bitcoin futures long short positiesBitcoin futures gaat over het verhandelen van prijsafspraken. Het is een overeenkomst om op een bepaalde tijd in de toekomst Bitcoin te verhandelen tegen die prijs die nu tussen beide partijen wordt afgesproken en vastgelegd. Vandaar het gaat om een termijncontract om Bitcoin voor een bepaalde tijd en prijs te gaan kopen of te verkopen. De werking is in de praktijk eenvoudig:

  • bitcoin future long positieAls je denkt dat de Bitcoin prijs gaat stijgen binnen een bepaalde periode (goed nieuws over Bitcoin), dan koop je een Bitcoin koop future – een long positie. Je maakt vervolgens winst bij elke punt stijging en verlies bij elke punt daling van de index.
  •  bitcoin shorten - future short positionAls je denkt dat de Bitcoin prijs gaat dalen (slecht nieuws over Bitcoin) binnen een bepaalde periode, dan koop je een Bitcoin verkoop future – short positie. Wanneer je een short positie in neemt maak je winst bij de daling van de Bitcoin koers en verlies bij een stijging van de Bitcoin koers.

Hoeveel winst of verlies je maakt per punt stijging of daling is afhankelijk van de contractgrootte en de ingezette hefboom. Inderdaad, Bitcoin Futures kunnen worden gekocht met een behoorlijk hefboomeffect (1:100 bij BitMEX). Hierdoor kun je veel meer winst boeken, maar natuurlijk ook meer dan de gehele inleg verliezen! Bitcoin futures komen met hoge risico’s en zijn niet geschikt voor een beginner!

Bitcoin Futures worden vaak gebruikt door ervaren cryptotraders om een positie af te dekken. Bovendien vanwege het hefboomeffect kan er met een relatief kleine investering een hoog rendement worden behaald!

investeren in ethBitcoin Futures zijn (nog) niet beschikbaar op een Bitcoin exchange, maar verhandelbaar op de betere gespecialiseerde handelsbeurzen voor cryptoderivaten zoals BitMEX en Deribit deze hebben ontwikkeld (crypto derivatives). Hieronder wordt Bitcoin future trading in een video van Deribit (Nederlands bedrijf) duidelijk uitgelegd:

Waar kan ik het beste handelen met Bitcoin Futures?

Met Bitcoin op de volgende goed opgezette handelsomgevingen:

bitmex crypto currency trading1. BitMEX is de referentie voor de professionele cryptotrader die wilt handelen in specifieke termijncontracten (futures) en ruilcontracten (swaps) in Bitcoin en andere cryptocurrencies! BitMEX is een zeer goed gespecialiseerde Bitcoin derivatives exchange. Hieronder kun je een introductievideo zien over de BitMEX dienstverlening:

2. deribitDeribit is een Nederlandse crypto derivatives exchange en heeft bovendien uniek handelsinstrument: Bitcoin Option Trading! Deribit heeft zich de laatste tijd uitstekend ontwikkeld als een geduchte concurrent voor Bitmex.

bitcoin futures trading

crypto futures trading bitcoin 3. CryptoFacilities beschikt over een goed handelsplatform voor het handelen in Bitcoin termijncontracten. Het platform is minder overzichtelijk en te donker dan die van Bitmex en Deribit. Niettemin, het zijn allemaal relatieve verschillen. Het is kijken en vergelijken bij deze handelsomgevingen. Een rekening openen kost niks en je zou ze alle drie eens rustig kunnen testen.

Let op, het handelen in Bitcoin Futures zijn verbonden met een hoog risico, je kunt alles verliezen! Dit is geen beleggingsadvies maar wordt ter kennisgeving aangeboden. Vooral omdat het ook een teken aan de wand is. De wereld van High Finance komt naar Bitcoin! Bitcoin derivaten, optionsETN, ETF, beleggingsfondsen, trackers en CFD’s zijn allemaal klaar voor het grote geld. Officiële regulering voor deze vele verschillende financiële instrumenten zal voor institutionele beleggers op Wall Street de geld sluizen open zetten…. LedgerX is er klaar voor.  De CME Group en CBOE lanceren in december 2018 Bitcoin Futures. En wat ga jij doen? Durf je Bitcoin te shorten of ga je een long positie innemen?

Gerelateerde informatie:

Recensies: