Bitcoin ís de oorlog (en goud)

Apr 10, 2022
Aanbieding: 

Luke Rudkowski, van Youtube channel WeAreChange, is gastheer van wellicht het meest hardcore panel op Bitcoin 2022 in Miami. Hij grapt meteen aan het begin al dat er vermoedelijk een drone aanslag op het panel zal komen: zoveel serieuze ludieke power zit daar bij elkaar. We hebben Benjamin Richter, leider van het met Bitcoin gefinancierde helaas door Trudeau platgestampte Canadese truckerkonvooi, Aleksandar Svetski, oprichter van Amber die net het boek “The uncommunist Manifesto” uitbrengt, Francis Pouliot, CEO van Bull Bitcoin en Bitcoin educator Giacomo Zucco. Hun sessie is getiteld “Bitcoin in oorlogstijd”.

Eendrachtig betogen deze lieden dat er in werkelijkheid maar één oorlog is: die van Bitcoin tegen de rest. Crypto (lees: altcoins) worden door hen weggezet als afleidingsmanoeuvres van de vijand. Goud geverfde bankjes om op te zitten bínnen de gevangenis. Er is maar één manier om het juk af te werpen en dat is Bitcoin. Zo lang een mogendheid ongevraagd geld kan bij drukken zijn wij niet vrij. Er is enkel geld voor slaven en Bitcoin.

26 februari 2022

En met de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland is de wereld in een vreselijke tuimeling geraakt die misschien het mooist wordt omschreven door Arthur Hayes, een van de oprichters van BitMEX, die in dit schitterende essay stelt dat het huidige PetroDollar / EuroDollar-monetaire systeem is beëindigd. Jawel, op 26 februari 2022 is het omgevallen. Op die datum bevroren de EU en de VS de fiat-valutareserves van de Russische centrale bank en hiermee zijn de spelregels voor altijd veranderd. Het is niet langer veilig voor centrale banken om nog meer Westerse valuta op de balans te houden.

Het gevolg volgens Hayes gaat zijn inflatie, inflatie en nog eens inflatie …. “gradually, the suddenly” om met Ernest Hemmingway te spreken. Het is allemaal uitstel, maar als China geen US bonds meer koopt rest enkel de geldprinter. En China wil van zijn munt zeker niet de wereld reservemunt maken. Daar kleven enorme nadelen aan. je verliest als land dan de controle over je economie. En dus wordt het goud …. en vervolgens ook Bitcoin.

Een grote aankondiging in dit licht is dat stablecoin Terra niet langer de dollar als onderpand aanhoudt, maar gewoon Bitcoin met een walletadres dat iedereen kan checken. Om met Poetin te spreken: dollar en euro zijn nu gecompromiteerde valuta’s. En Hayes zegt het al: de middenklasse is altijd de klos. En dus is grote onrust zoals nu op Sri Lanka straks overal denkbaar.

Wie dat ook zegt is Robert Kiyosaki! Koop maar wat blikken tonijn. Daar heb je wat aan!

Gerelateerde artikelen:

Rusland wil alleen nog roebels, goud en bitcoin voor het gas

Wat is Bretton Woods III?

Lees verder

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min

Luna Terror, maar Bitcoin zoemt onaangedaan door crash verder

Op 9 mei werd een historische bloedbad op de cryptomarkt. Wie had ooit gedacht dat de laser eyes Bitcoin adepten spoedig meer dan 4 keer te hoog aan het mikken waren met hun koersprognose. Welnu in euro dan. In die richting pariteit met de dollar bewegende munt zakte Bitcoin op de ochtend van 12 mei […]

May 13, 2022
6 min