crypto trading

AMSTERDAMGOLD

AmsterdamGold is een gevestigde edelmetaal specialist waar u veilig zilver en goud kunt kopen en verkopen. Amsterdam Gold is opgericht geworden in 2008 door Willem Middelkoop te Castricum. Het is een vrij nieuwe Nederlandse online bullion dealer, maar er is niettemin al veel gebeurd in haar korte geschiedenis. De vraag is of AmsterdamGold kan concureren met nog nieuwere innovatieve oplossingen zoals die van GoldRepublic en GoldMoney. waar je veel goedkoper goud kunt kopen en gratis verzekerd kunt laten opslaan! Voor meer info: Goedkoop goud op rekening kopen? 

amsterdamgold reviewAmsterdamGold fuseerde al snel met SilverMountain, het bedrijf van Rolf van Zanten. Inmiddels heeft Willem Middelkoop zijn belangen in het bedrijf verkocht aan Value8. Een investeringsbedrijf van Peter Paul de Vries en Luc van Hecke. Helaas, blijkt er een conflict te zijn tussen de belangrijke bestuurders en aandeelhouders. Dit naar aanleiding van waarschuwingen van de Autoriteit Financiële Markten en accountantskantoor E&Y. Een onderzoek en de benoeming van een extern bestuurder moeten de impasse opheffen en het conflict oplossen. Het is jammer dat een conflict veel aandacht krijgt, want AmsterdamGold draait goed en boekte vorig jaar een omzet van ruim 100 miljoen euro.

AmsterdamGold Willem MiddelkoopDe bekendheid en vooruitgangen zijn uiteindelijk de bijdrage van Willem Middelkoop geweest. Willem Middelkoop is een bekende Nederlandse goldbug en waarschuwde al ver voordat de kredietcrisis uitbrak over de problemen met ons huidige financiële systeem. In dat opzicht is hij een beetje te vergelijken met James Turk van GoldMoney en BitGold en Peter Schiff van Schiff Gold. Zij voorzagen een kredietcrisis in 2006. Peter schreef er een boek over. Hij werd toen der tijd uitgelachen en voor een clown aangezien. Helaas, hij heeft gelijk gekregen. Wat nog ergers is, er is niks veranderd! Er is alleen veel meer bijgeprint geworden. Een nieuwe ergere crisis staat ons te wachten. Willem Middelkoop is volledig met hem eens, heeft er zelf ook boeken over geschreven, en begon net zoals Peter Schiff met oprichten van zijn eigen bedrijf voor edelmetalen: AmsterdamGold. Peter Schiff begon met Euro-Pacific Metals, dat nu bekend staat als Schiff Gold en gelinked is met de Euro Pacific Bank. Dit is de private bank die Peter Schiff heeft opgericht voor iedereen die op zoek is naar een 100% reserve bank en daar ook in edelmetalen wil sparen buiten Europa.

bitgold versus AmsterdamGoldIn ieder geval, Willem Middelkoop begon met AmsterdamGold en ging de concurrentie aan met vooral GoldRepublic. Vooral het kopen van kluis-edelmetalen zoals goudbaren gaat uitstekend met de dienst van GoldRepublic en is bovendien goedkoper vergeleken met het opslagtarief van 0,75 % van AmsterdamGold. Bij de nieuwe speler BitGold zijn deze kosten geheel afgeschaft. Niettemin, AmsterdamGold heeft een uitstekende dienst opgezet in samenwerking met AmsterdamSafe. Hier kun je Willem Middelkoop zien oreren over de volgende crash die er aan komt en the endgame van ons financiële systeem:

Deel 1.

Deel 2. 
 
recensie over AmsterdamGold
Waarom moet je ook zilver kopen om je eigen vermogen te beschermen?

Achtergrondinformatie over AmsterdamGold:

In 2011 is AmsterdamGold gefuseerd met Silver Mountain en werd er ook een dochteronderneming opgericht (AmsterdamSafe) voor het voorzien in de behoefte aan veilige opslag van het edelmetaal van haar klanten. Bovendien gaf dit ook de mogelijkheid voor de klanten om BTW vrij zilver te kopen. Met deze zet kon AmsterdamGold beter concurreren met GoldRepublic, ZilverGoudWinkel en ook Doijer en Kalff. Dus op dit moment zit AmsterdamGold daarom op een van de meest beveiligde plekken van Nederland. In het door de Marechaussee gecontroleerde Schiphol staat het goed beveiligde, maar toch comfortabele en stijlvolle onderkomen van AmsterdamGold. Willem Middelkoop is tegenwoordig niet meer actief binnen dit bedrijf.

amsterdam gold reviewHet meerdeheidsbelang van het bedrijf is nu in handen van Value8, een beursgenoteerde investeringsmaatschappij onder leiding van Peter Paul de Vries. Hij is een voormalig directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en heeft er voor gezorgd dat AmsterdamGold een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft bemachtigd. Dit is zeker mooi, maar zorgt er wel voor dat je niet anoniem zilver en goud kunt kopen bij AmsterdamGold. Niettemin heeft AmsterdamGold waarschuwingen gekregen van het AFM. Dit heeft tot een conflict geleid binnen het bestuur van AmsterdamGold. Wil je anoniem zilver en goud kopen? Dan zul je naar de concurrent moeten stappen: de ZilverGoudWinkel of Holland Gold. Hier zie je een video over de dienstverlening van Amsterdam Gold:

Waarom moet je echt wat goud kopen?

holland gold vs AmsterdamGold

Bedrijfdsgevengs AmsterdamGold

Pelikaanweg 8
1118 DX
Luchthaven Schiphol
Tel. +31 (0)20 658 95 55
E-mail: klantenservice@amsterdamgold.com

KvK Nummer: 33.17.49.47
BTW Nummer NL8217.65.036.B01