doge coin kopen

Wat zijn Dogecoin DOGE futures?

Apr 19, 2021
Aanbieding: 

DOGE futures gaan over het verhandelen van prijsafspraken over de Dogecoin cryptomunt. Dogecoin is een klassieke altcoin, in feite een kopie van Litecoin. Het project is nagenoeg verlaten en onderontwikkeld, echter is deze memecoin uiterst populair onder jongeren. De populariteit is tot ongekende hoogte gebracht door de grappen en grollen van Elon Musk. Een Tweet van Elon Musk kan DOGE enorm beïnvloeden.

Het is van belang om te onderstrepen dat Elon Musk voor 1.5 miljard dollar bitcoin heeft gekocht en geen Dogecoin. Bitcoin wordt nu ingezet door Tesla als een strategische reserve asset voor waardeopslag. Dogecoin is pure speculatie en de koers staat ongekend hoog. DOGE futures kunnen hierbij ingezet worden om te speculeren op de verdere koersvolatiliteit. Het handelen van DOGE futures is uiterst riskant en is het terrein van ervaren handelaren.

Wat is een DOGE Future?

Net zoals bij andere futures, waaronder Bitcoin Futures, gaat het om de handel in digitale termijncontracten. Het is een contract om op een bepaalde tijd in de toekomt DOGECOIN te verhandelen tegen een vooraf vastgestelde prijs die tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd.

DOGE futures Dogecoin

Nederlanders kunnen eenvoudig DOGE termijn contracten verhandelen op de professionele handelsomgevingen van FTX, Binance, ByBit. Het is even kijken en vergelijken. Echter, zoek je naar de meest diepe en liquide orderboeken met de laagste spreads (>0.25%) dan zijn FTX en Binance de beste partijen voor het verhandelen van DOGE Futures.

  • Op Binance kun je een DOGE/USDT perpetual contract verhandelen met 1-50x leverage.
  • Op FTX kun je zowel een DOGE/USDT perpetual contract of een DOGE-0625 kwartaalcontract verhandelen.

Zijn er DOGE CME Future contracten beschikbaar?

Op Twitter was er een gerucht gaande dat de CME Group van plan zou zijn om DOGE Futures en Opties te lanceren. Dat is niet correct en puur weer een gerucht die de koers van Dogecoin laat exploderen. Op basis van het gerucht nam Dogecoin een vijfde positie in van de meest waardevolle crypto projecten. Een waarde die in feite puur is gebaseerd op de kracht van memes, sociale media hype en Elon Musk als de Dogemaster.

Waar kan ik DOGE kopen?

Wil je gewoon DOGE kopen en niet speculeren met termijncontracten? Zeker, verstandig. In Nederland kun je gemakkelijk en voordelig DOGE kopen bij LiteBit met iDeal. Voor meer informatie:

Voor meer informatie:

Lees verder

Intel stort zich op de Bitcoin mining markt met de Bonanza Mine ASIC chip

Intel heeft gewerkt aan een nieuwe innovatieve chip voor het delven van bitcoin. Het wordt omschreven als een ultra-low-voltage energy efficient Bitcoin-mining ASIC en wordt de Bonanza Mine genoemd. Deze nieuwe chip zal later in februari op de jaarlijkse ISSCC-conferentie worden gepresenteerd. Vandaar, er zijn nog weinige details over de chip bekend. Echter, het zal […]

Jan 19, 2022
2,5 min

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min