crypto capital

ANONIEME CREDITCARD

Aanbieding: 

De problemen en mogelijkheden met een anonieme creditcard:

Verschillende lezers hebben ons gevraagd over waar een anonieme creditcard te verkrijgen is.

anonieme betaalkaartDe meeste zogenaamde anonieme creditcards zijn meestal niet anoniem. De  internationale Know Your Costumer regelgeving en anti-witwas vereisten maken het voor financieel dienstverleners bijna onmogelijk om een anonieme credit card of debit card aan te bieden.

We zijn eens gaan zoeken naar anonieme creditcards. Hier is de  Beknopte samenvatting en conclusie: het beste wat je kunt doen is het aanmaken van een black crypto debit card bij Equicex. Equicex is een instant crypto exchange in Londen die samenwerkt met een offshore bank in Belize die de uitgave van anonieme betaalkaarten mogelijk maakt.

Dit is de meest eenvoudige en goedkoopste manier om over een anonieme betaalkaart te beschikken. Verder is het niet onverstandig om via de dienstverlening van Flag Theory eens te kijken naar alternatieve oplossingen zoals het openen van een offshore bankrekening: Flag Theory.

Een personal anonieme creditcard?

anonieme credit cardsWaarom is het bijna onmogelijk om een anonieme credit card te verkrijgen? Elke creditcard uitgever kan alleen creditcards uitgeven aan in overeenstemming met de internationale wetgeving die zegt dat de naam van een creditcard gebruiker bekend moet zijn. De bank moet zijn klant kennen: KYC! De anonieme creditcards die als ‘anoniem’ worden verkocht zijn in feite geen anonieme betaalkaarten, het zijn gewone prepaid creditcards waarbij de uitgever van de creditcards is gevestigd in een land met strikte privacy wetgeving zoals in Oostenrijk, Zwitserland, Gibraltar of een of andere offshore bank op een eilandje. Niettemin, de internationale wetgeving is behoorlijk veranderd en in het geval van een misdrijf zal de bank de gegevens moeten delen met de politie. Zolang je niet de wet overtreedt zit je goed en beschik je over een uitstekende prepaid creditcard die jouw privacy beschermt, maar geen anonimiteit geeft. Dat is belangrijk om te beseffen. Laat je niet voor de gek houden door allerlei marketing verhaaltjes.

anonymous creditcardWil je beschikken over een goede prepaid creditcard die jouw financiële privacy uitstekend beschermt kun je naast Equicex ook eens kijken naar de dienstverlening van de Euro Pacific Bank in St. Vincent. Deze beschikt over Silver & Gold backed Mastercards. De prepaid creditcard van de Euro Pacific Bank is niet alleen een uitstekende betaalkaart voor het beschermen van je privacy, maar je geld staat ook op een veilige 100 % reserve bank. Een ander nieuw fintech alternatief is Crypto Capital in Panama. Toch het zijn niet echt de goedkoopste opties. Dit geldt ook voor een andere variant van anonieme creditcards, de corporate anonieme creditcard:

Een corporate anonieme creditcard?

Om dit KYC probleem verder af te timmeren en de privacy van een persoon nog meer te beschermen, worden er ook anonieme creditcards uitgeven die in feite op een offshore bedrijf staan. Dit wil zeggen dat je als privaat persoon een offshore bedrijfje opzet en moet onderhouden om een anonieme creditcard te bemachtigen. Kijk als privaat persoon kun je overal een bankrekening openen zolang je alles maar netjes aangeeft bij de belastingdienst, maar het openen van een offshore bedrijfje voor het bemachtigen van een anonieme creditcard vind ik persoonlijk veel te ver gaan en brengt je meteen in gevaarlijke wateren. Het is meteen verdacht. Dit is niet wat ik mijn lezers wil aanraden. Kijk, als het gaat om anonieme creditcards of betaalkaarten gaat het om 4 belangrijke eigenschappen:

  • De debetkaart heeft geen naam op de kaart staan.
  • De naam van de kaarthouder staat niet op de magnetische strip.
  • Alle transacties ook in de pinautomaten zijn niet verbonden met jouw naam.
  • Je koopgedrag! Op basis van vele aankopen kan er een profiel van je worden opgesteld.

De eerste drie punten kan bijna geen bank voor je doen. Het laatste punt is per definitie een probleem bij alle reguliere banken. Zij gebruiken deze data om profielen op te stellen van hun klanten. Niettemin, dit laatste punt is ook een probleem bij zogenaamde anonieme betaalkaarten. Als het echt om anonimiteit gaat zul je gewoon niet vaak zo’n betaalkaart moeten gebruiken en alleen maar geld pinnen op allerlei verschillende locaties en als contant geld uitgeven. Niet zo vreemd dat er een oorlog gaande is om contant geld uit te bannen!

Bitcoin anonymous creditcards?

Onze conclusie was eigenlijk dat er geen echte anonieme creditcard te vinden is. Er zijn alleen prepaid creditcards en debitcards beschikbaar in het buitenland die jouw privacy beter beschermen voor de belastingdienst en bankwezen in Nederland en Europa.

Toch, cryptocurrencies en in het bijzonder Bitcoin biedt andere mogelijkheden om een anonieme creditcard te bemachtigen. Het gaat hier meer om Bitcoin betaalkaarten en in het bijzonder Equicex. Equicex maakt het mogelijk om jouw een anonieme creditcard te geven in de ware zin van het woord. Er worden geen gegevens van je verzameld en kun je anoniem contant geld oppakken overal in de wereld.

Voor meer informatie:

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min