gratis online bitcoin workshop

Lightning Network

Het belang van het Lightning Network voor Bitcoin:

Het Bitcoin netwerk is niet makkelijk schaalbaar door een relatief trage, maar extreem veilige blokketen. Het Bitcoin netwerk kent een enorme groei, maar er kunnen niet meer dan 10 transacties per seconde worden uitgevoerd. Dit komt o.a. door het feit dat elke minuut alleen maar 1 MB aan transactiedata kan worden verwerkt.

bitcoin core lightning networkDe Bitcoin Core team heeft een tweestaps oplossing getest om het Bitcoin netwerk bliksem snel te maken. Eerst zal er een Segregated Witness update moeten worden uitgevoerd in de structuur van de transactieblokken om er vervolgens het Lightning Netwerk protocol aan te kunnen toevoegen.

lightning network Vereenvoudigd uitgedrukt gaat het om het volgende idee: een reeks van transacties kunnen voor een confirmatie in de blokketen vertraagd worden en buiten de blokketen omgeleid worden in een aparte transactietunnel op basis van slimme contracten. Alleen de eerste en laatste transactie van zo’n betalingstunnel moet in de blockchain door de Bitcoin miners worden vastgelegd de andere worden in de vorm van slimme contracten afgehandeld. Hierdoor wordt de blokketen van Bitcoin ontlast aangezien nu niet alle transacties in de blokketen hoeven worden vastgelegd. In plaats van dat iedere computer alle transacties van iedereen bewaart in de vorm van een kopie van de gehele blokketen, hoeft een computer alleen de transacties te bewaren van de eigen transacties binnen de eigen opgezette betalings- of transactietunnel.

Door het Lightning Network protocol toe te voegen aan Bitcoin, zal het netwerk duizenden tot miljoenen transacties per seonde kunnen verwerken. Het Bitcoin netwerk wordt hierdoor veel sneller dan het Visa netwerk dat tienduizenden transacties per seconde kan verwerken. Bovendien kunnen de transacties onmiddelijk bevestigd worden voor extreem lage fees. Hieronder kun je een aantal goede video’s zien over het Lightning Network:

Het Lightning Network is een protocol en kan in feite op elke Bitcoin blockchain variant worden toegepast. De Litecoin gemeenschap wil graag dit bliksem netwerk gaan testen en Ethereum heeft ook zijn eigen variant op het programma, het Raiden Network.

Voor meer informatie: