BELEGGEN IN DIAMANTEN?

Dec 6, 2016
Aanbieding: 

Waarom zou ik beleggen in diamanten?

investeren in diamantenIn het kort, het beleggen in diamanten is een slimme zet in het bewerkstelligen van een breed beleggingsportefeuille met een gevarieerd spreiddingsrisico. Vooral goud, maar ook zilver, platina en palladium zijn bekende veilige havens in onrustige tijden. Diamanten worden meestal over het hoofd gezien als een alternatieve beleggingsvorm en veilige haven (met een mogelijk hoog rendement) voor je koopkracht in de toekomst.  Dit heeft te maken dat er voorheen geen goede handelsoplossingen waren voor de doorsnee particulier. Dankzij het fintech bedrijf Diamond Privilege is het nu mogelijk voor elke particuliere belegger om te beleggen in kwaliteitsdiamanten. Laten we dit eens verder in dit artikel uitspitten. In de eerste plaats, waarom zou je een belegging in kwaliteitsdiamanten moeten overwegen?

  • Diamanten zijn wereldwijd geliefde hard assets. Een mooie en waardevolle diamant heeft een intrinsieke waarde en zal altijd koopkracht behouden.
  • Diamanten beschikken niet over derde partij risico’s en zijn niet verbonden aan de financiële markten. Er kan niet worden gespeculeerd met de prijs van diamanten via derivaten! Het is per definitie een niet-speculatieve belegging. Een probleem met het beleggen in goud is dat de prijs van goud wordt ‘gestimuleerd’ door een derivaten markt die vele male groter is dan het fysieke goud in omloop. Dus de prijs kan worden gemanipuleerd en bepaald door financieel speculatieve krachten. Dit is niet het geval met een belegging in diamanten.
  • Diamanten beschiken over een overdraagbaarheidsfactor die ideaal is voor successieplanning. Ze kunnen gemakkelijk geschonken worden aan kinderen en kleinkinderen.
  • Wie een diamant als een belegging koopt en dat nadien verkoopt, hoeft daar geen meerwaardebelasting op te betalen.
  • Een diamant zal in waarde stijgen in een periode van inflatie en geldontwaarding. Doorheen de geschiedenis heeft de diamant in tijden van tegenspoed standvastigheid bewezen. De rijke elite koopt graag mooie en zeldzame kwaliteitsdiamanten. Bovendien, misschien belangrijker zijn de lange termijn vraag en aanbod verhoudingen die de prijs van diamenten verder omhoog zullen stuwen.
  • De globale vraag naar ruwe diamanten zal de komende 15 jaren groeien met een gemiddelde jaarlijkse groei van 3 % tot 4 %.
  • De globale aanbod van ruwe diamanten zal na een korte groeiperiode in de komende 15 jaren afnemen. Vanaf 2019 zal het aanbod jaarlijks afnemen met  1%  en 2% waardoor er een groeiend gat zal komen in de vraag en aanbod verhouding. Hieronder in de grafiek kun je één van de projecties bekijken van Bain:

globale vraag en aanbod diamanten

  • De ruwe diamanten die tegenwoordig worden gevonden zijn niet van superieure kwaliteit. Het aanbod van waardevolle diamanten met een hoge zuiverheid neemt af.
  • De vraag van vooral China, India en de Verenigde Staten zal verder toenemen. Vooral India zal een meer volwassen diamant markt worden. Dit is zeker te verwachten aangezien de verde import van goud en het gebruik van contant geld verder wordt gereguleerd en beperk in India. Dit is waarschijnlijk ook een mogelijke trend in China die de vraag naar diamanten verder zal vergroten.

Hoe kan ik het beste beleggen in diamanten – waar moet ik aan denken?

diamanten kopenHet beleggen in diamanten is nooit eigenlijk iets geweest voor een reguliere belegger. Het is altijd een specialisme geweest aangezien het bepalen van de waarde en zuiverheid van een diamant geen gemakkelijk zaak is. Er zijn veel verschillende kwaliteitskarakteristieken en vormen van diamanten. De waarde van een diamant wordt bepaald op basis van de 4 C’s. Dit is het karaat gewicht (Carat), de helderheid of zuiverheid (Clarity), de slijpkwaliteit (Cut) en de kleur (Colour). Ten slotte heb je ook te maken met de vormen, zoals de bekende ronde diamant die bekend staat als een briljant of de vierkante prinses diamant die veel gebruikt wordt voor verlovingsringen. Deze informatie moet onafhankelijk zijn opgesteld door een specialist in een diamantcertificaat. Elke kwaliteitsdiamant moet schikken over een diamantcertificaat dat de echtheid en kwaliteit van de aangekochte edelsteen garandeert. Het beleggen in diamanten is het beleggen in kwaliteitsdiamanten met een officieel diamantcertificaat.

Bij het zoeken naar een kwaliteitsdiamant moet je kijken naar de juiste kwaliteit, niet de beste kwaliteit en de grootste diamant voor een enorm bedrag. Nee, je moet beleggen in diamanten van een gemiddelde kwaliteit, zonder zichtbare imperfecties of verkleuringen. Deze zijn beter verkoopbaar en stijgen proportioneel sneller in waarde dan de meest zeldzame, exclusieve diamanten. Natuurlijk, de proporties moeten minimaal tot de Very Good standaard behoren en de diamant zelf moet over een diamantcertificaat beschikken van de Hoge Raad van Diamant te Antwerpen.

diamanten kopen als een beleggingAls je de vergelijking trekt naar edelmetalen, deze beschikken allemaal over een kwaliteitsstempel en worden ook gecertificeerd. Het verschil is alleen dat de eldelmetaalhandel veel meer aanzienlijker is en handelsbedrijven veel hebben geïnvesteerd in het bouwen van handelsplatformen voor het online kopen, bewaren en verkopen van edelmetalen. Vooral het handelen en beleggen in goud is kindeenvoudig geworden voor elke particulier. De Nederlandse dienstverlener GoldRepublic is een uitstekend voorbeeld van een eenvoudig te gebruiken online handelsplatform voor het onmiddelijk kopen en verkopen van gecertificeerde edelmetalen. De aangekochte edelmetalen worden verzekerd en beveiligd opgeslagen in een kluislocatie van keuze. Dit wordt ook wel kluis-goud genoemd of goud op rekening.  Het kopen van goud op rekening is een zeer eenvoudige en veilige manier om te handelen in echt fysiek en gecertificeerd goud dat in jouw eigendom staat. Een soortgelijke handelsoplossing heeft nu Diamond Privilege ontwikkeld voor het handelen en beleggen in diamanten. Online een daimant kopen met de juiste kwaliteit/prijsverhouding met een erkend certificaat van de Hoge Raad van Diamant te Antwerpen, is nu kinderspel gworden.

Diamond Privilegediamond privilege is actief in Antwerpen, het diamanthandelscentrum bij uitstek in de wereld voor het zeer voordelig kunnen kopen van kwaliteitsdiamenten. Diamond Privilige werkt samen met de Anversa bank en Brinks voor de veilige en verzekerde opslag van de aangekochte kwaliteitsdiamanten. De aangekochte diamanten kunnen ook worden uitgeleverd naar je thuisadres. Het kost niks om een handelsaccount te openen, maar om daadwerkelijk te kunnen beleggen in kwaliteitsdiamanten moet je minimaal over een budget van 1300 euro beschikken. Voor meer informatie:

Gerelateerde onderwerpen:

investeren in diamanten

 

 

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min