Banca Generali geeft ruim 300.000 klanten toegang tot Bitcoin

Jan 4, 2022
Aanbieding: 

Iets meer dan een jaar geleden meldden wij al dat Banca Generali, bezig was haar 300.000 vooral vermogende particulieren via een custody dienstverlening toegang te geven tot Bitcoin. Het was aangekondigd voor 2021 maar wordt nu begin 2022 gerealiseerd.

Banca Generali wordt gezien als de beste bank van Italië met 87 miljard euro in reserves. Qua marktkapitalisatie is het de zesde bank van Italië. Naast private banking biedt het een spectrum aan diensten waaronder vermogensbeheer. Binnen die afdeling wordt Bitcoin nu toegevoegd als nieuwe beleggingsklasse.

Banca Generali & Conio

Destijds meldde Forbes al dat Generali een aandelenbelang van 14 miljoen euro had verworven in het Californische Conio, een Bitcoin wallet ontwikkelaar opgericht door twee Italianen die eerder al met succes zijn product integreerde in de Hype bankapp van de Italiaanse Sella Bank.

De meer dan 300.000 klanten van Banca Generali kunnen binnenkort een Conio bitcoin-wallet aanmaken binnen hun online bankieren omgeving om vervolgens aan- en verkoop van Bitcoin via de euro-betaalrekening te kunnen doen. Het platform van Conio wordt ook geïntegreerd met de app van Banca Generali zodat de wallet ook mobiel benaderbaar is. Een 2-of-3 multi-signature instelling zorgt voor meer veiligheid. Banca Generali is de derde partij hierbinnen.

Omdat klanten ernaar vragen

Steeds vaker zien we banken gewoon deze meters maken simpelweg omdat klanten ernaar vragen. Lees in dit verband ook ons recente artikel over de stappen van de Volksbank in Beieren die ook wilde voorkomen dat trouwe klanten gaan shoppen bij vage partijen me hun crypto wensen. Volksbank koos voor een set-up waarbij klanten hun eigen Bitcoin wallet inrichten, wat de toelating voor Volksbank ook een stuk vereenvoudigde.

Banca Generali laat zien dat acquisitie van een wallet-provider ook een mogelijke route is. Uiteindelijk kan geen enkele bank het zich permitteren om geen crypto-service aan te bieden. En als daarbij Bitcoin als eerste in deze nieuwe asset class wordt geadopteerd dan kan dit niet anders dan betekenen dat we een bepaald ontwikkelingsstadium aan extreme volatiliteit van de Bitcoin-koers nu achter ons laten.

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min