brazil

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

Nov 11, 2021
Aanbieding: 

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat er op lijkt dat de interesse voor cryptovaluta niet zal verminderen. De signalen zijn duidelijk.

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

Het ziet er dan ook naar uit dat cryptovaluta zal worden gereguleerd en een plek gaat krijgen binnen het financiële bestel van Brazilië. Zo is er al eerder bekend geworden dat BTG Pactual, de grootste zakenbank en vermogensbeheerder in Latijns Amerika, een crypto exchange zal openen in Brazilië onder de naam Mynt. Mynt zal in de toekomst een compleet handelsplatform worden voor alle type digitale (blockchain gebaseerde) activa.

BTG Pactual is al een tijdje actief met het lanceren van financiële producten voor Bitcoin in Brazilië. BTG Pactual heeft in april van dit jaar in samenwerking met Gemini het Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund opgezet. BTG Pactual adviseert haar klanten om 2 % van hun vermogen te beleggen in bitcoin en andere crypto activa. Deze pro-actieve zakenbank werd mede opgericht door Paulo Guedes in samenwerking met de overheid van Brazilië. Paolo is op dit moment minister van Economische Zaken in het land.

Het cryptovriendelijk klimaat in Brazilië

Verder beschikt Brazilië over een Bitcoin ETF. Afgelopen maart werd de Bitcoin ETF van QR Capital goedgekeurd en wordt nu gretig verhandeld op de B3 exchange van Sao Paulo onder ticker QBTC11.

Het politieke klimaat is ook positief. Regelgeving is in maak en we hebben onder meer Áureo Lídio Moreira Ribeiro, de partijleider van de Braziliaanse partij Solidariedade en kamerlid. Volgens hem zal Bitcoin spoedig als een betaalmiddel kunnen worden gebruikt in Brazilië.

Ten slotte, is de president en voorzitter van de Centrale Bank in Brazilië, Roberto Campos Neto, een voorstander van een cryptovriendelijke regulering, het gebruik van CBDC´s en fintech oplossingen voor het moderniseren van de financiële infrastructuur in Brazilië. Hij staat vooral achter het Braziliaanse PIX-betaalsysteem. Pix is gebouwd door en eigendom van de Centrale Bank en wordt beheerd door Braziliaanse banken, digitale rekeningen en wallets.

Roberto Campos Neto ziet Bitcoin als een investering, niet als een valuta. Bitcoin en cryptovaluta zullen door de Centrale Bank van Brazilië worden gereguleerd. Roberto ziet natuurlijk het liefst dat PIX door de Brazilianen wordt gebruikt als betaalnetwerk en Bitcoin puur als een investering. Deze opvatting verschilt natuurlijk geheel met de intentie die Áureo Lídio Moreira Ribeiro heeft met de adoptie van Bitcoin als een betaalmiddel. Niettemin, dat is een eenvoudig discussiepunt, Bitcoin en crypto wordt in Brazilië in ieder geval niet verboden, maar omarmd.

Op zoek naar een vlucht of hotel naar Brazilië?

– Test dan eens Travala voor het boeken van vluchten en hotels
– Betaal met bitcoin, crypto, stablecoins etc.

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min