Bitcoin bullish met $60.000

Oct 18, 2021
Aanbieding: 

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar.

Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF voor Bitcoin gelanceerd. Hoegenaamd een historisch moment. Een algemeen toegankelijk, op de beurs verhandeld fonds, gaat dienen als een gereguleerd alternatief voor het rechtstreeks aanhouden van de onderliggende digitale activa. Dit betekent een toestroom van fondsen van zowel particuliere als institutionele beleggers.

De Bitcoin ETF van ProShares zal op dezelfde manier functioneren als die van Grayscale’s GBTC, waarbij deze ETF Bitcoin-futures markt volgt, in plaats van de prijs van Bitcoin zelf. SEC-voorzitter Gary Gensler verklaarde dat futures producten een krachtiger bescherming bieden voor beleggers vanwege de strenge effectenwetten waaraan ze moeten voldoen.

Als een op futures gebaseerd product kunnen er potentiële premies of kortingen zijn ten opzichte van de natural asset value (NAV). De ETF van Proshares heeft een fee van 0,95%, wat aanzienlijk lager is dan de 2% van GBTC. Dit, in combinatie met de strikte looptijden van GBTC en de grotere speelruimte ten opzichte van de NAV, zal waarschijnlijk leiden tot een massale run van geld van de GBTC naar de ETF van ProShares.

Echter, een Bitcoin Futures ETF is niet afgedekt met Bitcoin, het trackt alleen de koers van de Amerikaanse CME Bitcoin Futures markt. Het is een veel meer risicovoller product in vergelijking met een Bitcoin ETF die de Bitcoin spot prijs volgt en Bitcoin in het fonds moet aanhouden.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min