doge coin kopen

Wat zijn Dogecoin DOGE futures?

Apr 19, 2021
Aanbieding: 

DOGE futures gaan over het verhandelen van prijsafspraken over de Dogecoin cryptomunt. Dogecoin is een klassieke altcoin, in feite een kopie van Litecoin. Het project is nagenoeg verlaten en onderontwikkeld, echter is deze memecoin uiterst populair onder jongeren. De populariteit is tot ongekende hoogte gebracht door de grappen en grollen van Elon Musk. Een Tweet van Elon Musk kan DOGE enorm beïnvloeden.

Het is van belang om te onderstrepen dat Elon Musk voor 1.5 miljard dollar bitcoin heeft gekocht en geen Dogecoin. Bitcoin wordt nu ingezet door Tesla als een strategische reserve asset voor waardeopslag. Dogecoin is pure speculatie en de koers staat ongekend hoog. DOGE futures kunnen hierbij ingezet worden om te speculeren op de verdere koersvolatiliteit. Het handelen van DOGE futures is uiterst riskant en is het terrein van ervaren handelaren.

Wat is een DOGE Future?

Net zoals bij andere futures, waaronder Bitcoin Futures, gaat het om de handel in digitale termijncontracten. Het is een contract om op een bepaalde tijd in de toekomt DOGECOIN te verhandelen tegen een vooraf vastgestelde prijs die tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd.

DOGE futures Dogecoin

Nederlanders kunnen eenvoudig DOGE termijn contracten verhandelen op de professionele handelsomgevingen van FTX, Binance, ByBit. Het is even kijken en vergelijken. Echter, zoek je naar de meest diepe en liquide orderboeken met de laagste spreads (>0.25%) dan zijn FTX en Binance de beste partijen voor het verhandelen van DOGE Futures.

  • Op Binance kun je een DOGE/USDT perpetual contract verhandelen met 1-50x leverage.
  • Op FTX kun je zowel een DOGE/USDT perpetual contract of een DOGE-0625 kwartaalcontract verhandelen.

Zijn er DOGE CME Future contracten beschikbaar?

Op Twitter was er een gerucht gaande dat de CME Group van plan zou zijn om DOGE Futures en Opties te lanceren. Dat is niet correct en puur weer een gerucht die de koers van Dogecoin laat exploderen. Op basis van het gerucht nam Dogecoin een vijfde positie in van de meest waardevolle crypto projecten. Een waarde die in feite puur is gebaseerd op de kracht van memes, sociale media hype en Elon Musk als de Dogemaster.

Waar kan ik DOGE kopen?

Wil je gewoon DOGE kopen en niet speculeren met termijncontracten? Zeker, verstandig. In Nederland kun je gemakkelijk en voordelig DOGE kopen bij LiteBit met iDeal. Voor meer informatie:

Voor meer informatie:

Lees verder

Honderden Amerikaanse banken gaan nog in 2021 bitcoin aanbieden

Bitcoin is niet meer te stoppen. Amerikaanse banken zijn noodgedwongen om bitcoin aan te bieden aan hun klanten om relevant te kunnen blijven in de toekomst in de concurrentiestrijd met gevestigde exchanges. Een nieuwe type bitcoin-bankrekening die FDIC-verzekerd zal zijn is al onder ontwikkeling. Volgens een nieuwsbericht van CNBC zullen dit jaar 2021 nog honderden […]

May 5, 2021
3 min

3 soorten van hacks op crypto waaronder taks

Het is interessant eens 3 actuele hacks op crypto tegoeden op een rij te zetten om beter inzicht te krijgen in de risico’s: Grootste hack in de geschiedenis van DeFi: EasyFi verliest $ 80 miljoen Chinese Crypto Exchange, Hotbit gaat offline na mislukte cyberaanval De belastingdienst Seoul neemt crypto-activa in beslag van belastingontduikers We beginnen […]

May 3, 2021
8,5 min

Duitsland pro Bitcoin: 4.000 Duitse Spezialfonds mogen vanaf 1 juli 20% cryptovaluta aanhouden

Belangrijk nieuws uit Duitsland. Vanaf 1 juli kan maximaal een vijfde van in totaal 1,8 biljoen euro aan beheerd vermogen van 4.000 Duitse “Spezialfonds” overvloeien naar de nieuwe bitcoin/crypto-activaklasse. Afgelopen donderdag keurde de Bondsdag een nieuw Fondsstandortgesetz goed, dat deze Spezialfonds voortaan toestaat tot 20 % van het beheerde vermogen in bitcoin en crypto te […]

Apr 29, 2021
4,5 min