Banca Generali geeft ruim 300.000 klanten toegang tot Bitcoin

Jan 4, 2022
Aanbieding: 

Iets meer dan een jaar geleden meldden wij al dat Banca Generali, bezig was haar 300.000 vooral vermogende particulieren via een custody dienstverlening toegang te geven tot Bitcoin. Het was aangekondigd voor 2021 maar wordt nu begin 2022 gerealiseerd.

Banca Generali wordt gezien als de beste bank van Italië met 87 miljard euro in reserves. Qua marktkapitalisatie is het de zesde bank van Italië. Naast private banking biedt het een spectrum aan diensten waaronder vermogensbeheer. Binnen die afdeling wordt Bitcoin nu toegevoegd als nieuwe beleggingsklasse.

Banca Generali & Conio

Destijds meldde Forbes al dat Generali een aandelenbelang van 14 miljoen euro had verworven in het Californische Conio, een Bitcoin wallet ontwikkelaar opgericht door twee Italianen die eerder al met succes zijn product integreerde in de Hype bankapp van de Italiaanse Sella Bank.

De meer dan 300.000 klanten van Banca Generali kunnen binnenkort een Conio bitcoin-wallet aanmaken binnen hun online bankieren omgeving om vervolgens aan- en verkoop van Bitcoin via de euro-betaalrekening te kunnen doen. Het platform van Conio wordt ook geïntegreerd met de app van Banca Generali zodat de wallet ook mobiel benaderbaar is. Een 2-of-3 multi-signature instelling zorgt voor meer veiligheid. Banca Generali is de derde partij hierbinnen.

Omdat klanten ernaar vragen

Steeds vaker zien we banken gewoon deze meters maken simpelweg omdat klanten ernaar vragen. Lees in dit verband ook ons recente artikel over de stappen van de Volksbank in Beieren die ook wilde voorkomen dat trouwe klanten gaan shoppen bij vage partijen me hun crypto wensen. Volksbank koos voor een set-up waarbij klanten hun eigen Bitcoin wallet inrichten, wat de toelating voor Volksbank ook een stuk vereenvoudigde.

Banca Generali laat zien dat acquisitie van een wallet-provider ook een mogelijke route is. Uiteindelijk kan geen enkele bank het zich permitteren om geen crypto-service aan te bieden. En als daarbij Bitcoin als eerste in deze nieuwe asset class wordt geadopteerd dan kan dit niet anders dan betekenen dat we een bepaald ontwikkelingsstadium aan extreme volatiliteit van de Bitcoin-koers nu achter ons laten.

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min