BIGBANK

Oct 2, 2014
Aanbieding: 

Waarom is BIGBANK de beste bank in Europa?

Kijk, hier op de Beste Bank Advies nemen we geen blad voor de mond. Politiek correcte artikels zult u hier niet vinden. In dat opzicht moet u ook BIGBANK zien. Het feit dat BIGBANK de hoogste spaarrente geeft, is niet doorslaggevend. Wat pas echt doorslaggevend is waar deze bank gelegen is. Ja, en nu moeten we als Nederlanders even slikken en onze vooroordelen laten varen. BIGBANK is gelegen in Estland. Een land dat op en zeer verantwoordelijke manier haar huishoudboekje beheert. Daar kan de Nederlandse overheid nog eens wat van leren!

Het is verstandig om te bankieren in een gezond land met goede staatsfinanciën waar veel aandacht is voor de ontwikkeling van een gezonde bankensector! Daar moet je vervolgens een bank uitzoeken die niet te groot is, winst maakt en goede reservers heeft. Ja, ondanks de naam, is BIGBANK klein en gezond!

De meeste megabanken in Europa zijn tegenwoordig rotte zombiebanken die door veel staatsgeld en belastingcentjes op de been worden gehouden! Bovendien, deze banken spelen met ingewikkelde derivatenconstructies die door de investeerder Warren Buffet Weapons of Mass Financial Destruction worden genoemd.

Bigbank estlandLos van deze risico’s als het gaat om het bankieren bij de mega-banken… Laten we even weer kijken naar Estland, een kleine republiek! Zeker daar moeten we zijn! Denk maar eens aan Singapore en Hong Kong, de beste offshore banking centra in de wereld. Estland past in dit beeld, kijk maar eens naar de cijfers en doelstellingen: de invoering van de Euro was een eitje voor Estland. Estland heeft maar een staatsschuld van slechts 10% van het Bruto Binnenlands Product!!! Vergelijk dat maar eens met Nederland, over 71,3% …..and ticking!

Bigbank betrouwbaarEstland behoort tot de financieel meest stabiele landen in Europa. Deze zekerheid is verder versterkt door het feit dat het wettelijk is vastgelegd dat al het geld in omloop, alsmede de balansen van commerciële banken, gedekt moeten zijn met goud en/of buitenlandse valuta van de Estse nationale bank. Hierdoor wordt een virtueel balans bereikt. Tussen 1995 en 2012, heeft Estland in meer dan de helft van de jaren een begrotingsoverschot gekend. Kijk, dat noem ik nog eens een gezond beleid en goede voorwaarden. In Estland staat men ook open voor nieuwe fintech toepassingen. Polybius is een duidelijk bewijs en nieuwe initatief voor het oprichten van een fintech bank. Hier gekeken naar de toekomst en wordt geen zeepbel geblazen!

De Duitsers hebben de BIGBANK al een tijdje geleden al onder de loep genomen. Ze hebben deze toen onafhankelijk vergeleken met 75 andere banken. Het bleek tot hun eigen schrik dat de BIGBANK de beste spaarbank is in Europa. Het mooie is ook dat BIGBANK onder de Europese bankgarantie valt. Doordat Estland een lage staatschuld heeft, kan de overheid makkelijker lenen om aan mogelijke bankverplichtingen te voldoen in het geval het mis gaat met de bankensector. Wanneer een overheid flink in de schulden zit, kan deze moeilijker aan geld komen om haar spaarders te helpen in geval van een nieuwe bankencrisis.

Dus in het onwaarschijnlijke geval BIGBANk ten onder gaat, dan is het spaargeld van spaarders door het gezonde Estse garantiefonds gegarandeerd. Alle spaarrekeningen bij BIGBANK zijn volgens de wet tot 100.000 euro per persoon gegarandeerd. BIGBANK biedt haar klanten een aantrekkelijke en concurrerende depositorente. De rente varieert tussen 2,10 en 2,65 % per jaar. Dit is niet de aller hoogste spaarrente die u misschien elders kan vinden in de EU. Dit is zoals gezegd, niet doorslaggevend. Het gaat erom dat de spaargelden veilig geparkeerd staan. Het is niet zo slecht om bij deze bank een appeltje voor de dorst te parkeren. Trouwens, er zijn geen administratieve of beheerskosten, alles is transparant zonder addertjes. Het is gratis, het kost je niks om te sparen bij BIGBANK. AANBEVOLEN: Open een spaarrekening bij BIGBANK.

 

 

Slimme traditionele zet! BIGBANK voor sparen en Skrill voor snelle onmiddelijke transacties:

Skrill bank en Bigbanknaast het opzetten van een goede spaarrekening op een goede depositobank zoals BIGBANK, kunt u veel geld besparen in onnodige kosten door het openen van een PayPal of nog beter een Skrill rekening. Deze zijn perfect voor het verrichten en ontvangen van online betalingen. Reguliere banken zijn duur en log vooral als het gaat om internationale betalingen. Uw Skrill rekening kunt u ook nog eens koppelen met een voordelige PrePaid MasterCard. Voor meer informatie: Skrill Review!

 

Wat is een nadeel van BigBank?

BigBank heeft geen bijkantoor in Nederland, en valt daardoor niet onder de controle van De Nederlandsche Bank. Het enige dat DNB doet, is controleren of de vergunning in Estland wel afgegeven is. BigBank valt volledig onder de controle van de Estse Centrale Bank. Is er een alternatief?

Voor de fintech watergeuzen:

Ben je een echte financiële watergeus dan ga je het sop op in de wereld van cryptogeld en fintech! Laat je niet kisten door de negatieve propaganda, cryptocurrencies, zoals Ethereum, Bitcoins en Bitshares, samen met aanverwante fintech diensten representeren nieuwe mogelijkheden voor financiële vrijheid zonder banken.

Oproep: 

Steun ook het initiatief van Stichting Full Reserve voor de oprichting van de eerste Nederlandse nutsbank met een 100 % reserve: Deposito Bank Nederland.

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

 

Wat is uw mening over BIGBANK? Heeft u persoonlijke ervaringen met deze bank? 

Deel uw mening op onze Google+ Post over BIGBANK!

Lees verder

Wat gaat Elon Musk morgen zeggen over Bitcoin?

Bitcoin conferenties zijn altijd momenten waarop verrassende aankondigingen van prominenten kunnen zorgen voor grote koersbewegingen. Morgen begint de online conferentie “The B Word” met als ondertitel “How Institutions Can Embrace Bitcoin”. Elon Musk is een van de sprekers en hij heeft al lang niets meer over Bitcoin of Dogecoin of crypto gezegd. De laatste tweet […]

Jul 20, 2021
2,5 min

EU laat inflatie vrij dus toch Bitcoin?

Op 15 juli gooide de Europese Centrale Bank na 20 jaar haar inflatiedoelstelling van “dicht bij maar onder de twee procent” overboord. Men stelt nu: “Twee procent is niet langer een bovengrens voor het geld van de eurozone”. Met inflatiecijfers in de VS van meer dan vijf procent en ongeveer 2,3 procent in de eurozone, […]

Jul 16, 2021
3 min

Wyoming opent cryptoFED

Met de aanzwellende golf aan “Bitcoinisatie” in Latijns-Amerika is het extra boeiend te zien dat ook binnen de Verenigde Staten de opmars van crypto niet te stuiten lijkt. We zagen in een video met Max Keiser al dat een kandidaat voor het burgermeesterschap van New York van de Big Apple de Bitcoin hoofdstad van Amerika […]

Jul 15, 2021
2,5 min