BELEGGEN IN PLATINA

Waarom zou ik beleggen in platina?

Platina is als edelmetaal meer en meer populair en de grondstof wordt meer en meer gebruikt. In feite is platina als een belegging door de meeste mensen gewoon vergeten. De meeste mensen weten wel dat het verstandig is om te beleggen in goud, maar platina? Waarom zou je moeten beleggen in platina?

platina kopenIn de eerste plaats, beleggen doe je op lange termijn, je doet het niet voor de korte termijn. Op korte termijn proberen veel rendement te boeken lijkt me niet realistisch en mogelijk met fysiek platina. In dat geval moet je gebruik maken van derivaten, afgeleide financiële instrumenten zoals binaire opties en cfd’s. Dit kun je het beste doen bij AnyOption of eToro. Dit is een vorm van speculeren met de prijs van platina. Mogelijk hoge rendementen komen met nog grotere risico’s. Dit is niet een vorm van beleggen in platina.

Wanneer je belegt in platina dan koop je fysiek platina in de vorm van mooie platina muntjes of platina baren. De redenen waarom je moet beleggen in platina als een lange termijn investering, zijn de volgende:

  • Platina is de meest zeldzame edelmetaal op aarde. Het is veel schaarser dan goud. Per jaar wordt er maar zo’n 130 ton gedolven. Het aanbod is zeer beperkt.
  • Het prijsverschil tussen goud en platina is te klein. Goud is nu relatief veel duurder dan platina. De verhouding is historisch 1.35x duurder geweest. Dit maakt platina goedkoop ten opzichte van goud.
  • Platina is als grondstof meer en meer belangrijk voor de industrie. Platina is o.a. nodig voor de productie van glazvezel kabels.
  • Platina is als edelmetaal meer en meer populair bij de productie van juwelen.
  • Platina is een vorm van harde activa, het is jouw eigendom en is niet verbonden aan derde partij risico’s.
  • platina als beleggingDe waarde van platina als een zeldzaam edelmetaal en een geliefd grondstof zal je koopkracht kunnen beschermen. De gevolgen van de huidige geldverruimingspolitiek van de Centrale Banken zullen uiterst negatief zijn en het fiat geld op ter mijn meer en meer ontwaarden. Platina beschermt je vermogen tegen geldontwaarding en een scenario van hyperinflatie
  • Platina kan een rol spelen bij de hervorming van het globaal monetair systeem. Een nieuw SDR-systeem zou uiteindelijk niet alleen op een gouden standaard moeten berusten, maar in feite een mandje van vaste activa, zoals naast goud, ook zilver, platina, palladium.
  • Een platina muntje kun je makkelijk meenemen in geval van nood en zal niet worden geconfisceerd in een noodsituatie door de overheid in het geval bij het uitbreken van een zware eurocrisis of derde wereldoorlog. Scenario’s die tegenwoordig meer en meer realistisch worden.

Hoe kan ik het beste in platina beleggen?

Je kunt platina het beste kopen in de vorm van platina munten en baren bij Holland Gold of de ZilverGoudWinkel. Natuurlijk, je kunt ook platina op rekening kopen bij GoldRepublic in Nederland. Bij GoldRepublic kun je het beste platina baren kopen. Deze worden door GoldRepublic veilig en verzekerd in een kluis in Zwitersland opgeslagen. Voor meer informatie: GoldRepublic!

 

Voor meer informatie: