Boerse Stuttgart exchange

Waarom zou ik beleggen in zilver?

Oct 13, 2015
Aanbieding: 

Als goud als belegging je koopkracht beschermt, dan zal zilver jouw koopkracht vergroten. Hier volgen de belangrijkste argumenten waarom beleggen in zilver verstandig is in correlatie met de actuele ontwikkelingen:

 • Zilver is een eerlijke, waardevolle hard asset zonder derde partij risico. Je bent volledig eigenaar over jouw zilvervoorraad in de vorm van muntbaartjes en muntjes die bij jouw thuis in je geheime kluis liggen. Je kunt natuurlijk ook zilver op rekening kopen en in een kluis in het buitenland opslaan met behulp van een goede Nederlandse bullion dealer zoals Gold Republic.
 • De onderwaardering van zilver is ongekend. De meeste mensen beschouwen het als een grondstof voor de industrie en goedkope juwelen. De prijs van zilver reflecteert dit en vergeet de historische monetaire relevantie van zilver in correlatie met goud. Zilver is in die zin niet vergelijkbaar met palladium en platina.
 • Zilver is in onze monetaire geschiedenis altijd een vorm van geld en het goud van de arme mensen geweest. Zilver kopen is altijd een belangrijke verzekeringsstrategie geweest van de normale burgers in tijden van economische onrust.
 • De relatieve verhouding in de prijs van zilver en goud is ontwricht. Historisch gezien lag deze veel dichterbij elkaar. De verhouding was ongeveer 1 : 9. Dit wil zeggen, een gram goud was altijd 9 x zo duur als een gram zilver. Op dit moment is de verhouding 1 : 73.
 • De goudprijs en de zilverprijs worden gemanipuleerd door de grootbanken zoals de Deutsche Bank. Dit gebeurt door middel van papieren derivaat contracten en de praktijk van fractioneel bankieren met goudvoorraden. Er is op dit moment een grootschalig onderzoek gaande naar deze praktijken. Voor meer informatie: goudprijs manipulatie.
 • De manipulatie van de prijzen van goud en zilver hangen samen met de manier waarop ons huidige bancaire systeem is opgezet door de Federal Reserve als de digitale printer van de wereldreservemunt, de USD in de vorm van staatsschuld. Geld is schuld. Sinds het loslaten van de gouden standaard en het volledig dereguleren van de financiële sector wordt al het geld in deze wereld als schuld in omloop gebracht.
 • Deze schuldensituatie is onhoudbaar. De Amerikaanse Dollar als de wereldreservemunt zal worden onttroond, een mogelijke nieuwe banken- en kredietcrisis ligt op de loer waarbij we zullen moeten terugvallen naar een gouden standaard.
 • De BRICS met als belangrijkste landen China en Rusland investeren in goud. De Chinese Yuan zal als een nieuwe globale wereldmunt optreden, gedekt door goud en grondstoffen. China werkt stilletjes om de Amerikaanse Dollar te onttronen met behulp van het SDR-systeem van het IMF en haar structuren waaronder de Asian Infrastructure Investment Bank.
 • Fiat geld, zoals de EURO zal in de aankomende crisis niks meer waard worden of imploderen door de teloorgang van de Europese Unie. Spaarrekeningen en pensioenfondsen zullen geplunderd worden. Een kaptilaalvlucht naar zilveren baren en muntjes zal meteen een enorme impact hebben op de kleine zilvermarkt met nog geen marktkaptilisatie van 14 miljard USD.
 • Veel financiële en sociale onrust en een mogelijke derde wereldoorlog liggen in het verschiet. Een nieuwe wereldwijd akkoord over het oprichten van een nieuw financieel systeem gedekt door edelmetalen en grondstoffen zal nodig zijn om het vertrouwen weer te herstellen in de internationale handel en een nieuw economisch bloei periode op gang te brengen.  Waarschijnlijk zal het SDR-systeem een belangrijke rol gaan spelen.

beleggen in zilverIn de context van bovenstaande ontwikkelingen en feiten is het beleggen in zilver het beste wat je kunt doen om een gedeelte van jouw vermogen te beschermen. Zilver is een hard asset de prijs zal samen met goud flink stijgen. De onderlinge ratio zal ook weer dichter naar elkaar toe schuiven, waardoor de zilverprijs relatief aan de goudprijs nog veel meer zal stijgen. Het beleggen in zilver kan de beste investering van je leven worden in de context van bovengeschetst scenario.

Niettemin, de toekomst laat zich niet voorspellen, maar de trends wijzen er duidelijk op dat het beleggen in zilver zeer verstandig kan zijn op lange termijn.

Hoe kan ik dan het beste beleggen in zilver?

Wil je echt beleggen in zilver? Er zijn verschillende mogelijkheden. Ik raad een combinatie aan om zo de risico’s te verspreiden.

 • 1. Als particulier kun je het beste zilveren munten kopen en muntbaartjes kopen en deze thuis laten bezorgen door de ZilverGoudWinkel of Holland Gold. De zilveren Philharmoniker beleggingsmunten zijn de traditioneel gezien de beste en goedkoopste zilveren beleggingsmunten beschikbaar voor particulieren in Nederland: aanbieding Philharmoniker.
 • 2. Als particulier kun je wel zilverbaren kopen wanneer je deze niet thuis laat bezorgen en in een kluis in het buitenland verzekerd laat opslaan. GoldRepublic is een traditionele speler op dit gebied. Op deze manier kun je voor je geld veel meer zilver kopen dan bij zilveren munten. Je kunt zilverbaren ook thuis laten bezorgen, maar dan moet je er 21 % BTW over betalen! Vandaar, het is verstandiger om de zilverbaren mooi in de kluis te laten liggen met behulp van de GoldRepublic of BullionStar in Singapore.

 

 • 3. Wil je geen munten en baren kopen, en gewoon speculeren met de zilverprijs? Doe die dan via opties bij 24Option!

Voor meer informatie: 

beleggen in goud bij plus500

Lees verder

Het belang van 1 biljoen marktkapitalisatie voor bitcoin

Bitcoin heeft een cruciaal mijlpaal bereikt. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin tikte over 1 biljoen met de recente koers van $55.000 op 19 februari. De bitcoin koers steeg na deze belangrijke mijlpaal vervolgens gewoon door naar een nieuw record van $57.000 op 20 februari 2021. Steeds meer bedrijven en instituties voegen bitcoin toe tot hun […]

Feb 20, 2021
1,5 min

De nadelen van de aankomende digitale euro

De digitale euro maakt een einde aan privégeld. Een groeiend aantal mensen heeft geen vertrouwen meer in centrale banken en overheden en hun manipulaties met fiatgeld. Om aan die controle te ontsnappen zijn burgers in toenemende mate cryptomunten (Bitcoin) gaan gebruiken. Centrale banken, ook de Europese Centrale Bank (ECB), overwegen echter het in omloop brengen […]

Feb 16, 2021
6 min

PlanB en Willy Woo over de bitcoin bull cyclus van 2021

We willen onze lezers attenderen op een goed gesprek tussen Preston Pysh, PlanB en Willy Woo over de huidige bitcoin bull cyclus. Willy Woo is een specialist op het gebied van het lezen van on-chain bitcoin data om op basis daarvan marktcondities te constateren en koersverwachtingen op te stellen. PlanB is bekend geworden met het […]

Feb 15, 2021
1,5 min