21 crypto ondernemers op Forbes “30 under 30” lijst waaronder Iron Fish

Dec 10, 2021
Aanbieding: 

Maar liefst éénentwintig jonge ondernemers op Forbes’ 30 Under 30 lijst voor 2021 zijn blockchain-pioniers en -innovators. Dat is een verdubbeling van het aantal van vorig jaar toen het nog een duidelijke minderheid was. Deze tipping points van “personele” bezetting zijn misschien wel de de belangrijkste maatstaf voor de toekomst van crypto.

Want als er één factor is die gaat uitmaken dat Bitcoin en Crypto in het algemeen nooit en te nimmer gekild gaat worden, dan is dat dat meer en meer jonge politici en ondernemers zelf crypto bezitten en belangen hebben in de sector. Zodra die verhouding de 50% horde neemt is, de sector veilig. Wordt in een land waar meer dan 50% van de bevolking voetbalt ooit voetbal afgeschaft? Waar 80% van de mensen een auto heeft het autorijden? Waar 90% van de vrouwen de nagels lakt, de nagellak?

De Forbes lijst is niet een lijst puur op vermogen zoals de Quote 500 maar een door een jury uit duizenden kandidaten geselecteerde elite van toonaangevende jonge ondernemers. En dan op tal van categorieën komen er dertig aanstormende personen op de lijst. Niettemin staan er vele schatrijke personen op de lijst. Om te beginnen de rijkste van allemaal: Sam Bankman-Fried is de 29-jarige oprichter en CEO van crypto exchange FTX met een vermogen van $ 26,5 miljard.

Toen hij de Forbes Under 30-ranglijst van 2021 betrad, had zijn FTX-crypto-uitwisseling onlangs $ 40 miljoen opgehaald met een waarde van $ 1,2 miljard. Na twee enorme fondsenwervingsrondes met een waardering van $ 18 miljard in juli en een waarde van $ 25 miljard in oktober, heeft Bankman-Fried een nettowaarde van $ 26,5 miljard opgebouwd.

Vitalik Buterin is met zijn 27 jaar de jongste bekende crypto-miljardair ter wereld met een nettowaarde van $ 1,4 miljard. Hij staat al voor de vierde keer op de lijst en oogst complimenten vanwege zijn filantropische activiteiten. Hij gaf voor $ 600.000 aan ETH en Maker (MKR) aan Covid-19 hulp voor India. Plus nog eens 10 miljard Shiba Inu (SHIB) ter waarde van $ 76 miljoen.

Elena Nadolinski, 29

In dit artikel van Forbes zelf staan alle 21 namen. Leuk om er doorheen te open en te kijken wat er zoals gebeurt. Twee projecten springen er echt uit. Het Iron Fish project van Elena Nadolinski die van oorsprong een privacy coin wilde lanceren, maar die haar project nu breder heeft getrokken om uiteindelijk ook over bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum transacties een laag van absolute privacy te kunnen leggen. En dit gebeurt op een eigen blockchain waar het native token $IRON wordt gemined.

Bitcoin was born out of the 2008 recession. Iron Fish is being born out of the 2020 pandemic, during a time when digital payments are dominant and our privacy has never before been this violated. We are working on providing a currency that makes privacy approachable and easy to use, while providing the strongest privacy guarantees available. Not only is privacy a right, but it also leads to innovation, creativity, and safety. We chose the name ‘Iron Fish’ because during WW2 the US Navajo Code Talkers used it as a codename for a submarine — displaying the power of cryptography to protect and defend.

We copy pasten even uit de basis uitleg van het project en zijn meteen verliefd. Wat een idee om de aanstormende covid-dictatuur als aanleiding te nemen voor een nieuw project met een sterk whitepaper en een hele duidelijke missie met mogelijk veel toegevoegde waarde voor het crypto ecosysteem. Want er zijn al privacy coins natuurlijk, maar die voldoen niet zegt Iron Fish want…

Ze (Monero, Zcash en Grin) maken de privacygaranties die ze beloven niet waar of zijn ze zo lastig te gebruiken dat ze nauwelijks echt worden gebruikt (en vaak beide).

Nou onze zegen heeft Elena en ook die van investeerders als Electric Capital (Avichal Garg), Elad Gil, Metastabiel (Naval Ravikant en Lucas Ryan), A Capital (Kartik Talwar), Slow Ventures (Jill Carlson), Dylan Field (Figma), John Lilly, Jack Abraham (Atomic), Juan Benet (Filecoin), Jack Chou, Balaji Srinivasan, Lemniscap (Roderik van der Graaf), James Prestwich, en Linda Xi.

Justin Woodward, 28

Een totaal tegengesteld project van een jonge ondernemer is Taxbit van Justin Woodward. In 2018 lanceerden Justin en zijn broer Austin deze service die bedrijven realtime inzicht geeft in belastingen op crypto en aandelen. Met klanten, waaronder de IRS, haalde het winstgevende bedrijf $ 230 miljoen op van Tiger Global en anderen tegen een waardering van $ 1,33 miljard, maar ze hebben van het opgehaalde kapitaal nog geen cent uitgegeven. Geboren in Seattle, Washington, studeerde hij op 22-jarige leeftijd als een van de jongste advocaten ooit af aan de Universiteit van Chicago. Tijdens zijn eerste baan voor de federale overheid ontdekte hij in 2016 crypto. Zijn werkgever wulde hem graag houden en bood hem een bonus van $ 75.000. Hij sloeg die bonus af, nam ontslag en richtte TaxBit op. Waar Iron Fish wereldburgers wil helpen transacties te doen helemaal buiten het zicht van de overheid om, wil Taxbit individuele en institutionele beleggers helpen met het voldoen aan alle belastingregels.

In onderstaande video zie je nog enkele van de gezichten op de Forbes lijst als ze vertellen over hun ervaringen met het ophalen van investeringen.

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min