bitcoins litecoins eth kopen bij btc direct

PEER TO PEER LENEN

Wat is peer to peer lenen?

Peer to peer lenen is een vorm van direct geld lenen aan andere personen zonder de tussenkomst van banken. Deze manier van lenen is meestal veel flexibeler, voordeliger en makkelijker dan bij de bank. De lening en de aflooptijd worden vastgelegd. De geldverstrekker krijgt in ruil voor de lening een bepaalde rente over het terug te betalen bedrag. De rendementen kunnen oplopen tot wel 11 %. Peer to peer lenen is vaak niet alleen sociaal rechtvaardiger, maar levert ook goede rendementen voor geldverstrekkers.

crosslendEen van de beste dienstverleners is CrossLend. CrossLend verschaft je toegang tot een geheel nieuwe investeringscategorie: consumentenkredieten. Deze manier van beleggen was tot voor kort bijna exclusief toegankelijk voor banken en institutionele investeerders. Nu is het mogelijk om te beleggen in consumentenleningen met CrossLend. Als belegger ben je de kredietgever en kun je net zoals een bank een mooie rente verkrijgen. Als kredietnemer kun je hier voordelig onder goede voorwaarden geld lenen. CrossLend is een innovatief peer to peer lending platform voor kredietgevers en kredietnemers. Voor meer informatie:

peer to peer lenenEen andere bekende dienst voor het p2p leningen is Lendico. Geldverstrekkers en kredietnemers kunnen automatisch gematched worden met behulp van goede peer-to-peer lending diensten zoals Lendico. Geldverstrekkers zullen vaak aan meerdere kredietnemers een lening geven om de risico’s af te dekken terwijld de kredietnemers vaak van verschillende kredietgevers het benodigde totaalbedrag in stukjes ontvangen als een lening.

Wat is het verschil tussen  crowdfunding & peer to peer lenen?

startcoin voor crowdfunding en p2p lenenIn die zin lijkt het verdacht veel op de praktijk van crowdfunding. Crowdfunding is in feite een vorm van peer tot peer lenen. Het grote verschil zit hem vaak in het feit dat bij crowdfunding het gaat om projecten of bedrijven waarbij de kredietnemer meestal een aandeel of belang verkrijgt binnen het project. BNKtotheFuture en StartJoin zijn voorbeelden crowdfunding platformen op basis van cryptogeld waar je dividenten kunt verdienen. Nieuwe ontwikkelingen zijn gaande op het gebied van crypto equity waarbij ook p2p leningen en obligaties kunnen worden verhandeld. Bitshares is een volledig nieuw fintech voorbeeld van een platform op basis waarvan peer to peer lenen en crowdfunding een nieuwe dimensie kan krijgen in onze groeiende peer to peer economie. Het zal een beter alternatief zijn voor de praktijk van peer to peer bitcoin lending. Het probleem is dat de prijs van bitcoin te wispelturig is om op basis daarvan lange termijn p2p leningen te verstrekken.

Wat is een aanbevolen kredietmarktplaats voor p2p leningen?

p2p lenenHet is daarom verstandig om een traditionele online kredietmarktplaats, zoals CrossLend of Lendico, te bezoeken waar kredietnemers en investeerders worden samengebracht met als doel een goede kredietovereenkomsten te bewerkstelligen. Lendico verzorgt het peer to peer proces van lenen en biedt diensten aan met betrekking tot het waarborgen van de kredietkwaliteit en het afronden van de overeenkomsten. Dit proces is efficiënter dan dat van traditionele banken en creëert een win-win situatie: voordelige leningen voor kredietnemers en aantrekkelijke investeringen voor geldverstrekkers. Peer to peer lenen bij een goede kredietmarktplaats beidt transparante voorwaarden, eerlijke leningen en geen kleine lettertjes en verborgen kosten voor kredietnemers. Kredietgevers kunnen er een mooie passive inkomstenstroom uithalen. Ik kan persoonlijk Lendico aanraden. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels: