13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Oct 23, 2021
Aanbieding: 

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd.

Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun inkomen en spaartegoeden te maximaliseren.

“Vanwege mijn leeftijd kan ik geen gecentraliseerde beurzen benutten en kan ik geen contracten ondertekenen. Smart contracts stellen me in staat om ondanks mijn leeftijd geld in te zamelen. Mijn doel met financiering is om investeerders te krijgen die me kunnen adviseren over hoe ik het project moet laten groeien en die ook personeelswerving en andere marketingactiviteiten een kickstart kunnen geven”, zei Naik tegen Blockworks. De investeringsronde is gesteund door Frontier-oprichter Ravindra Kumar en verschillende anonieme investeerders.

Smart contracts zijn precies hiervoor bedoeld: overeenkomsten automatiseren en uitvoeren zonder tussenpersonen. Naik zegt dat smart contracts de deur gaan openen voor veel andere kids zoals hij en dat er geen beperkingen meer zullen zijn voor creativiteit, ongeacht leeftijd.

De jonge Gajesh Naik is niet onervaren

Zelf blijft hij bouwen aan oplossingen. Eerder dit jaar haalde hij al de krantenkoppen nadat bekend werd dat zijn eerste DeFi-project, Gaj Finance, ongeveer $ 1 miljoen aan cryptocurrency beheerde. De nu 13-jarige ontwikkelaar begon met programmeren met 7 jaar, en raakte geïnteresseerd in crypto toen hij een jaar geleden een blockchain-workshop bijwoonde.

Hij leerde programmeren in Solidity, de objectgeoriënteerde codeertaal voor op Ethereum gebaseerde smart contracts, en dook daarna in de diepe wateren van Web3. “Om meer ervaring op te doen, deed ik wat freelance klussen voordat ik in april 2021 mijn eerste project. In die tijd heb ik ook mijn YouTube-kanaal opnieuw gelanceerd, waar ik mensen heb geholpen om meer te weten te komen over crypto, blockchain en codering”, aldus Naik.

Na deze pre-seed-ronde is Naik van plan een hogere seed-ronde te doen en een openbare verkoop te lanceren via een eerste dex-aanbieding. “Ik wil blijven bouwen. Ik wil zoveel mogelijk leren. Het is mijn droom om innovatieve DeFi- en NFT-producten te bouwen”, zegt de 13-jarige, die wil bouwen, plezier wil hebben, en ook wil leren van en samenwerken met de toppers in de cryptowereld.

Gajesh Naik Youtube Channel

De jonge Gajesh Naik heeft binnen korte tijd een aardig populaire Youtube channel opgezet. Hieronder kun je Gajesh Naik horen uitleggen wat Bitcoin is:

Gerelateerde artikelen:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min