Banca Generali geeft ruim 300.000 klanten toegang tot Bitcoin

Jan 4, 2022
Aanbieding: 

Iets meer dan een jaar geleden meldden wij al dat Banca Generali, bezig was haar 300.000 vooral vermogende particulieren via een custody dienstverlening toegang te geven tot Bitcoin. Het was aangekondigd voor 2021 maar wordt nu begin 2022 gerealiseerd.

Banca Generali wordt gezien als de beste bank van Italië met 87 miljard euro in reserves. Qua marktkapitalisatie is het de zesde bank van Italië. Naast private banking biedt het een spectrum aan diensten waaronder vermogensbeheer. Binnen die afdeling wordt Bitcoin nu toegevoegd als nieuwe beleggingsklasse.

Banca Generali & Conio

Destijds meldde Forbes al dat Generali een aandelenbelang van 14 miljoen euro had verworven in het Californische Conio, een Bitcoin wallet ontwikkelaar opgericht door twee Italianen die eerder al met succes zijn product integreerde in de Hype bankapp van de Italiaanse Sella Bank.

De meer dan 300.000 klanten van Banca Generali kunnen binnenkort een Conio bitcoin-wallet aanmaken binnen hun online bankieren omgeving om vervolgens aan- en verkoop van Bitcoin via de euro-betaalrekening te kunnen doen. Het platform van Conio wordt ook geïntegreerd met de app van Banca Generali zodat de wallet ook mobiel benaderbaar is. Een 2-of-3 multi-signature instelling zorgt voor meer veiligheid. Banca Generali is de derde partij hierbinnen.

Omdat klanten ernaar vragen

Steeds vaker zien we banken gewoon deze meters maken simpelweg omdat klanten ernaar vragen. Lees in dit verband ook ons recente artikel over de stappen van de Volksbank in Beieren die ook wilde voorkomen dat trouwe klanten gaan shoppen bij vage partijen me hun crypto wensen. Volksbank koos voor een set-up waarbij klanten hun eigen Bitcoin wallet inrichten, wat de toelating voor Volksbank ook een stuk vereenvoudigde.

Banca Generali laat zien dat acquisitie van een wallet-provider ook een mogelijke route is. Uiteindelijk kan geen enkele bank het zich permitteren om geen crypto-service aan te bieden. En als daarbij Bitcoin als eerste in deze nieuwe asset class wordt geadopteerd dan kan dit niet anders dan betekenen dat we een bepaald ontwikkelingsstadium aan extreme volatiliteit van de Bitcoin-koers nu achter ons laten.

Lees verder

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min

De Europese energiecrisis

Europa heeft energiecrisis vooral aan zichzelf te wijten. Europese ambtenaren en regeringsleiders bewijzen weer dat de verdere centralisatie van macht en het verlies van nationale soevereiniteit met een prijskaartje komt. Het laatste decennium hebben de Europese ambtenaren bij het uitstippelen van hun energiepolitiek verschillende inschattingsfouten gemaakt. De oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland […]

May 10, 2022
4 min

Max Keiser, Lyn Alden en Darin Feinstein over Bitcoin als beste geld ooit

In een week tijd zijn op Youtube drie zeer waardevolle Bitcoin interviews verschenen. Precies nu met de oorlog in Oekraïne en de inflatie van fiat en de goud aankopen van Rusland en andere naties geven ze een mooie momentopname van waar de Bitcoin maximalisten nu staan in hun analyse. Luister naar Max Keiser, Lyn Alden […]

May 7, 2022
2 min