Banca Generali geeft ruim 300.000 klanten toegang tot Bitcoin

Jan 4, 2022
Aanbieding: 

Iets meer dan een jaar geleden meldden wij al dat Banca Generali, bezig was haar 300.000 vooral vermogende particulieren via een custody dienstverlening toegang te geven tot Bitcoin. Het was aangekondigd voor 2021 maar wordt nu begin 2022 gerealiseerd.

Banca Generali wordt gezien als de beste bank van Italië met 87 miljard euro in reserves. Qua marktkapitalisatie is het de zesde bank van Italië. Naast private banking biedt het een spectrum aan diensten waaronder vermogensbeheer. Binnen die afdeling wordt Bitcoin nu toegevoegd als nieuwe beleggingsklasse.

Banca Generali & Conio

Destijds meldde Forbes al dat Generali een aandelenbelang van 14 miljoen euro had verworven in het Californische Conio, een Bitcoin wallet ontwikkelaar opgericht door twee Italianen die eerder al met succes zijn product integreerde in de Hype bankapp van de Italiaanse Sella Bank.

De meer dan 300.000 klanten van Banca Generali kunnen binnenkort een Conio bitcoin-wallet aanmaken binnen hun online bankieren omgeving om vervolgens aan- en verkoop van Bitcoin via de euro-betaalrekening te kunnen doen. Het platform van Conio wordt ook geïntegreerd met de app van Banca Generali zodat de wallet ook mobiel benaderbaar is. Een 2-of-3 multi-signature instelling zorgt voor meer veiligheid. Banca Generali is de derde partij hierbinnen.

Omdat klanten ernaar vragen

Steeds vaker zien we banken gewoon deze meters maken simpelweg omdat klanten ernaar vragen. Lees in dit verband ook ons recente artikel over de stappen van de Volksbank in Beieren die ook wilde voorkomen dat trouwe klanten gaan shoppen bij vage partijen me hun crypto wensen. Volksbank koos voor een set-up waarbij klanten hun eigen Bitcoin wallet inrichten, wat de toelating voor Volksbank ook een stuk vereenvoudigde.

Banca Generali laat zien dat acquisitie van een wallet-provider ook een mogelijke route is. Uiteindelijk kan geen enkele bank het zich permitteren om geen crypto-service aan te bieden. En als daarbij Bitcoin als eerste in deze nieuwe asset class wordt geadopteerd dan kan dit niet anders dan betekenen dat we een bepaald ontwikkelingsstadium aan extreme volatiliteit van de Bitcoin-koers nu achter ons laten.

Lees verder

WK voetbal en bitcoin? Beleef het met Blox!

Ben je gek op WK voetbal en bitcoin? Wil je ook gezellig samen met je vrienden een poule houden tijdens het WK? Je weet wel, samen met je vrienden deelnemen aan een poule én kans maken op 100 euro aan bitcoin? Dat kan bij BLOX, het Nederlandse alles-in-1 cryptoplatform met de gelijknamige app. Beleef het […]

Nov 18, 2022
1,5 min

De FTX exchange is bankroet – Sam Bankman-Fried´s Ponzi-empire

De FTX beurs is bankroet en bleek onder leiding van Sam Bankman-Fried gewoon een malafide Ponzi operatie te zijn. Het is een enorm schandaal. Binnen een paar dagen werd een vermogen van 40 miljard dollar weggevaagd. De directeur van FTX Sam Bankman-Fried, profileerde zich als een voorvechter voor strikte regulering voor de crypto sector en […]

Nov 22, 2022
5 min

Credit Suisse is in de problemen en failliet? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Volgens marktindicatoren verkeert Credit Suisse in grote problemen en staat op omvallen. Systeembanken met een too big to fail status leren nooit van het verleden. Het zijn meesters in het sjoemelen met cijfers om o.a. financiële debacles en aanverwante verliezen te verdoezelen. Credit Suisse is zoals de meeste banken ook een echte schandaalbank. Via een […]

Oct 3, 2022
6 min