brazil

Bitcoin wordt spoedig een erkend betaalmiddel in Brazilië

Oct 4, 2021
Aanbieding: 

Banken en staten kunnen werken aan de gereguleerde infrastructuur om adoptie van digitale activa en cryptovaluta in goede banen te leiden zoals Singapore en Zwitserland dit gebeurd. Echter, politici kunnen ook het voortouw nemen en de status van Bitcoin als een betaalmiddel reguleren. El Salvador was het eerste land waar Bitcoin tot wettigbetaalmiddel werd verklaard door politieke besluitvoering. Paraguay, Panama en nu Brazilië volgen met succes een vergelijkbaar spoor. Politici willen met wetsvoorstellen het gebruik van bitcoin reguleren en stimuleren. Brazilië lijkt nu aan kop te lopen…

Volgens Áureo Lídio Moreira Ribeiro, de partijleider van de Braziliaanse partij Solidariedade en kamerlid, zal Bitcoin spoedig als een reguliere valuta kunnen worden gebruikt in Brazilië.

Politieke doorbraak op het gebied van cryptoregulering in Brazilië

In een recent interview gaf hij te kennen dat Brazilianen spoedig bitcoin kunnen gebruiken om huizen, auto´s en eten te kopen nadat zijn virtuele valuta wetgeving definitief wordt goedgekeurd. Het wetsvoorstel voor de regulering van het gebruik van cryptovaluta in het land is afgelopen woensdag op 29 september goedgekeurd geworden. Verdere politieke discussies liggen in het verschiet, maar er zijn geen obstakels meer die de definitieve adoptie van de wet in de weg zullen leggen. Het betekent dat Bitcoin wellicht voor het eind van 2021 als een betaalmiddel wordt erkend en gereguleerd in Brazilië.

Hieronder kun je Áureo Lídio Moreira Ribeiro aan het woord zien tijdens een hoorzitting over zijn goedgekeurd wetsvoorstel:

Aureo trouwens een echte bitcoin fanaat. Hij heeft zelfs zijn eigen Youtube kanaal waar hij Bitcoin en andere crypto onderwerpen bespreekt. Hieronder in de video legt hij zijn volgers uit hoe ze bitcoin kunnen kopen:

Aureo is niet de enigste politicus. Soraya Thronicke van de Sociaal Liberale partij lobbyt ook hard voor het verkrijgen van cryptovriendelijke wetgeving in Brazilië.

Centrale Bank is akkoord over regulering

Ten slotte, is de president en voorzitter van de Centrale Bank in Brazilië, Roberto Campos Neto, een voorstander van een cryptovriendelijke regulering, het gebruik van CBDC´s en fintech oplossingen voor het moderniseren van de financiële infrastructuur in Brazilië. Hij staat vooral achter het Braziliaanse PIX-betaalsysteem. Pix is gebouwd door en eigendom van de Centrale Bank en wordt beheerd door Braziliaanse banken, digitale rekeningen en wallets.

Roberto Campos Neto ziet Bitcoin als een investering, niet als een valuta. Bitcoin en cryptovaluta zullen door de Centrale Bank van Brazilië worden gereguleerd. Roberto ziet natuurlijk het liefst dat PIX door de Brazilianen wordt gebruikt als betaalnetwerk en Bitcoin puur als een investering. Deze opvatting verschilt natuurlijk geheel met de intentie die Áureo Lídio Moreira Ribeiro heeft met de adoptie van Bitcoin als een betaalmiddel.

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Beschik jij al over bitcoin?

Bronnen en referenties:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min