunnen worden ontwikkeld zijn onbegrensd. Wil je een concreet voorbeeld? Lees dan hoe Uphold aan de weg timmert om daadwerkelijk een verschil te maken en Bitcoin gebruikt voor het opzetten van een alternatief betalingssysteem in allerlei mogelijke vormen van geld en activa. Je kunt via Bitcoins de waarde van je vermogen opslaan in kluis-goud en via bitcoins weer uitgeven in euro’s in de winkel om de hoek dankzij een goede bitcoin debit card zoals de e-Coin e-Card.

Stefan Molyneux heeft een uitstekende, uitgebreide samenvatting gemaakt over de Bitcoin revolutie en de waarde van Bitcoin en de Blockchain voor de mensheid. Ik raad je aan om deze presentatie te bekijken aangezien deze vol waardevolle informatie zit.

Maak deel uit van de revolutie en koop Bitcoins!
—–
beleggen in bitcoinOver algemeen, Bitcoin is een doorn in het oog van banken. Het kost geld om een bankrekening te handhaven en er zijn allerlei kosten verbonden om je geld te gebruiken. Bovendien de banken geven geen rente meer. Het handhaven van een bankrekening is tegenwoordig niet zonder risico’s en een kostenpost. De banken dwingen in feite ons geld te investeren in opties, CFD’s, binaire opties en andere derivaten. Banksparen is voor ons niet meer aantrekkelijk. Terwijl ze zelf al het geld dat ze voor bijna noppes krijgen, lekker zelf behouden. Leningen worden bijna niet meer verstrekt aan de kleine burger. Ons fiatgeld holt onze koopkracht uit en ons Westerse bankwezen op basis van fractioneel bankieren is verantwoordelijk voor de ellende. Uiteindelijk zijn ze verantwoordelijk voor de Europese crisis en de uitholling van de USD als de wereldreservemunt en alle andere manipulaties op het gebied van LIBOR, goud en de FOREX markt . Alleen deze trend representeert enorme risico’s en maakt het investeren in bitcoin aantrekkelijk. Meer en meer mensen worden wakker over wat ons bankwezen eigenlijk representeert. Dit zal ook meer en meer mensen er toe aanzetten om cryptocurrencies te gaan gebruiken.

investeren in bitcoinsBitcoin gaat voorbij ons huide bankwezen. Het representeert daarom een grote bedreiging voor de banken. Het feit dat Bitcoin als een alternatief kan worden aangedragen voor ons huidige financiëel systeem is zeker aantrekkelijk, maar niet altijd realistisch…. ons bankwezen representeert een enorme macht die ze onder andere uitoefent op de regering van de V.S. Banken kopen de criminele activiteiten die aan het licht komen af met behulp van boetes and andere schikkingen. Alleen IJsland heeft bankiers veroordeeld voor hun wangedrag en criminele praktijken. In ieder geval, deze macht die de internationale bankiers hebben, kan ook worden ingezet om Bitcoin te reguleren en kapot te maken. Dit is een risico. Daarom zou de Bitcoin gemeenschap niet zo zeer de confrontatie moeten aangaan met de US Dollar en zich meer moeten concentreren om een groter betalingsnetwerk te worden.

investeren in bitcoinInvesteren in Bitcoin kun je doen vanuit het oogpunt dat zich verder zal onwikkelen als een beter en goedkoper belatingsnetwerk voor de burgers. Bitcoin kan zich ontwikkelen als de eerste wereldwijde open betalingsnetwerk. In dat opzicht zal Bitcoin concureren met Skrill, PayPal en Mastercard. Hoewel het er meer op lijkt dat deze bedrijven Bitcoin zullen integreren in hun eigen betalingsnetwerken. Dez zijn betalingsnetwerken in handen van een specifiek bedrijf die alle regels en kosten vaststelt. Dit is niet het geval met Bitcoin. Bitcoin is geen bedrijf, niemand is de eigenaar van Bitcoin. Het wordt door niemand gereguleerd of gelimiteerd. Haar inherente beperkingen en mogelijkheden zijn alleen van wiskundige aard. Bitcoin is als een vrij platform een mogelijke vruchtbare grond voor nieuwe technologische innovaties. Er is op dit opzicht een parallel te trekken met het internet. Het internet was in het begin speelgoed voor computer nerds. Iedereen dacht dat gecentraliseerde online dienstverleners zoals AOL en Compuserve de burgers het beste zouden kunnen bedienen. Zeker ze leverde een uitstekende dienst, maar op het vrije internet was iedereen vrij om te innoveren. Computer nerds ontwikkelde al snel allerlei protocollen, het World Wide Web, Search Engines zoals Google, Youtube ect. Vele Bitcoin optimisten denken dat innovatie binnen het Bitcoin ecosysteem de mogelijkheid geeft om Bitcoin-gebaseerde betalingssystemen te perfectioneren die de traditionele betalingssystemen zullen uitconcureren. Investeren in Bitcoin is vanuit dit oogpunt zeer zeker interessant.

Waarom zou Bitcoin een betere dienstverlening kunnen verrichten?

cryptocurrency bitcoin speculatieKijk, maar eens naar internationale geldoverboekingssystemen zoals Moneygram en Western union. Deze zijn vreselijk duur en langzame dienstverleners. Bitcoin ondernemers zouden deze klanten veel beter kunnen helpen om Bitcoin te gebruiken om onmiddelijk het geld over te boeken en terug te converteren naar de locale munteenheid. Bitcoin wordt dus gebruikt om supersnel en goedkoop het geld te verzenden van een een bepaalde currency in een land, naar een andere currency van een ander land. Er valt hier veel geld te besparen voor de burgers terwijl het zeker ook prachtige mogelijkheden biedt voor Bitcoin ondernemers. Hier kan op korte termijn veel gebeuren.

Een gedurfde stap zou zijn om te concurren met volwaardig Bitcoin credit/debit kaart betalingssysteem. Dit zal wat meer tijd vergen en vooral meer bedrijven die Bitcoins acceptereren als een betalingsmiddel. Bitcoin moet meer aantrekkelijk worden gemaakt zodat iedereen gemakkelijk Bitcoin kan gebruiken als een betalingsmiddel. Dit is zeg maar work in process en zal op langere termijn zeker vruchten afwerpen wanneer vooral jongeren en winkeliers Bitcoin meer en meer zullen omarmen. Niettemin er zijn al Bitcoin Debit cards beschikbaar die via het Mastercard netwerk werken en waardoor Bitcoin eigenaars direct hun Bitcoins kunnen uitgeven in winkels die geen Bitcoin accepteren. Dit is een bijzondere nieuwe ontwikkeling: Bitcoin Debit Cards.

Bitcoin is veel meer dan alleen een alternatief, goedkoper en gedecentraliseerd betalingsnetwerk. Bitcoin is gebaseerd op een krachtige nieuwe technologische innovatie, de blockchain. Blockchain maakt ‘trustless transactions’ mogelijk tussen handelende partijen. De nodige vertrouwde tussenpersoon die transacties bewaakt, maar ook duur en traag maakt, kan in veel gevallen weg vallen. De blockchain kan dus gebruikt worden voor het maken van zogenaamde smart contracts. Deze slimme contracten kun je zelf schrijven en in de blockchain programmeren door middel van een gebruiksvriendelijke programma. Deze worden op dit moment o.a. ontwikkeld door Veritaseum in de vorm van UltraCoin en Ethereum om de vorm van EtherScript ontwikkeld. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat je zelf een testament schrijft en automatisch laat uitvoeren zonder de tussenkomst van derde/betrouwbare partijen. Het testament met bijvoorbeeld het geld in de vorm van Bitcoin en je fysieke bezit is in het contract verwerkt en controleert automatisch af en toe het overlijdensregister. Wanneer je overlijdt en in het register verschijnt, dan zal het contract automatisch worden uitgevoerd. Niemand hoeft een testament te bewaren, geen notaris komt er aan te pas om het testament volgens jouw wensen uit te voeren.

investeren in Bitcoin, de blockchainGoed, dit is maar een mogelijke toepassing van smart contracts. Je kunt ze opstellen voor elke transactie en handelsovereenkomst. Bitcoins zijn programeerbaar slim geld en kunnen worden gekoppeld aan slimme apparaten en objecten. In die zin zal Bitcoin een belangrijke rol gaan spelen in de ontwikkeling van het internet der dingen – the Internet of Things (IoT). Dit wordt op dit moment nog volledig over het hoofd gezien. De meeste mensen staren zich blind op Bitcoins als een currency en het feit dat dit digitaal contantgeld wordt gestolen en vreselijk in prijs (uitgedrukt in euros) kan schommelen. Het lange termijn perspectief voor Bitcoin als een technologische uitvinding met allerlei nieuwe toepassingen ook als slim geld binnen een wereld van slimme objecten is buitengewoon onbegrensd. Een technologisch paradigma verschuiving op het gebied van geld en de werking van geld zal uiteindelijk in de toekomst plaatsvinden.

Terug naar de wereld van de traditionele dinosaurus banken. UltraCoin heeft de ambitie om investeringsbanken overbodig te maken. Iedereen kan zelf een investeringsbank worden en direct zonder de tussenkomst van een dure brokerage firm kunnen handelen in aandelen, opties, CFD’s en binaire opties. Je ziet het de toepassingen ook op dit gebied zijn enorm en kan onze beurshandel volledig veranderen. Voor meer informatie: Bitcoin Economics course.

 

Investeren in Bitcoin – Risico’s:

hoe kan ik bitcoins investeren in nederland?Een probleem met Bitcoin is dat de prijs nogal fluctueert. Investeren in Bitcoin is risicovol, maar dat is natuurlijk een normaal aspect van beleggen, zeker wanneer veel investeerders puur op korte termijn prijsspeculatie inzetten. Dit maakt Bitcoin niet geschikt als een currency, maar als een geldoverboekingssysteem. Hier ligt op korte termijn de meeste voordeel te behalen en zal ook de prijs van Bitcoin verder omhoog duwen. Het kan de hele FOREX markt op de grondvesten laten schudden. Wil jij speculeren met Bitcoin en op kleine prijsveranderingen veel geld verdienen? Dit zou je het beste en makkelijk kunnen doen d.m.v. Binaire Opties bij Optie24. 

Wil je echt investeren in Bitcoins? Dan zul je op Bitcoins gewoon moeten kopen. Bitcoins kopen is tegenwoordig makkelijk mogelijk met iDEAL of een SEPA-overboeking bij een goede bitcoin exchange. Zo’n goede bitcoinbeurs moet dan eigenlijk wel beschikken over een uitgebreide cryptocurrency trading platform. Voor meer informatie:

Het opzetten van een Bitcoin Wallet is ook supereenvoudig. Laat dan maar eens de Bitcoins daar eens lekker liggen en kijken wat de prijs doet over een jaar. Let wel, Bitcoin heeft machtige vijanden. Negatieve propaganda is te verwachten over het gebruik van Bitcoin. Wil je weinig risico’s lopen met je geld? Beleggen in goud is een meer traditionele manier om je koopkracht op lange termijn te behouden. Het kopen van zilver is meer gedurfd, maar zeer zeker ook een aanrader. Investeren in Bitcoin is spannend, investeren in goud is veilig en het investeren in zilver goedkoop. Het speculeren met Bitcoin supereenvoudig m.b.v. Binaire opties.

investeren in bitcoin met bitreserve Als je jouw Bitcoin investering wilt hedgen, is de dienstverlening van Bitreserve zeer uniek. Bitreserve is een bitcoin platvorm waarmee je tevens je bitcoins eenvoudig kunt omzetten in goud en andere valuta’s om de prijsvolitaliteit van Bitcoin te beheersen en af te dekken. Nadeel is wel dat alles weer teruggerekend moet worden naar Bitcoins wil je je winst cashen en dat Bitreserve niet als echte een bitcoinbeurs en exchange werkt. Niettemin, de dienstverlening kan een zeer interessante toevoeging zijn om je risico’s af te dekken en je winst en koopkracht behoud weer om te zetten naar bitcoins precies dan wanneer het past. Voor meer informatie: Bitreserve Recensie.

De bekende Bitcoin voorvechter, Stefan Molyneux, heeft een zeer goede presentatie gegeven over de risico’s van Bitcoin:

Niettemin, Bitcoin bevat een revolutionair potentieel die nog steeds wordt onderschat. Bitcoin kan geld als een machts- en betalingsmiddel decentraliseren en democratiseren, terugbrengen naar de burgers van deze wereld. Hieronder kun je een mooie video zien van Max Keiser over Bitcoin. Bitcoin is de nieuwe vrije currency 2.0:

 

Ten slotte, wanneer je investeert in Bitcoins, moet je ervoor zorgen dat ze in een goede en beveiligde Bitcoin portemonnee staan opgeslagen. Voor meer informatie: wat is de beste Bitcoin wallet?

Gerelateerde artikels:

Bronnen: