brazil

Bitcoin wordt spoedig een erkend betaalmiddel in Brazilië

Oct 4, 2021
Aanbieding: 

Banken en staten kunnen werken aan de gereguleerde infrastructuur om adoptie van digitale activa en cryptovaluta in goede banen te leiden zoals Singapore en Zwitserland dit gebeurd. Echter, politici kunnen ook het voortouw nemen en de status van Bitcoin als een betaalmiddel reguleren. El Salvador was het eerste land waar Bitcoin tot wettigbetaalmiddel werd verklaard door politieke besluitvoering. Paraguay, Panama en nu Brazilië volgen met succes een vergelijkbaar spoor. Politici willen met wetsvoorstellen het gebruik van bitcoin reguleren en stimuleren. Brazilië lijkt nu aan kop te lopen…

Volgens Áureo Lídio Moreira Ribeiro, de partijleider van de Braziliaanse partij Solidariedade en kamerlid, zal Bitcoin spoedig als een reguliere valuta kunnen worden gebruikt in Brazilië.

Politieke doorbraak op het gebied van cryptoregulering in Brazilië

In een recent interview gaf hij te kennen dat Brazilianen spoedig bitcoin kunnen gebruiken om huizen, auto´s en eten te kopen nadat zijn virtuele valuta wetgeving definitief wordt goedgekeurd. Het wetsvoorstel voor de regulering van het gebruik van cryptovaluta in het land is afgelopen woensdag op 29 september goedgekeurd geworden. Verdere politieke discussies liggen in het verschiet, maar er zijn geen obstakels meer die de definitieve adoptie van de wet in de weg zullen leggen. Het betekent dat Bitcoin wellicht voor het eind van 2021 als een betaalmiddel wordt erkend en gereguleerd in Brazilië.

Hieronder kun je Áureo Lídio Moreira Ribeiro aan het woord zien tijdens een hoorzitting over zijn goedgekeurd wetsvoorstel:

Aureo trouwens een echte bitcoin fanaat. Hij heeft zelfs zijn eigen Youtube kanaal waar hij Bitcoin en andere crypto onderwerpen bespreekt. Hieronder in de video legt hij zijn volgers uit hoe ze bitcoin kunnen kopen:

Aureo is niet de enigste politicus. Soraya Thronicke van de Sociaal Liberale partij lobbyt ook hard voor het verkrijgen van cryptovriendelijke wetgeving in Brazilië.

Centrale Bank is akkoord over regulering

Ten slotte, is de president en voorzitter van de Centrale Bank in Brazilië, Roberto Campos Neto, een voorstander van een cryptovriendelijke regulering, het gebruik van CBDC´s en fintech oplossingen voor het moderniseren van de financiële infrastructuur in Brazilië. Hij staat vooral achter het Braziliaanse PIX-betaalsysteem. Pix is gebouwd door en eigendom van de Centrale Bank en wordt beheerd door Braziliaanse banken, digitale rekeningen en wallets.

Roberto Campos Neto ziet Bitcoin als een investering, niet als een valuta. Bitcoin en cryptovaluta zullen door de Centrale Bank van Brazilië worden gereguleerd. Roberto ziet natuurlijk het liefst dat PIX door de Brazilianen wordt gebruikt als betaalnetwerk en Bitcoin puur als een investering. Deze opvatting verschilt natuurlijk geheel met de intentie die Áureo Lídio Moreira Ribeiro heeft met de adoptie van Bitcoin als een betaalmiddel.

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Beschik jij al over bitcoin?

Bronnen en referenties:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min