Bitcoin ís de oorlog (en goud)

Apr 10, 2022
Aanbieding: 

Luke Rudkowski, van Youtube channel WeAreChange, is gastheer van wellicht het meest hardcore panel op Bitcoin 2022 in Miami. Hij grapt meteen aan het begin al dat er vermoedelijk een drone aanslag op het panel zal komen: zoveel serieuze ludieke power zit daar bij elkaar. We hebben Benjamin Richter, leider van het met Bitcoin gefinancierde helaas door Trudeau platgestampte Canadese truckerkonvooi, Aleksandar Svetski, oprichter van Amber die net het boek “The uncommunist Manifesto” uitbrengt, Francis Pouliot, CEO van Bull Bitcoin en Bitcoin educator Giacomo Zucco. Hun sessie is getiteld “Bitcoin in oorlogstijd”.

Eendrachtig betogen deze lieden dat er in werkelijkheid maar één oorlog is: die van Bitcoin tegen de rest. Crypto (lees: altcoins) worden door hen weggezet als afleidingsmanoeuvres van de vijand. Goud geverfde bankjes om op te zitten bínnen de gevangenis. Er is maar één manier om het juk af te werpen en dat is Bitcoin. Zo lang een mogendheid ongevraagd geld kan bij drukken zijn wij niet vrij. Er is enkel geld voor slaven en Bitcoin.

26 februari 2022

En met de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland is de wereld in een vreselijke tuimeling geraakt die misschien het mooist wordt omschreven door Arthur Hayes, een van de oprichters van BitMEX, die in dit schitterende essay stelt dat het huidige PetroDollar / EuroDollar-monetaire systeem is beëindigd. Jawel, op 26 februari 2022 is het omgevallen. Op die datum bevroren de EU en de VS de fiat-valutareserves van de Russische centrale bank en hiermee zijn de spelregels voor altijd veranderd. Het is niet langer veilig voor centrale banken om nog meer Westerse valuta op de balans te houden.

Het gevolg volgens Hayes gaat zijn inflatie, inflatie en nog eens inflatie …. “gradually, the suddenly” om met Ernest Hemmingway te spreken. Het is allemaal uitstel, maar als China geen US bonds meer koopt rest enkel de geldprinter. En China wil van zijn munt zeker niet de wereld reservemunt maken. Daar kleven enorme nadelen aan. je verliest als land dan de controle over je economie. En dus wordt het goud …. en vervolgens ook Bitcoin.

Een grote aankondiging in dit licht is dat stablecoin Terra niet langer de dollar als onderpand aanhoudt, maar gewoon Bitcoin met een walletadres dat iedereen kan checken. Om met Poetin te spreken: dollar en euro zijn nu gecompromiteerde valuta’s. En Hayes zegt het al: de middenklasse is altijd de klos. En dus is grote onrust zoals nu op Sri Lanka straks overal denkbaar.

Wie dat ook zegt is Robert Kiyosaki! Koop maar wat blikken tonijn. Daar heb je wat aan!

Gerelateerde artikelen:

Rusland wil alleen nog roebels, goud en bitcoin voor het gas

Wat is Bretton Woods III?

Lees verder

De impact van de dedollarisatie van de ASEAN-regio

Dit artikel bespreekt de dedollarisatie van de ASEAN-regio en de mogelijke implicaties. Verder ook de rol van de BRICS in dit proces en of de Yuan wel als nieuwe reservevaluta de dollar zal vervangen. De dedollarisatie van de ASEAN-regio is van start gegaan. Op 28 maart 2023 was er een officiële bijeenkomst van alle ASEAN-ministers […]

Mar 31, 2023
3,5 min

Bitcoinmining met mest en vuilnis?

Tegenwoordig is bitcoinmining met milieuvervuilende mest en vuilnis gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Er zijn verschillende milieutechnische oplossingen door allerlei bitcoinmining-startups ontwikkeld die makkelijk kunnen worden ingezet. Zo kan koeienmest worden verwerkt tot biogas en deze wordt weer omgezet in elektriciteit die kan worden afgeleverd aan een container met bitcoin-miners, de boerderij zelf en of […]

Mar 30, 2023
2 min

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min