beleggen met markets

Wat zijn bitcoins? Bitcoin in het licht van het huidige geldstelsel!

Help, wat zijn bitcoins precies? Kan iemand mij eenvoudig uitleggen wat Bitcoin voor mij kan betekenen?

Deze vraag komt vaak op bij mensen die het eerste in aanraking komen met de term bitcoins en al snel worden bang gemaakt door negatieve propaganda ingegeven door ignorantie en onzekerheid over de disruptieve kracht van deze revolutionaire fintech technologie.

wat zijn bitcoins nuIn principe is het allemaal zeer eenvoudig. Hier volgt een complete beschrijving over de definitie van Bitcoin in het licht van ons huidige geldstelsel:

Bitcoins zijn vrije virtuele roerende goederen die als een betaalmiddel worden gebruikt op het internet en als een digitale decentrale munteenheid fungeert. Als werkelijk equivalent laten bitcoins zich het beste omschrijven als digitaal contant geld. Net zoals het met contant geld gebeurt, je stopt jouw bitcoins in een portemonnee en je kunt ze direct aan iemand anders geven, iemand anders er mee betalen of er spullen voor kopen. Je kunt zo’n Bitcoin portemonnee zien als het equivalent van een online bankrekening, maar dan in volledig beheer van jezelf en niet opgezet door een bank. Bitcoin is het contante geld in je online broekzak, je Bitcoin wallet.

wat is een bitcoinHet belangrijkste verschil met euro fiat digitaal geld op jouw reguliere bankrekening is dat het niet echt van jouw is en dat de bankrekening ook niet van jouw is. Er zijn allerlei kosten aan verbonden. Nog ernstiger is dat euro’s elke dag in enorme hoeveelheden digitaal geprint worden door de Europese Centrale bank op basis van schuld, een schuldbetekentis aan iemand anders! Nee, bitcoins kunnen niet worden geprint, het aanbod van 21 miljoen eenheden ligt wiskundig vast in de blockchain en elke bitcoin is echt jouw rechmatig eigendom. Het zijn jouw digitale roerende goederen waar je vrij over beschikt zonder derde partij risico als je ze op een goed beveiligde Bitcoin wallet zet zoals de Ledger Wallet! Er is geen controlerende, derde partij, zoals een bank die het geldscheppingsproces beheerst in de vorm van schuldcreatie. Bitcoins zijn geen schuldbekentenissen. Je bent volledig zelf verantwoordelijk voor je bitcoins. Nogmaals, ben je van plan om veel bitcoins te kopen, dan moet je echt kijken naar een goede hardware wallet. Meer en meer mensen en winkels accepteren bitcoins. Je kunt ze ook nu eenvoudig in elke winkel uitgeven om de hoek dankzij Bitcoin Euro betaalkaarten zoals de SpectroCoin debit card of de E-Coin E-Card!

wat zijn bitcoinsBitcoins zijn vrij geld waarover jij alle macht hebt. Bij het gebruik van Bitcoins en Bitcoin Wallets zijn er geen kosten verbonden. Dat is niet het geval met banken. Banken zadelen de klanten op met allerlei kosten. Dit is niet het geval met Bitcoins. Daarom dat banken niet het gebruik van Bitcoins stimuleren en afraden. Door het kopen van Bitcoins wordt je je eigen bank en de echte rechtmatige eigenaar van jouw digitaal geld. Meer en meer winkeliers accepteren Bitcoin als betaalmiddel. Meer en meer Nederlanders ontdekken en gebruiken Bitcoins om meer zelfstandigheid over de eigen financiën te krijgen. Vooral ook omdat je met Bitcoins ook alle andere valuta’s en edelmetalen kunt kopen via fintech bedrijven zoals Spectrocoin. Je hoeft Bitcoins niet vast te houden. Je kunt ze onmiddelijk weer omzetten in andere assets zoals platina, goud en alle mogelijke valuta’s zonder restricties, kosten en tussenkomst van de banken.

Bitcoins zijn een revolutionaire vorm van vermogensbescherming: 

wat zijn bitcoins eigenlijk?Bitcoins zijn daarom nogal disruptief en revolutionair. Zeker in het licht van ons corrupte en zieke bankstelsel die in dienst staat van de grote corporaties, overheden en aandeelhouders. Banken zijn er niet meer voor het gewone volk en functioneren meer en meer als parasieten. Het is dankzij de normale belastingbetalers dat het reguliere bankstelsel nog bestaat. Banken hebben helaas nog niet hun lesje geleerd. De situatie is er niet beter op geworden. De beste bank ben je uiteindelijk zelf. Bitcoins zijn daarom ook een middel om uit dit systeem te stappen voordat het voorgoed ten onder gaat. Bail-outs kunnen makkelijk omslaan in Bail-ins, waarbij de spaarder zal moeten opdraaien voor de wantoestanden van een bank. Bitcoins zijn in dit geval niet alleen revolutionair, maar ook pure noodzaak om in ieder geval een gedeelte van jouw tegoeden buiten dit systeem te plaatsen. Kijk maar eens wat er recent is gebeurd in India waar geldontwaarding nu hard toeslaat, contant geld aan banden wordt gelegd en goud wordt geconfisceerd. China heeft een soortgelijke problematiek nu de economische cijfers tegen vallen en de Chinese Yuan maar in waarde blijft dalen. Bitcoin wordt nu als het alternatief beschouwd om uit een falend centraal geldbestel te stappen waarbij het vermogen in fiat geld wordt uitgehold. Het hoeft ons dus ook niet te verbazen dat de banken en ook de overheid Bitcoin niet als geld willen beschouwen. Maar, wat is eigenlijk geld tegenwoordig? Bitcoins zijn een revolutionaire digitale valuta voor vermogensbescherming. Bovendien kun je bij fintech ondernemeningen zoals Spectrocoin jouw bitcoins direct omzetten in andere valuta’s en goud!

bitcoins

Bitcoins zijn het resultaat van een nieuwe technologische uitvinding:

wat zijn bitcoins en altcoins?Bitcoins zijn in de praktijk zeer makkelijk te gebruiken als een nieuwe betaalmethode, maar het feit dat bitcoins als betaalmiddel mogelijk zijn, is dankzij een belangrijke nieuwe technologische uitvinding. Er wordt dan ook onderscheid gemaakt tussen Bitcoin als betalingsnetwerk en Bitcoin als een nieuwe technologische infrastructuur voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Wanneer je diep in deze termen duikt, zal het meer en meer ingewikkelder worden. Bitcoins zelf vallen onder de algemene noemer crypto-currencies. Bitcoins zijn een mogelijke uiting van een nieuwe digitale, gedecentraliseerde valuta op basis van cryptografie en wiskundige beginselen. Het staat bekend onder de uitdrukkking the Internet of Money en wil zeggen dat Bitcoin onze wereld zal veranderen, zoals het internet onze wereld ingrijpend heeft veranderd.

Bitcoin is een netwerk dat door elke gebruiker wordt ondersteunt. We spreken in deze zin ook van het Bitcoin-netwerk. Dit is decentraal om dat alle transacties peer-to-peer zijn. Dit wil zeggen ze gaan direct via de computer, tablet of smartphone van de ene, naar de andere gebruiker zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. Een transactie ( b.v. in de vorm van een betaling) versturen en ontvangen is net zo makkelijk als het sturen van een e-mail. Het werkt via een bitcoinadres (een reeks van cijfers en letters) via het Bitcoin-netwerk. Alle transacties worden in het netwerk opgeslagen in een enorm publiek transactielogboek. Dit transactielogboek staat bekend als de Blockchain. Uiteindelijk zijn bitcoins niet meer dan reeks cijfers in dit logboek. Via jouw private key in jouw Bitcoin wallet kun jij aantonen dat jij de eigenaar bent. Met deze unieke sleutel kun je een digitale handtekening zetten om een betaling te verrichten en aangeven dat jij de rechtmatige eigenaar bent van de betreffende bitcoins. De bitcoin wallet beheert jouw bitcoin-saldo en jouw geheime sleutels, maar bevat zelf geen bitcoins. De bitcoins zitten in de blockchain. Via jouw geheime sleutels en handtekening in jouw wallet kun je aantonen dat jij de eigenaar bent van een bepaald saldo van bitcoins. Vandaar dat het zeer belangrijk is dat je beschikt over een uitstekende bitcoin wallet. Voor meer informatie: wat is de beste bitcoin wallet?

Bitcoins zijn veilig!

Bitcoin is een zeer veilige nieuwe technologie die gebaseerd is op cryptografie. De beveiliging van alle bitcoin transacties is gebaseerd op het cryptografisch beginsel van publieke en geheime, unieke sleutels. De geheime private key is gekoppeld aan een publieke sleutel. Met een publieke sleutel kun je niet achterhalen wat de geheime sleutel is. Je kunt met de geheime sleutel aantonen dat een bepaalde publieke sleutel van jouw is. Een publieke bitcoin-adres maakt het mogelijk om bitcoins te ontvangen en een bitcoin-saldo te beheren. Via de geheime sleutel kun jij bewijzen dat jij de rechtmatige eigenaar bent. Daarnaast geschieden alle transacties via beveiligd internetverkeer op basis van dezelfde beginselen. Bitcointransacties zijn eigenlijk te vergelijken met het uitvoeren van wiskundige puzzels om  bitcoins toe te kennen aan jouw portemonnee, jouw kluis. Je hebt een geheime sleutel nodig om de kluis te openen en een publieke sleutel (het bitcoinadres) om het geld in de kluis te stoppen en er een bijbehorende puzzel erop te zetten. Aangezien Bitcoin ook een scriptaal is, is het mogelijk om andere puzzels te programmeren om het openen en sluiten van de bitcoin-kluis moeilijker te maken. Bijvoorbeeld, je kunt een Bitcoin kluis ontwikkelen waarbij er 2 geheime sleutels nodig zijn om een transactie te ondertekenen of waarbij er een extra wachtwoord nodig is. Er kan ook een tijdslot op worden geprogrammeerd. Vandaar de cryptografische toepassingen om de geheime sleutels van jouw Bitcoins te beveiligen zijn onbegrensd. De toepassingen zijn afhankelijk van de ontwikkelaars van de Bitcoin wallets. De beste manier is om de geheime sleutels te plaatsen op een hardware wallet.

Bitcoins herbergen oneindig veel nieuwe toepassingen!

In ieder geval, de wereld van Bitcoin en cryptocurrencies zit vol met nieuwe mogelijkheden en toepassingen. Het monetaire aspect, bitcoin als betaalmiddel en alternatief betaalsysteem is maar één toepassing en het puntje van de ijsberg. Bitcoin kan in de nabije toekomst de Forex handel volledig revolutioneren en democratiseren! Een echt innovatief bedrijf op dit gebied is Spectrocoin. Je kunt zelfs Bitcoins al uitlenen op een bitcoin lending platform. Dit is een nieuwe vorm van social trading in de making! De bitcoin technologie kan ook het beurswezen volledig hervormen. De bitcoin technologie kan ook nieuwe toepassingen krijgen op het gebied van erfrecht en eigendomsrechten. Vooral het Colored Coins initiatief is in dit opzicht de moeite waard om te volgen. Bitcoin kan zorgen voor een enorme hervorming van de dure notaris- en advocaten industrie. Oh jee, waar zijn de grenzen van wat Bitcoin te bieden heeft voor de mensheid! Wees niet bang voor de deze nieuwe uitvinding, begin gewoon voorzichtig met het ontdekken van Bitcoin als betalingsmiddel. Het is in de praktijk zeer makkelijk, in theorie biedt het een nieuw paradigma en nieuwe revolutionaire technologie met fantastisch veel nieuwe toepassingen. Bitcoins zijn in dit opzicht gewoon een fantastische investering: waarom zou ik investeren in bitcoin?

Nogmaals, Bitcoins kennen geen grenzen, kennen geen buitenland. Er zullen dus geen kosten in rekening gebracht voor het sturen van bitcoins van iemand in Nederland naar iemand in Chile. Het overmaken van geld naar het buitenland is een uitdrukking die niet meer van toepassing is in de wereld van het globale digitale contant cryptogeld!

 

bitcoins

Welkom in de wereld van Bitcoin en wat de toepassingen van bitcoins zijn en zullen worden……

Wacht, maar is het makkelijk om Bitcoins weer te verkopen?

Zeker, het is zeer eenvoudig om Bitcoins weer te verkopen. De al eerder genoemde beurzen kopen graag jouw bitcoins terug. Voor meer informatie: Hoe kan ik Bitcoins verkopen?

Welke kosten zijn er verbonden met het gebruik van bitcoins?

Er worden minimale transactiekosten in rekening gebracht voor de zogenaamde Bitcoin delvers. De Bitcoin delvers of miners zijn de belangrijkste spelers voor het onderhouden van het Bitcoin netwerk en valideren alle transacties in het decentrale grootboek of kassaboek van Bitcoin, de blockchain. Er zijn uiteindelijk hardware kosten en energiekosten (stroom) verbonden aan het onderhouden van de onderliggende infrastructuur van dit p2p-fintech netwerk. Deze kosten worden verhaald op het gebruik van bitcoins door de gebruikers van het netwerk. Elke bitcointransactie is verbonden met een zogenaamde miners fee voor het onderhouden van het Bitcoin netwerk.

Hoe kun je makkelijk speculeren met de prijsbewegingen van bitcoin? 

wat is bitcoinJe kunt gemakkelijk speculeren met de prijs van bitcoin zonder bitcoins te kopen door het handelen in binaire opties bij Optie24. Met binaire opties kun je makkelijk geld verliezen of verdienen met bitcoin zonder dat je ook maar 1 bitcoin hoeft te kopen of te verkopen. Je vermijdt natuurlijk ook de miner fees. Een ander, meer uitgebreid instrument voor het snel en effectief kunnen speculeren met de Bitcoin koers zijn de CFD’s. Vooral Xtrade heeft een goed platvorm opgezet waarbij je kunt speculeren met de prijsbewegingen van bitcoin met behulp van CFD’s. Voor meer informatie:

Bitcoin speculanten zijn op dit moment verantwoordelijk voor de prijs volatiliteit…. houd je hart maar vast wanneer je met dit spelletje meespeelt! Het is jammer dat op basis van deze volatiliteit Bitcoin wordt afgekraakt. Hieronder kun je een leuke video zien over de vooroordelen en drogredenen over bitcoins:

 Hier is een andere leuke video over wat Bitcoin bugs zeggen over wat Bitcoin is:

Wat is jouw mening over bitcoin? Wat zijn bitcoins volgen jouw? Deel jouw mening op onze Google+Post – Wat zijn Bitcoins?

Gerelateerde artikels: