DIGITALBITBOX-HANDLEIDING

BITBOX handleiding

Volg de volgende stappen om de Bitbox op te zetten:

bitbox btc hardware wallet

 • STAP 1: BESTEL BITBOX BIJ CRYPTOMAAN!
 • STAP 2: DOWNLOAD, INSTALLEER EN OPEN DE BIJBEHORENDE DESKTOP APPLICATIE

 

Als het goed is heb je de de app al opgestart. Je wordt nu gevraagd om een naam voor jouw wallet op te geven en een wachtwoord te bedenken (niet vergeten!). De Digital Bitbox maakt nu jouw eerste wallet aan en zet automatisch een backup op de micro SD-kaart. Je kunt nu jouw Bitcoin naar het adres sturen dat staat aangeven bij “receive” op de desktop app.

 • STAP 4: ONTHOUD HET WACHTWOORD!

Nogmaals, vergeet niet het wachtwoord te onthouden en bewaar ergens op een veilige plek een kopie. Zonder dit wachtwoord kun je niet de backup herstellen die op de SD-kaart staat.

 • STAP 5: HAAL HET SD-KAARTJE UIT DE DIGITAL BITBOX EN BEWAAR DEZE OP EEN VEILIGE PLEK

De backup op het SD-kaartje samen met jouw wachtwoord kunnen worden gebruikt om jouw wallet te herstellen (indien defect of verlies etc.). Bekijk de Backup Center op de website van Digital Bitbox om te leren hoe een backup hersteld kan worden zonder een Digital Bitbox.

——–


Extra uitleg desktop app:

HISTORY TABBLAD (HISTORIE)

SYMBOLEN:

 Apparaat verbonden
 Communiceren met apparaat
 Communiceren met de blockchain
 Mobiele app verbonden

SEND TABBLAD (VERZENDEN)

Hier kun je een transactie maken om jouw munten naar een ander Bitcoin adres te sturen.

Hou de hardware knop op de Digital Bitbox ingedrukt om de transactie te bevestigen. Optioneel kun je de mobiele app gebruiken om te verifiëren of de transactiegegevens correct zijn.

SETTINGS TABBLAD (INSTELLINGEN)

Hier kun je jouw hardware wallet beheren. We vertalen eerst de gehele linker kolom en vervolgens de gehel rechter kolom.

Backups beheren, Wachtwoord veranderen, Nieuwe wallet aanmaken, Apparaat resetten (en wissen), Volledige 2FA aanzetten, Verbinden met mobiele app

Led knipperen, Krijg willekeurig nummer, Lijst van adressen, Controleren op updates, Firmware opwaarderen, Instellingen

MULTISIG TABBLAD

 

Gebruik de Digital Bitbox als een lid van een multi-signature Copay wallet. De multi-signature wallet bestaat onafhankelijk van jouw persoonlijke wallet.

Initialiseer de wallet in de gratis en opensource Copay app en voeg hier de uitnodigingscode in. Geen registratie verplicht.

 • Ethereum gebruiken met de Digital Bitbox

Ethereum werkt (zoals bij veel hardware wallets) via MyEtherWallet. De stappen voor het gebruiken van de Digital Bitbox met Ethereum zijn als volgt:

 1. Download de nieuwste firmware (current stable release) van www.digitalbitbox.com/firmware (belangrijk, anders werkt het niet)
 2. Installeer deze firmware via “settings” en vervolgens “upgrade firmware” in de Digital Bitbox app
 3. Ga in Google Chrome naar https://www.myetherwallet.com/#send-transaction (dubbel check altijd het adres, indien dit niet precies hetzelfde is loop je risico op phishing)
 4. Selecteer de optie voor Digital Bitbox en vul je wachtwoord. Vervolgens klik je op de blauwe knop om te verbinden
 5. Druk onderaan op “open wallet”
 6. Nu zie je aan de rechter kant jouw Ether adres. Hier kun je Ether heen sturen. Test altijd eerst met een klein beetje!
 7. Extra: genereer nooit nieuwe adressen via MyEtherWallet dit zorgt voor problemen met hardware wallets (als je dit al niet van plan was dan is dit waarschijnlijk niet relevant).

Voor meer informatie: