bitcoin btc

Aziatische Bitcoin markten

Feb 24, 2020
Aanbieding: 

Bitcoin kopen – in het licht van de Aziatische Bitcoin handel.

bitcoins kopen in  China

Veel Aziatische landen zijn al heel lang ontwaakt uit de dogmatische sluimer aangaande de Bitcoin. De adoptie en handel in Bitcoin vindt voornamelijk plaats in Azië. Grote investeringen zijn al begonnen sinds de eerste helft van 2016. Toen werd er meer dan $10 miljard geïnvesteerd in Bitcoin en crypto gerelateerde bedrijven. Dit was veel meer dan in Amerika ($4.6 miljard) en Europa ($1.8 miljard). Al deze investeringen hebben er voor gezorgd dat meer bedrijven werken aan de verbetering van het Bitcoin netwerk andere crypto projecten voor de ontwikkeling van allerlei nieuwe applicaties en toepassingen. Bitcoin is het startpunt. Het Bitcoin netwerk groeide en groeit nog steeds exponentieel. Het heeft een duidelijk netwerkeffect. Een netwerkeffect is het effect dat ervoor zorgt dat een product of dienst meer waarde heeft voor iemand, naargelang er meer gebruikers zijn die hetzelfde product of de dienst al gebruiken. Over de hele wereld kopen meer en meer mensen Bitcoins voor het verwezenlijken van financiële zelfbeschikking en voor pure speculatie. De Aziaten zijn daar gek op. Bitcoins kopen is uitermate populair bij Chinezen, Japanners en Koreanen.

De grote Aziatische Bitcoin exchanges spelen een belangrijke rol in de globale handel in bitcoins. De handelsvolumes zijn daar enorm. Inderdaad, het zijn vooral Aziatische burgers, speculanten en beleggers die Bitcoin hebben omarmd. Mensen in Azië kopen bitcoins bij de vleet, meer dan Amerikanen. Aziatische handelssentimenten in relatie tot nieuws, de economie en de regelgeving ten aanzien van Bitcoin beurzen zijn belangrijke factoren die prijstrends meebepalen. Een concreet voorbeeld in China was de 2017 rally in de Bitcoin prijs. Deze sloeg volledig om toen de Chinese Centrale Bank de Chinese Bitcoinbeurzen op het matje riep en verzocht om eerst Bitcoin marging trading  (het inzetten van hefbomen) aan banden te leggen en vervolgens Bitcoin trading volledig te verbieden. De Chinese bitcoinbeurzen, waaronder Binance, zijn China ontvlucht en hebben elders hun heil gezocht.

China’s Bitcoin Bans, Fomo en Fud – Chinezen kopen bitcoins!

Bitcoin is nog steeds een uitermate belangrijk middel in China om kapitaalrestricties te omzeilen voor vermogensbescherming en de gevolgen van een devaluatie van de Chinese Yuan te vermijden. Bitcoins kopen wordt in het geheim gedoogd zodat de Chinese elite van de communistische partij altijd de negatieve gevolgen van haar monetaire beleid kan vermijden. Hoe gaat dit waarschijnlijk in zijn werking? P2P-Bitcoin trading (staat ook bekend als Bitcoin C2C trading) wordt nog steeds ondersteund in China door OKex en Huobi via exclusieve relaties met kopstukken binnen de Chinese staat. De oprichters van OKex en Houbi hebben China niet mogen verlaten. Dit zou kunnen inhouden dat deze twee exchanges in feite onder indirecte controle staan van de Chinese autoriteiten. Via Alipay en Wechat Pay worden er voor bepaalde begunstigden tijdelijk fiat-betalingskanalen geopend naar deze crypto exchanges. De Chinese overheid heeft recentelijk aangekondigd om de eigen blockchain sector te ontwikkelen en deze nieuwe technologie te adopteren. De Chinese Centrale Bank zal een eigen cryptoyuan uitgeven. Bovendien zal Bitcoin mining worden gedoogd terwijl het bezit van bitcoins door de wet wordt onderkend en beschermd. Niettemin, de Chinese overheid verbiedt speculatie met cryptovaluta, tokens en token crowd sales (ICO’s, STO’s etc.). De Chinese overheid is pro-blockchain tech, maar anti-Bitcoin en crypto speculatie. De dubbelzinnigheid en vaak onduidelijkheid van de Chinese overheid zorgt voor veel onbevestigde geruchten en nieuwsverspreiding. Dit kan een sentiment van FUD (Fear Uncertainty & Doubt) veroorzaken op de markt, waardoor de koers flink kan vallen. Het kan ook juist een sentiment van FOMO (Fear Of Missing Out) veroorzaken, waardoor de koers flink kan stijgen. Vandaar, nieuws uit China kan de Bitcoin koers beïnvloeden aangezien er veel Chinese Bitcoin-handelaren zijn. Voor meer informatie: Kyle Bass over China en Bitcoin.

Japan en Bitcoin – Japanners kopen Bitcoin!

japan bitcoin adoptie

In Japan worden er geen spelletjes gespeeld. In Japan is Bitcoin sinds April 2017 een wettig betaalmiddel geworden. Meer en meer Japanners kopen bitcoins. Steed meer bedrijven waaronder de detailhandel zullen in de loop van de komende jaren Bitcoin accepteren. Bitcoin adoptie in Japan gaat zeer vooruitstrevend en geschiedt op een gereguleerde manier onder toezicht van de Japanse Financial Service Agency (FSA). De FSA moedigt financiële innovatie met Bitcoin aan. Japan zal een helder regelgevingskader verwezenlijken waarbinnen ze graag zien dat Bitcoin zal slagen. 

Singapore – een belangrijke Bitcoin en cryptohub

Singapore speelt ook een belangrijke rol in de ontwikkeling van een veilige jurisdictie voor bitcoin- en cryptobedrijven in de regio. Vanuit Singapore kunnen Bitcoin dienstverleners ook gemakkelijk klanten in Indonesië en Maleisië bedienen.

We zullen de ontwikkelingen verder in de gaten houden. Voor meer informatie:

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min