De Founders Bank is een grootst initiatief met steun van Binance en Neufund om een nieuwe bank op te richten op Malta voor en van oprichters van crypto ondernemingen en start-ups. Een van de grote uitdagingen voor bedrijven en start-ups die opereren binnen de cryptocosm is het verkrijgen van een bankrekening en aanverwante dienstverleningen. Banken zijn over het algemeen zeer huiverig om een crypto onderneming en vooral een crypto exchange van een bankrekening te voorzien. Dit geldt ook nog steeds voor Malta, de blockchain island.

founders bankDe Founders Bank zal zich richten op het bedienen van high-tech en crypto ondernemingen met een banklicentie van Malta. De financiering van de Founders Bank zal geschieden door de blockchain gebaseerde crypto equity fundraising platform van Neufund waar legale equity tokens zullen worden uitgegeven. Binance, de grootste crypto beurs in de wereld zal een belangrijke investeerder worden in de bank. De equity token offering onder leiding van Neufund verloopt volgens de regelgeving van Duitse wetgeving op de uitgifte van aandelen en de Founders Bank equity token zal in samenwerking met de aandelenbeurs van Valletta ook officieel genoteerd worden. Neufund werkt op de Ethereum blockchain en het beleggen in een equity token zal waarschijnlijk alleen met Ether kunnen worden gedaan. De ETO zal in de loop van 2019 worden gelanceerd. Een specifieke datum is nog niet vastgesteld.

Iedereen is welkom om te investeren in deze bijzondere nieuwe bank. Zodra de Founders Bank beschikt over een banklicentie zal het de eerste gedecentraliseerde bank zijn die onder eigendom staat van de gemeenschap van initiële investeerders. Voor meer informatie:

Gerelateerde informatie: