gouden munten kopen

BELEGGEN IN GOUD

7 nov. 2014
Aanbieding: 

Waarom zou ik beleggen in goud? Is het een verstandige investering?

Beleggen in goud is verstandig. In het bijzonder het investeren in fysiek goud is de meest belangrijkste strategische investering die je kunt doen om daadwerkelijk zelf eigenaar te worden van je vermogen en spaargeld op lange termijn. Dit zal ik hier kort uitleggen, maar de kwestie is in feite complex. Je zult een aantal sleutelvragen moeten kunnen beantwoorden over het financiële systeem en het wezen van geld.

bescherming economische crisisWat is geld uiteindelijk? Wat krijg je voor je geld op de bank? Wat doet de bank met je geld? Is het geld dat jij op de bank zet eigenlijk wel in jouw bezit? Wanneer je wilt beleggen in goud moet je voor jezelf duidelijk onderzochte antwoorden hebben op deze eerste vragen. Dit geldt ook wanneer je wilt speculeren met de goudprijs via papiergoud zoals CFD’s met 24 Option. Op deze website bespreken we deze vragen veelvuldig en zul je geen doorsnee antwoorden vinden. Banken zijn geen positieve instellingen en werken niet in het voordeel van de burgers. Mike Maloney heeft dit o.a. mooi gepresenteerd in zijn videoserie the hidden secrets of money. Deze raad ik je aan om te bekijken voordat je verder leest.

Stel niet meer uit: waarom moet je nu goud kopen?
Aanbevolen Nederlandse dienstverlener: GoldRepublic!

Mike Malony geeft niet een bepaald positief beeld over onze banken. Hij ziet het beleggen in goud en zilver dan ook als een wezenlijk onderdeel om je zelf te beschermen. Het geld dat we dagelijks gebruiken is geen store of value meer, maar een schuldinstrument dat door de banken ongelimiteerd digitaal kan worden bijgedrukt. Persoonlijk, net zoals Willem Middelkoop ben ik van mening dat banken nutsbedrijven moeten worden. Op dit moment is ons bankwezen een parasiet die onze economie langzaam leegzuigt in samenspraak met leugenachtige politici. Het werkt alleen nog maar in het voordeel van een kleine rijke elite, de uiteindelijke aandeelhouders van de grote corporaties en banken. Het beleggen in goud met zo’n gezichtspunt op ons huidige financiële systeem is dan pure noodzaak en het enigste verstandige wat je eigenlijk kunt doen met je paper geld. Geld heeft geen intrinsieke waarde en is totaal gebaseerd op ons vertrouwen en het feit dat we het moeten gebruiken om onze belasting te betalen. De waarde is relatief en steelt over tijd jouw koopkracht, het holt je vermogen uit. Het beleggen in goud is verstandig en beschermt je tegen deze uitholling van de relatieve waarde van een munteenheid. Deze grafiek hieronder laat dit duidelijk zien:

beleggen in goud

Deze trend heeft zich alleen maar voortgezet. Iedereen die voor 10 jaar geleden een gedeelte van zijn spaargeld in goud had belegd kan nu tevreden constateren dat hij zijn koopkracht heeft behouden en zijn vermogen prachtig heeft afgeschermd tegen deze vreselijke uitholling van de relatieve waarde van al het fiatgeld in deze wereld. Goud is de ultieme vermogensbeschermer tegen een zogenaamde currency collapse. Is de Euro crisis voorbij? Is de Kredietcrisis van 2008 voorbij? Op dit moment is de Federal Reserve lekker aan het digitaal printen om het systeem in stand te houden. Hoe lang houdt de USD nog stand als de wereldreservemunt? Dit zijn belangrijke zaken om over na te denken wanneer je gaat beleggen in goud. De centrale banken in vooral Azië en de BRICS kopen als gekken goud! Voor meer informatie: waarom zou ik investeren in goud?

Beleggen in goud …… maar de goudprijs dan?

beleggen in goudDe goudprijs wordt beteugeld en gemanipuleerd door de megabanken in het Westen met behulp van papergold contracts. Dit is een probleem en maakt het beleggen in fysiek goud niets iets wat je doet op korte termijn. Je koopt geen goudbaar om op korte termijn mee te speculeren. Als je dat wil doen, moet je dat doen via derivaten, zoals opties. Een andere krachtige instrument zijn de Contract for Differences (CFD). Via CFD’s heb je meer mogelijkheden om in goud te investeren via papieren contracten. Een goede en bekend handelsplatform is ontwikkeld door 24Option

Dit is niets wat ik mijn lezers wil aanraden. Beter is om te luisteren naar Paul Craig Robers. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over de manipulatie van de goudprijs: The Hows and Whys of the manipulation of the gold price. Hier is ook een uitgebreide presentatie van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) over de manipulatie van de goudprijs:

Uiteindelijk is het aan China in samenspraak met de BRICS om te bepalen wanneer dit spelletje uit is en de prijs weer wordt hersteld. Goud heeft zo zijn geheimen en is inderdaad een belangrijk stuk op het geo-politieke schaakbord. Zie hier een uitstekende documentaire over de geschiedenis en de geheimen van goud:

Beleggen in goud – advies van de beste beleggers:

Jim Rickards over het beleggen in goud:

Peter Schiff:

James Turk:

Robert Kiyosaki:

 Waarom zilver kopen en geen goud? Zilver vs Goud!

Hoe kan ik het beste beleggen in goud?

De meest kost-effectieve manier is door het kopen van goudbaren. In de eerste plaats moet je een aantal 100 gram Heraeus goudbaartjes zelf in handen hebben en thuis in een geheime kluis opslaan. Je kunt dit prima doen met de dienstverlening van Holland Gold en de ZilverGoudWinkel.

beleggen in goud met bitgoldDaarnaast goudbaren kopen in de vorm van kluis-goud is een uitstekende manier om voordelig snel goud te kunnen kopen en verkopen. De premies op goudbaren zijn ook veel lager en wanneer je gebruik maakt van de vault dienstverlening van BitGold. Je betaalt hier ook geen geld voor opslag, verzekering en beveiliging. Het zit er gratis bij inbegrepen! Voor kleine bedragen kun je hier geld sparen in de vorm van goedkoop goud, echt gezond geld. Een ander zeer goed alternatief is BullionStar in Singapore. 

In Nederland heb je een ook aantal goede edelmetaal specialisten. Als het gaat om privacy en de beste prijzen, zou ik eens kijken naar de dienstverlening van de ZilverGoudWinkelGoldRepublic of Holland Gold. Als het gaat om BTW vrij zilver en het beleggen in kluis edelmetaal, komt zeker Doijer en Kalff in aanmerking of AmsterdamGold. Een andere goede speler is de eerder genoemde Holland Gold.

bitgold beleggen in goudEen andere zeer slimme zet is het kopen van Bitgold, dit is digitaal fysiek goud dat een brug vormt tussen Bitcoin en echt fysiek goud in een kluis in Zwitserland. Je kunt door middel van Bitgold onmiddellijk jouw goudvoorraadje omzetten in andere valuta’s of in Bitcoin om zo betalingen te verrichten. Bitgold koppelt Bitcoin aan een goudstandaard! Dit is een recente nieuwe technologische innovatie die het kopen van goud kindeenvoudig maakt en buiten het bereik van de klauwen van de overheid en de banken houdt. Voor meer informatie: Wat is Bitgold? & Wat zijn Bitcoins?

Trouwens, ik zou niet al jouw spaargeld in goud beleggen. Zorg er ook voor dat je geld netjes staat op een veilige bank waar ze nog spaarrente geven. Complimenteer dit ook met een belegging in zilver. Het beleggen in zilver is ook een verstandige zet. De beste traditionele spaarbank met de beste rente is BigBank.

Wil je lekker speculeren en met fiat geld snel meer fiatgeld maken?

Er zijn genoeg financiële speeltjes ontwikkeld door de banken om mee te spelen op de beurs. Opties, CFD’s en de populaire binaire opties zijn de meest bekende manieren om b.v. in te spelen op de koersschommellingen in FOREX markt en goud. Option24 heeft een prachtig handelsplatform hiervoor ontwikkeld. Speel wel mee op basis van kennis en een duidelijke strategie. Een deel van je winsten kun je weer beleggen in fysiek goud!

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min