ANONIEME CREDITCARD

De problemen en mogelijkheden met een anonieme creditcard:

Verschillende lezers hebben me gevraagd over waar een anonieme creditcard te verkrijgen is.

anonieme betaalkaartDe meeste zogenaamde anonieme creditcards zijn niet anoniem. Gaat gewoon niet met de huidige internationale Know Your Costumer regelgeving. Ik ben eens gaan zoeken naar anonieme creditcards. Beknopte samenvatting: het beste wat je kunt doen is het aanmaken van een unverified (virtual) Bitcoin debit card bij e-Coin of Spectrocoin op basis van een pseudoniem zonder dat je een verificatieprocedure aflegt.

Dit is de meest eenvoudige en goedkoopste manier om over een anonieme betaalkaart te beschikken. Vooral het aanmaken van een virtuele betaalkaart kost bijna niks en gebeurt onmiddelijk. Voor meer informatie, bezoek de websites van e-Coin en Spectrocoin.

Een personal anonieme creditcard?

anonieme credit cardsDus, het eerste probleem is dat elke creditcard uitgever kan alleen creditcards uitgeven aan in overeenstemming met de internationale wetgeving die zegt dat de naam van een creditcard gebruiker bekend moet zijn. De bank moet zijn klant kennen: KYC! De anonieme creditcards die als ‘anoniem’ worden verkocht zijn in feite geen anonieme betaalkaarten, het zijn gewone prepaid creditcards waarbij de uitgever van de creditcards is gevestigd in een land met strikte privacy wetgeving zoals in Oostenrijk, Zwitserland, Gibraltar of een of andere offshore bank op een eilandje. Niettemin, de internationale wetgeving is behoorlijk veranderd en in het geval van een misdrijf zal de bank de gegevens moeten delen met de politie. Zolang je niet de wet overtreedt zit je goed en beschik je over een uitstekende prepaid creditcard die jouw privacy beschermt, maar geen anonomiteit geeft. Dat is belangrijk om te beseffen. Laat je niet voor de gek houden door allerlei marketing verhaaltjes.

anonymous creditcardWil je beschikken over een goede prepaid creditcard die jouw financiële privacy uitstekend beschermt kun je eens kijken naar de dienstverlening van de Euro Pacific Bank in St. Vincent. Deze beschikt over Silver & Gold backed Mastercards. De prepaid creditcard van de Euro Pacific Bank is niet alleen een uitstekende betaalkaart voor het beschermen van je privacy, maar je geld staat ook op een veilige 100 % reserve bank. Een ander nieuw fintech alternatief is Crypto Capital in Panama. Toch het is niet echt de goedkoopste optie. Dit geldt ook voor een andere variant van anonieneme creditcards, de corporate anonieme creditcard:

Een corporate anonieme creditcard?

Om dit KYC probleem verder af te timmeren en de privacy van een persoon nog meer te beschermen, worden er ook anonieme creditcards uitgeven die in feite op een offshore bedrijf staan. Dit wil zeggen dat je als privaat persoon een offshore bedrijfje opzet en moet onderhouden om een anonieme creditcard te bemachtigen. Kijk als privaat persoon kun je overal een bankrekening openen zolang je alles maar netjes aangeeft bij de belastingdienst, maar het openen van een offshore bedrijfje voor het bemachtigen van een anonieme creditcard vind ik persoonlijk veel te ver gaan en brengt je meteen in gevaarlijke wateren. Het is meteen verdacht. Dit is niet wat ik mijn lezers wil aanraden. Kijk, als het gaat om anonieme creditcards of betaalkaarten gaat het om 4 belangrijke eigenschappen:

  • De debetkaart heeft geen naam op de kaart staan.
  • De naam van de kaarthouder staat niet op de magnetische strip.
  • Alle transacties ook in de pinautomaten zijn niet verbonden met jouw naam.
  • Je koopgedrag! Op basis van vele aankopen kan er een profiel van je worden opgesteld.

De eerste driepunten kan bijna geen bank voor je doen. Het laatste punt is per definitie een probleem bij alle reguliere banken. Zij gebruiken deze data om profielen op te stellen van hun klanten. Niettemin, dit laatste punt is ook een probleem bij zogenaamde anonieme betaalkaarten. Als het echt om anonimiteit gaat zul je gewoon niet vaak zo’n betaalkaart moeten gebruiken en alleen maar geld pinnen op allerlei verschillende locaties en als contant geld uitgeven. Niet zo vreemd dat er een oorlog gaande is om contant geld uit te bannen!

Bitcoin anonymous creditcards?

Mijn conclusie was eigenlijk dat er geen echte anonieme creditcard te vinden is. Er zijn alleen prepaid creditcards en debitcards beschikbaar in het buitenland die jouw privacy beter beschermen voor de belastingdienst en bankwezen in Nederland en Europa.

bitplasticToch, cryptocurrencies en in het bijzonder Bitcoin biedt andere mogelijkheden om een anonieme creditcard te bemachtigen. Het gaat hier meer om Bitcoin betaalkaarten en in het bijzonder BitPlastic. Bitplastic maakt het mogelijk om jouw een anonieme creditcard te geven in de ware zin van het woord. Er worden geen gegevens van je verzameld en met behulp van Bitplastic kun je anoniem contant geld oppakken overal in de wereld. BitPlastic biedt je ook de mogelijkheid om jouw bitcoins te anonimiseren. Wanneer je bitcoins koopt via de bank met ideal, dan zijn jouw bitcoins niet anoniem. Je kunt eerst jouw bitcoins anoniem maken met behulp van BitPlastic en vervolgens deze anonieme bitcoins op jouw Bitplastic anonieme creditcard laden en uitgeven als euros. De nadelen zijn dat het bestellen van deze kaart duur is (0.25 btc) en dat je 5 % in loading fees moet afdragen. Bovendien is de reputatie van de eigenaar van dit bedrijf nogal twijfelachtig. Er zijn nogal wat klachten te vinden. De eigenaar heeft wel actief getracht deze boze klanten weer blij te maken….maar de vraag is hoe ze het precies voor elkaar krijgen en of het echt legaal is…. Daarnaast, met deze kaart kun je niet veel geld meepinnen als contant geld (200 USD per dag). Het is een echte anonieme creditcard, maar met een duur prijskaartje, een flink pingebrek en niet zonder risico’s. Wil je veel geld dagelijks pinnen, zul je meerdere Bitplastic kaarten moeten bestellen.     

CONCLUSIE: Optimale privacy in plaats van volledige anonimiteit.

beste anonieme betaalkaart In dat opzicht zou je beter kunnen overwegen om de e-Coin e-Card te gebruiken op een andere naam. Je hoeft bij e-Coin en ook niet bij SpectroCoin jouw identiteit te bewijzen om een kaart te bestellen. Het probleem is alleen dat het gebruik van je kaart gelimiteerd zal zijn. Je zult alleen maar 200 euro kunnen pinnen per dag (precies zoals bij Bitplastic). Persoonlijk adviseer ik om gewoon de e-Coin e-Card te gebruiken op je eigen naam. Door bitcoins te gebruiken en deze bitcoin betaalkaart is je privacy in feite al optimaal beschermd en ook nog eens goedkoop. Het kopen en gebruiken van een traditionele anonieme creditcard is duur en biedt je geen anonimiteit alleen optimale privacy bescherming. Deze kun je veel en veel goedkoper krijgen door gebruik te maken van een goede bitcoin debit card.   anonieme betaalkaarten

Voor meer informatie: