Apple CEO Tim Cook zit in Bitcoin en/of Ethereum

Nov 10, 2021
Aanbieding: 
Apple CEO Tim Cook

De aap is uit de mouw: Tim Cook, de CEO van Apple, zegt “ja” op de vraag of hij Bitcoin of Ethereum bezit en ook dat hij de cryptowereld er al een tijdje met interesse volgt en bestudeert. Cook benadrukte dat het een persoonlijke aangelegenheid is. Hij bestreed suggesties dat Apple cryptocurrency op de balans zou willen plaatsen à la Microstrategy.

Zijn woordkeus op de vraag of hij Bitcoin of Ethereum had: “Ja dat heb ik. Ik denk dat het redelijk is om het te bezitten als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. Maar ik geef hier geen beleggingsadvies. Vanuit Apple stappen wij niet in simpelweg omdat ik niet denk dat mensen Apple-aandelen kopen om blootstelling aan crypto te krijgen.”

Gaat Apple op andere manieren wel verder met crypto? Op dit moment is de status quo dat crypto-wallet-apps verkrijgbaar zijn in App Store. Mining apps zijn echter verboden.

Apple is tegenwoordig ook zelf een financiële dienstverlener met zijn Wallet-app, waaronder contactloze Apple Pay, peer-to-peer-betalingen en de Apple Card-creditcard. Ze zijn echter nog jaren verwijderd hierin ook crypto te integreren. Cook benadrukte nog eens dat Apple weliswaar naar crypto technologie keek, maar dat het “niet iets is dat we onmiddellijk van plan zijn te doen”.

Leuk zakcentje

Cook had ook een leuk zakcentje gekregen om in crypto in te stappen. In augustus ontving Cook 5 miljoen Apple-aandelen ter waarde van 750 miljoen dollar. En tja je moet wat. Tot en met 2026 krijgt hij nog pakketten aandelen afhankelijk van de prestaties van zijn bedrijf. Hij is van plan uiteindelijk zijn hele fortuin aan goede doelen te schenken. Zou misschien beter en democratischer zijn het hele fortuin onder Apple-gebruikers te verdelen. Of via en randomizer aan talloze startende ondernemers toe te kennen. Van die multi-generatie filantropische schatkisten komt maar ellende.

Hieronder kun je Tim Cook zelf aan het woord zien en tijdens het CNBC-interview van 9 November waar hij erkende crypto te bezitten:

Commentaren op Twitter:

Waar zal ik bitcoin het beste aanschaffen?

Bitcoin kopen (BTC) doe je veilig op een vertrouwde en veilige handelsbeurs:

Titelfoto Laurenz Heymann op Unsplash

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min