doge coin kopen

Wat zijn Dogecoin DOGE futures?

Apr 19, 2021
Aanbieding: 

DOGE futures gaan over het verhandelen van prijsafspraken over de Dogecoin cryptomunt. Dogecoin is een klassieke altcoin, in feite een kopie van Litecoin. Het project is nagenoeg verlaten en onderontwikkeld, echter is deze memecoin uiterst populair onder jongeren. De populariteit is tot ongekende hoogte gebracht door de grappen en grollen van Elon Musk. Een Tweet van Elon Musk kan DOGE enorm beïnvloeden.

Het is van belang om te onderstrepen dat Elon Musk voor 1.5 miljard dollar bitcoin heeft gekocht en geen Dogecoin. Bitcoin wordt nu ingezet door Tesla als een strategische reserve asset voor waardeopslag. Dogecoin is pure speculatie en de koers staat ongekend hoog. DOGE futures kunnen hierbij ingezet worden om te speculeren op de verdere koersvolatiliteit. Het handelen van DOGE futures is uiterst riskant en is het terrein van ervaren handelaren.

Wat is een DOGE Future?

Net zoals bij andere futures, waaronder Bitcoin Futures, gaat het om de handel in digitale termijncontracten. Het is een contract om op een bepaalde tijd in de toekomt DOGECOIN te verhandelen tegen een vooraf vastgestelde prijs die tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd.

DOGE futures Dogecoin

Nederlanders kunnen eenvoudig DOGE termijn contracten verhandelen op de professionele handelsomgevingen van FTX, Binance, ByBit. Het is even kijken en vergelijken. Echter, zoek je naar de meest diepe en liquide orderboeken met de laagste spreads (>0.25%) dan zijn FTX en Binance de beste partijen voor het verhandelen van DOGE Futures.

  • Op Binance kun je een DOGE/USDT perpetual contract verhandelen met 1-50x leverage.
  • Op FTX kun je zowel een DOGE/USDT perpetual contract of een DOGE-0625 kwartaalcontract verhandelen.

Zijn er DOGE CME Future contracten beschikbaar?

Op Twitter was er een gerucht gaande dat de CME Group van plan zou zijn om DOGE Futures en Opties te lanceren. Dat is niet correct en puur weer een gerucht die de koers van Dogecoin laat exploderen. Op basis van het gerucht nam Dogecoin een vijfde positie in van de meest waardevolle crypto projecten. Een waarde die in feite puur is gebaseerd op de kracht van memes, sociale media hype en Elon Musk als de Dogemaster.

Waar kan ik DOGE kopen?

Wil je gewoon DOGE kopen en niet speculeren met termijncontracten? Zeker, verstandig. In Nederland kun je gemakkelijk en voordelig DOGE kopen bij LiteBit met iDeal. Voor meer informatie:

Voor meer informatie:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min