Banca Generali geeft ruim 300.000 klanten toegang tot Bitcoin

Jan 4, 2022
Aanbieding: 

Iets meer dan een jaar geleden meldden wij al dat Banca Generali, bezig was haar 300.000 vooral vermogende particulieren via een custody dienstverlening toegang te geven tot Bitcoin. Het was aangekondigd voor 2021 maar wordt nu begin 2022 gerealiseerd.

Banca Generali wordt gezien als de beste bank van Italië met 87 miljard euro in reserves. Qua marktkapitalisatie is het de zesde bank van Italië. Naast private banking biedt het een spectrum aan diensten waaronder vermogensbeheer. Binnen die afdeling wordt Bitcoin nu toegevoegd als nieuwe beleggingsklasse.

Banca Generali & Conio

Destijds meldde Forbes al dat Generali een aandelenbelang van 14 miljoen euro had verworven in het Californische Conio, een Bitcoin wallet ontwikkelaar opgericht door twee Italianen die eerder al met succes zijn product integreerde in de Hype bankapp van de Italiaanse Sella Bank.

De meer dan 300.000 klanten van Banca Generali kunnen binnenkort een Conio bitcoin-wallet aanmaken binnen hun online bankieren omgeving om vervolgens aan- en verkoop van Bitcoin via de euro-betaalrekening te kunnen doen. Het platform van Conio wordt ook geïntegreerd met de app van Banca Generali zodat de wallet ook mobiel benaderbaar is. Een 2-of-3 multi-signature instelling zorgt voor meer veiligheid. Banca Generali is de derde partij hierbinnen.

Omdat klanten ernaar vragen

Steeds vaker zien we banken gewoon deze meters maken simpelweg omdat klanten ernaar vragen. Lees in dit verband ook ons recente artikel over de stappen van de Volksbank in Beieren die ook wilde voorkomen dat trouwe klanten gaan shoppen bij vage partijen me hun crypto wensen. Volksbank koos voor een set-up waarbij klanten hun eigen Bitcoin wallet inrichten, wat de toelating voor Volksbank ook een stuk vereenvoudigde.

Banca Generali laat zien dat acquisitie van een wallet-provider ook een mogelijke route is. Uiteindelijk kan geen enkele bank het zich permitteren om geen crypto-service aan te bieden. En als daarbij Bitcoin als eerste in deze nieuwe asset class wordt geadopteerd dan kan dit niet anders dan betekenen dat we een bepaald ontwikkelingsstadium aan extreme volatiliteit van de Bitcoin-koers nu achter ons laten.

Lees verder

Worst Bank Scenario – Hester Bais over de grootste bankenfraude ooit

Een interview over een belangrijk boek die meer kijkcijfers verdient is de aflevering van Holland Gold Interviews waar Hester Bais te gast is. Hester Bais de oprichter van advocatenkantoor BAIS Legal en gespecialiseerd in financieel recht. Ook is ze medeauteur van het boek “Worst Bank Scenario” dat gaat over de omvangrijke netwerkcorruptie en de grootste […]

Sep 24, 2022
2 min

Verenigde Arabische Emiraten maakt zich klaar voor Bitcoin

De Seed Group, het beleggingsfonds van de koninklijke familie van Sheikh Saeed bin Ahmed Al Maktoum, is een samenwerking opgestart met CoinCorner. CoinCorner is een innovatieve bitcoin exchange op het eiland van Man die o.a. betaaltoepassingen ontwikkeld voor het Bitcoin Lightning Network. De Seed Group wil in samenwerking met CoinCorner een exchange lanceren in Dubai […]

Sep 21, 2022
2 min

De Moscow World Standard (MWS), de fragmentatie van de globale goudmarkt en het begin van een multipolaire wereld

Dit artikel zal de Moscow World Standard (MSW) bespreken voor een nieuwe edelmetaal- en goudmarkt voor de Euraziatische Economische Unie. Dit als een verdere logische stap en reactie op het sanctiebeleid van het Westen. Het huidige internationale monetaire en financiële systeem wordt gedomineerd door het Westen. Internationale handel in o.a. grondstoffen wordt afgewikkeld in dollars […]

Sep 1, 2022
5,5 min