vertbase

BELEGGEN IN WIET AANDELEN

Nov 26, 2017
Aanbieding: 

Beleggen in wiet en vooral de medicinale wiet industrie!

Het belangrijk om niet te vergeten om beleggingen te diversifiëren. In het laatste December rapport over het opbouwen van een cryptocurrency portfolio, hebben we het ook over het beleggen in wiet en specifieke wiet aandelen. Sinds een aantal jaren is er een opmerkelijke verschuiving gaande ten aanzien van cannabis (wiet) en het gebruik daarvan. Werd weed (wiet) voorheen uitsluitend verbouwd voor industrieel en (illegaal) recreatief gebruik, nu zien we een enorme groei van cannabis voor medicinaal gebruik.

Waarom zou ik beleggen in wiet?

beleggen in wiet

Canada is het land dat medio volgend jaar (2018) verbouwing en gebruik gaat legaliseren.

Het beleggen in wiet dat wil zeggen in aandelen van deze bedrijven, kan dus op termijn heel winstgevend worden.Canada is koploper op dit vlak met een enorm groeipotentieel, nu en de komende jaren. Beleggen in  aandelen van deze cannabis bedrijven, zeker als je zoekt naar spreiding van risico’s bij investeringen, is als alternatieve lange termijn investering interessant.

De risico’s met het beleggen in wiet aandelen?

Toch er zijn behoorlijke risico’s die de prijsopgang van wiet aandelen op termijn zullen drukken. Dit is wat in het eerste kwartaal van 2018 is gebeurd.  In december van 2017 is de stierenmarkt in wiet aandelen omgeslagen naar een behoorlijke beren sentiment. Een enorme correctie heeft plaatsgevonden. De Global Cannabis Index is van haar top in januari -44% in waarde gedaald. De aandelen van de belangrijkste producenten in Canada zijn ook enorm gekelderd. Canopy Growth ($4 billion market cap) – 12.0%; Aurora Cannabis ($3 billion market cap) – 8.5%; and Aphria ($3 billion market cap) – 9.9%. Deze kelderring staat zeker in verband met een aantal fundamentele risico’s in de sector:

  • Legalisatie zal leiden tot prijs deflatie. Uiteindelijk zal Cannabis als een grondstof vele malen goedkoper worden. De prijzen van de cannabis producten zullen dalen. 
  • Meer producenten en fabrikanten zullen op de markt komen waardoor het aanbod enorm zal toenemen. De toenemende concurrentie zal ook de prijzen drukken. 
  • Is er genoeg vraag voor de toenemende productie van cannabis en gerelateerde producten? Er bestaat een risico voor overproductie. 
  • Het aanbod vanuit de zwarte markt zal ook niet zo maar verdwijnen. 

Het zijn de bovenstaande probleempunten die een belegging in wietaandelen risicovol maken. Welke fabrikanten zullen de concurrentieslag in deze nieuwe sector winnen? Vandaar, doe goed onderzoek naar de spelers binnen deze markt en kies alleen die wiet aandelen van bedrijven die op lange termijn de strijd zullen overleven.

Hoe kan ik beleggen in wiet aandelen? 

Om te beginnen open je een beleggingsrekening bij b.v. de Binckbank. Je kunt kiezen voor lager of hoger risico van beleggen. Om dat risico enigszins af te dekken, kun je kiezen voor een ETF. Een ETF staat voor een Exchange Trade Fund, een beurs verhandeld fonds. Het fonds investeert in een aantal geselecteerde bedrijven waardoor je met 1 ETF belangen koopt in meerdere bedrijven en je het risico spreidt. Er zijn verschillende opties. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar bedrijven met groeipotentieel bij de Binckbank. We hebben een aantal ETF’s en bedrijven met flinke groeipotentie voor je op een rijtje gezet. Zie ook daarvoor het bonus materiaal in het  rapport:

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min