investeren in whisky

Beleggen in Whisky?

Dec 14, 2021
Aanbieding: 

Hoe kan ik effectief beleggen in Whisky?

hoe kan ik beleggen in whiskyBeleggen in whiskey is pas recentelijk interessant geworden voor de doorsnee belegger. Voorheen was beleggen in whisky alleen weggelegd voor de echte whisky specialisten, groothandelaars en de grote distilleerderijen en whisky mengers. Een rendement behalen met deze beleggingsvorm of überhaupt beleggen in whisky was een onbegonnen taak. Hoe maak je van whisky een effectieve en interessante beleggingsvorm? In dit artikel zullen we bespreken hoe dit mogelijk is en hoe je belastingvrij als een groothandelaar kunt beleggen in whisky door de toepassing van schaaleconomie en de ontwikkeling van een globaal whisky handelsplatform door slimme fintech bedrijven zoals Whisky Invest Direct. Hieronder kun je een videopresentatie zien over deze online dienstverlening en Whisky handelsbeurs:

Bezoek hier Whisky Invest Direct
beleggen in whisky

 Waarom zou ik beleggen in whisky?

 • De afzetmarkt van Whisky is tegenwoordig globaal met een groeiende vraag in landen zoals India, Taiwan, China, Rusland en Japan. Meer en meer consumenten willen genieten van vooral Schotse single malt whisky.
 • De productiecapaciteit van Schotse single malt distilleerderijen is beperkt en procuderen bovendien vaak onder capaciteit om de prijs van single malt whisky te garderen in de toekomst. Het probleem is het feit dat Schotse single malt whisky 10 jaar nodig heeft om te rijpen. Het kost tijd en middelen om een hoogwaardige schotse single malt te maken en het aanbod is zeer schaars in vergelijking met de groeiende vraag.
 • Het rendement van het beleggen in whisky is in het licht van deze ontwikkeling zeer hoog, zonder dat je als belegger veel risico loopt. Over het algemeen wordt er een voorzichtige jaarlijkse rendement gehanteerd van zo’n 6,6 procent. Niettemin, de rendement kunnen veel hoger uitvallen.
 • Whisky is een alternatieve belegging, het representeert een harde activa, net zoals goud, die buiten het financiële systeem ligt. Het beschikt niet over derde partij risico en is geen papieren derivaat uitgegeven door een bank. Nee, een goede Schotse single malt whisky wordt altijd op prijs gesteld en zal altijd kunnen worden verkocht. Een mogelijk verlies bij een gedwongen verkoop zal beperkt blijven.
 • Zelfs gedurende oorlogen en financiële crisis is er vraag naar whisky. Bovendien de kwaliteit is in een vat gewaarborgd. Whisky is in beginsel onbeperkt houdbaar en kan nooit zoals bij wijn het geval is omgaan in de fles. In tegendeel, hoe ouder de whisky hoe beter en hoe hoger de prijs. In slechte tijden, is het beter om de whisky niet te verkopen, alleen wanneer het noodzaak is. Whisky is een uitstekende lange termijn belegging waarbij je na een aantal jaren de whisky moet verkopen wanneer de prijzen het beste zijn.
 • Het is een vrij eenvoudige manier van beleggen. Elke particulier kan op dezelfde voorwaarden beleggen in Schotse single malt whisky als een groothandelaar, zonder belastingtechnische complicaties dankzij de dienstverlening van Whisky Invest Direct.
 • Het is als beleggingsproduct goedgekeurd door de Nederlandse Autoriteit van Financiële Markten.
 • Je kunt natuurlijk als particulier zelf jagen naar zeer zeldzame flessen, dit vergt veel kennis van whiskies en ook een ruime portemonnee. Vervolgens kun je zelf de flessen op eigen houtje in een online veiling verkopen.

Bezoek hier Whisky Invest Direct
beleggen in whisky

Hoe is Whisky als een alternatieve beleggingsvorm precies mogelijk geworden?

Om te zien hoe dit mogelijk is, moeten we eerst kijken hoe de edelmetaalmarkt is opengebroken voor Jan en alleman. Voorheen was het voordelig kopen van goud en zilver alleen weggelegd voor de rijke elite en financiële instellingen. Nu is het mogelijk voor elke burger met welke portemonnee dan ook om voordelig goud op rekening te kopen. Vele oude en nieuwe bullion dealers  hebben de relatief gesloten edelmetaalmarkt opengebroken voor elke belegger waar dan ook.  Met behulp van een innovatief online handelsplatform kun je direct voor de meest gunstige tarieven een paar grammetjes goud of een zilverbaar kopen door schaaleconomie toe te passen. Een zeer belangrijke speler is o.a. BullionVault in Londen geweest. Bullion Vault is voor een gedeelte in handen van de World Gold Counsil en koopt direct voordelig het goud en zilver in op de belangrijkste handelscentra voor al haar klanten door het beginsel van schaalvoordeel toe te passen. Economische voordelen worden gerealiseerd door op grote schaal te opereren door de bundeling van alle koopracht en handelsactiviteiten van haar leden waarbij de gemiddelde kosten dalen, meer operationele efficiëntie en prijsvoordelen worden behaald. Bullion Vault werkt samen met Brincks voor de veilige en verzekerde opslag van het aangekochte goud in een kluis in Londen, Singapore of Hong Kong. Een vergelijkbare dienstverlening heeft ook GoldRepublic in Amsterdam opgezet.

BullionVault heeft het zelfde principe van schaaleconomie toegepast op het beleggen in whisky. Met behulp van het Whisky Invest Direct fintech handelsplatform kan er nu top kwalitiet single malt Schotse whisky worden gekocht bij de top distilleerderijen voor groothandelsprijzen. Bovendien door de schaalvoordelen is de opslag van de gekochte whisky super goedkoop en veilig. De whisky wordt opgeslagen bij bonded warehouses. Dit zijn speciale belastingvrije warenhuizen waar de whisky verzekerd en beveiligd wordt opgeslagen. Deze warenhuizen worden bovendien bewaakt door de overheid aangezien er meteen belasting moet worden geheven over de de whisky zodra deze rijp is voor de fles en het warenhuis verlaat om naar een menger te worden verscheept. De belegger kan via deze bonded warehouses belastingvrij in whisky beleggen dankzij de dienstverlening van Whisky Invest Direct. Iedereen kan nu op dezelfde voorwaarden als een groothandelaar beleggen in whisky bij Whisky Invest Direct. Je kunt hier single malt Schotse whisky op vat kopen van de volgende distilleerderijen:

 • Ardmore
 • Auchentoshan
 • Auchroisk
 • Benrinnes
 • Blair Athol
 • Bunnahabhain
 • Cameronbridge
 • Dailuaine
 • Glen Garioch
 • Glen Moray
 • Glen Spey
 • Inchgower
 • Invergordon
 • North British
 • Starlaw
 • Tobermory
 • Tullibardine

Voor meer informatie over de werking van het Whisky Invest Direct handelsplatform raad ik je aan de volgende pagina te raadplegen:

Bezoek hier Whisky Invest Direct!
beleggen in whisky

Hieronder kun je aantal goede video’s bekijken over het beleggen in Whisky:

Doe het met behulp van experts op de voorwaarden van een groothandelaar!

Wil je niet beleggen in whisky, maar heb je trek in iets anders? Llees dan eens onze gerelateerde artikels:

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min