crypto trading

BITCOIN KOERS VERWACHTING, SPECULATIE & WISSELKOERSEN

bitcin koersHet dagelijks nauwgezet volgen van de Bitcoin koers is een bezigheid van speculanten die veel geld willen verdienen met de schommelingen van Bitcoin. Op dit moment is de Bitcoin koers zeer volatiel en kan in één dag flinke sprongen maken. Vooral eind 2016 was de Bitcoin koers via sprongen enorm in waarde gestegen door een toenoemende vraag uit China en India. Deze vraag wordt gedreven door de steeds meer voelbare geldontwaarding in China en India. Geruchten en andere nieuwsberichten hebben vaak snel een impact op de prijstrend doordat kortzichtige speculanten een bepaalde winst willen verzilveren en verliezen willen beperken. Ondanks de volatiliteit van de Bitcoin koers, groeit de totale marktkapitalisatie van Bitcoin elk jaar gestaag en vliegt nu begin 2017 over de 16 miljard Amerikaanse Dollars heen. Dit is een enorm bedrag, meer dan de marktkapitalisatie van de globale zilvermarkt. Er is in 2016 vooral in Aziatische landen tientallen miljarden Amerikaanse Dollars geïnvesteerd in gerelateerde fintech projecten. In Hong Kong is er in December 2016 een Asia Fintech Merger and Acquisition Fund opgericht met een beschikbaar bedrag van $1.44 miljard dollars voor het verder investeren in Aziastische fintech projecten. Al deze projecten en investeringen zullen ook de Bitcoin koers beïnvloeden. De opwaardse beweging van de Bitcoin koers en snel groeiende marktkapitalisatie haalt meer en meer mensen overstag om Bitcoins te kopen. Voor meer informatie: hoe kan ik het beste bitcoins kopen?

Azië met vooral China kiest voor Bitcoin. Chinese consumenten en beleggers kiezen het als een route voor kapitaalvlucht in het licht van een verder eroderende Chinese Yuan. De ontwikkelingen in India zullen ook meer en meer een impact hebben op de Bitcoin koers. Dit jaar 2017 wordt ook een zeer onrustig jaar voor Europa. Zal de vraag naar bitcoins in 2017 ook vanuit Europa verder toenemen? Wat is de Bitcoin koers verwachting? Zal Donald Trump de Amerikaanse Dollar laten devalueren? De Bitcoin koers zal in dit onrustig jaar weer zeer volatiel worden ….. in een opwaardse trendbeweging? Volgens vele analisten is dit het geval. Wanneer je daar goed op weet in te spelen, kun je flink veel geld verdienen. Wil je gewoon de wisselkoers weten in Euro’s of Dollars, of wil je speculeren op de krachtige prijs veranderingen ten aanzien van andere valuta’s en cryptogeld? We hebben er een apart artikel over geschreven: Hoe kan ik het beste handelen in cryptocurrencies?

In het vervolg van dit artikel over de Bitcoin koers, zullen we even de belangrijkste zaken omtrent de Bitcoin koers en Bitcoin trading even kort schetsen:

1. De Bitcoin koers uitbuiten met derivaten en prijs trackers?

bitcoin koers1.1. Bitcoin Binary Options trading. Een populaire en eenvoudige tactiek is om niet bitcoins direct te kopen, maar dit te doen door middel van een derivaat zoals een CFD bij Plus500 of Xtrade of met behulp van een binaire optie bij Optie24 of Anyoption. Binaire opties zijn heftig: binnen 1 minuut kun je meer dan 80 % rendement behalen op een bitcoin koers verandering zonder dat je de bitcoins zelf bezit. De Bitcoin koers wordt dan meestal vergeleken met de koers van USD (BTC/USD) of de Euro (BTC/EUR). Dit is pure speculatie op de Bitcoin koers d.m.v. derivaten. Positief en slecht nieuws over Bitcoin kan direct een flinke impact hebben op de prijsontwikkeling. Deze eerlijke marktwerking stelt je in staat om daadwerkelijk in te spelen op de Bitcoin koers door het plaatsen van een binaire optie. Dit kun je niet zo gemakkelijk zeggen over de USD, waar slecht nieuws ook goed nieuws is, zolang de FED blijft printen. Vandaar dat het speculeren met de prijs van bitcoin en het nauwgezet volgen van de Bitcoin koers door meer en meer mensen wordt gedaan aangezien er sprake is van een natuurlijke marktwerking bij een nieuw digitaal muntje.

binary bitcoin options trading optie24De hoge volatiliteit in de prijs is normaal bij de ontwikkeling van een nieuwe munt. Naarmate Bitcoin meer en meer wordt gebruikt zal deze volatiliteit afnemen. Zolang dit niet het geval is, kunnen mensen met behulp van derivaten de bitcoin koers uitbuiten en winsten of verliezen pakken. De gemakkelijkste manier om te speculeren met de Bitcoin koers is om gebruik te maken van binaire opties met de dienst van Optie24Anyoption of 24Option.
1.2. Een andere meer gevestigde tactiek van de ervaren handelaar is het inzetten van CFD’s voor het inspelen op de Bitcoin koers en goed geld te verdienen zonder zelf Bitcoins te bezitten.Krachtige platforms hebben zelfs al social trading geïntroduceerd waarbij je de Bitcoin trades van ervaren handelaren gewoon kunt overnemen! Bij wijze van spreken hoef je niet eens te weten wat de Bitcoin koers zal doen ten op zichte van de USD in het licht van de QE4 policies van de FED. Je volgt gewoon de beste Bitcoin trader en neemt zijn trades over… Wat een wereld! Bekende en goede voorbeelden van dergelijke social makelaars zijn Markets.com en Plus500. Trouwens, vele binaire optie makelaars hebben dit ook overgenomen, zoals de dienst van AnyOption. Voor meer informatie: wat zijn de beste brokers?

1.3. Bitcoin ETF’s zijn onderontwikkeling, maar nog niet door de Amerikaanse toezichthouder goedgekeurd geworden om op de beurs te worden verhandeld. Voor meer informatie: Bitcoin ETF’s kopen!

2. Het volgen van de Bitcoin koers op exchanges en het speculeren op de prijsvolatiliteit met bitcoins:

2.1. Beste geteste dienst: Kraken beschikt over een uitstekende Bitcoin wisseldienst en handelsplatformHet direct inwisselen van BTC voor EUR is hier makkelijk mogelijk. Je kunt natuurlijk ook direct Bitcoins kopen en deze op een bitcoin beurs omtikken naar euros wanneer de prijs van de Euro laag is en de bitcoin koers omhoog schiet. Dit is het direct converteren van Bitcoins naar Euro of andersom om zo geld te verdienen door te kopen in een dip en te verkopen wanneer de Bitcoin koers weer omhoog schiet. Er zijn maar minimale transactiekosten verbonden aan elke omwisseling. Bovendien kun je er met Bitcoins beleggen in andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Je kunt er een cryptocurrency trading strategie implementeren. Als Nederlander kun je geld verdienen met het speculeren op de koers van Bitcoin met behulp van Kraken.

2.2. Goed geteste dienst: The Rock Trading is een ander mooi handelsplatform waar je met de Bitcoin koers kunt speculeren vica versa verschillende cryptocurrencies. Deze dienst beschikt ook over een Bitcoin debetkaart.

2.3. Een andere professionele handelsomgeving met vele toeters en bellen is ontwikkeld geworden door OKCoin. OKCoin zal iedere gevorderde handelaar tevreden stellen. Het probleem is dat deze bitcoinbeurs zich in China bevindt waardoor het overboeken van Euro’s omslachtiger is en duurder. Wil je buiten Europa bitcoins kopen, dan is OKCoin een aanrader. Voor meer informatie: OKCOIN Review.

3. De Bitcoin koers verwachting 2017 – de trends in 2017 – wat zal de Bitcoin prijs zijn eind 2017 en verder?

In de eerste plaats, wat belangrijk is om te realiseren is dat de Bitcoin koers niks zegt over de waarde van Bitcoin. De waarde van Bitcoin als een technologie is een andere kwestie. Vele Bitcoin aanhangers beschouwen de bitcoin koers en verdere prijs ontwikkelingen als niet relevant. Het zijn gewoon de uitwassen van een cryptocurrency die in de kinderschoenen staat. De Bitcoin koers zal na een onrustige jeugd in rustig vaarwater komen. Niettemin, de groeiende marktkapitalisatie geeft aan dat Bitcoin geen kleine geldexpirement meer is. Het is een cryptomunt dat op eigen benen staat en qua marktkapitalisatie de globale zilvermarkt van 14 miljard USD is voorbij geschoten! Het globaal aantal Bitcoin transacties nemen gestaag in omvang en snelheid toe. De marktkapitalisatie zal verder groeien in 2017. Deze groei kan een zeer belangrijke stimtulus krijgen door de introductie van beursgenoteerde Bitcoin options en ETF’s. Dit zal veel durfkapitaal van institutionele beleggers in Wall Street in staat stellen om te beleggen in Bitcoin. Bitcoin kan het nieuwe alternatieve beleggingsalternief worden in 2017 voor o.a. pensioenfondsen die lijden onder het huidige renteklimaat.

bitcoin koers en market cap

Het lijkt er op dat de meer en meer niet Westerse landen Bitcoin zullen omarmen uit noodzaak, als een vorm van kapitaalvlucht uit angst voor verdere geldontwaarding. Dit zal de Bitcoin koers in 2017 verder omhoog stoten. Meer en meer mensen zullen ook met bitcoins betalen via smartphones in meer en meer landen in de wereld. Er zijn genoeg fintech oplossingen voor Bitcoin hedging en 2017 wordt een zeer onrustig jaar voor de Europese Unie. Banken en investeerders over de hele wereld beleggen nu via speciale fondsen in allerlei gerelateerde fintech oplossingen. Betekent dit dat de Bitcoin koers dan ook op lange termijn veel hoger zal zijn in 2017?

De meeste analisten en experts beweren dat de Bitcoin prijs over de 1300 Amerikaanse Dollar zal uitkomen gedurende het jaar 2017. Volgens Vinny Linham, de oprichter van Civic, zal de prijs over de 3000 Amerikaanse Dollar schieten. Deze prijsstijging hangt samen met de verdere aankomende verhogingen van de stuurrente door de Federal Reserve gedurende 2017. Volgens Joe Lee, de oprichter van Magnr, zal de prijs uiteindelijk zal stabiliseren rond de 1500 Amerikaanse Dollars.

De aanwas van nieuwe bitcoins is ook dit jaar verminderd, van 25 BTC per tien minuten naar 12,5 BTC in 2017. Een beperkte groei in aanbod met een steeds meer oplopende vraag, zal ook de Bitcoin koers ten goede komen verder in 2017.

Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat 2017 een zeer belangrijk jaar wordt voor Bitcoin waarbij de uiteindelijke bitcoin prijs hoger zal zijn dan vorig jaar. Het is moeilijk te voorspellen, maar de Bitcoin koers zal er niet minder volatiel door worden, waardoor er geld kan worden verdiend met bitcoin trading.

bittcoin koers zwart geldOp langere termijn zou Bitcoin kunnen werken als een zwart gat voor fiat geld wanneer de centrale banken de controle verliezen over het monetaire beleid op basis van onhoudbare geldverruimingsprogramma’s. Dit kan tot hyperinflatie leiden, vooral in de Verenigde Staten, wanneer de Amerikaanse Dollar haar wereldreserve status verliest. De toekomst van de Euro is om het maar even zacht uit te drukken, ook niet zeker. Bitcoin kan als een vluchthaven worden gebruikt en zodoende als een soort monetaire zwarte gat voor fiat geld werken. De dood van fiat valuta’s zal leiden tot een enorme bitcoin koers stijging.

4. Hoeveel is de bitcoin koers meer waard geworden in 6 jaar?

Op 1 januari 2011 kostte een bitcoin nog maar 30 dollarcent. Voor 10.000 dollar kreeg je destijds dus meer dan 30 duizend bitcoins. In zes jaar tijd is de Bitcoin koers flink omhoog gestuitert en als je toendertijd had gekocht zou je nu super rijk zijn!

Het is nog steeds niet te laat om rendement te behalen. Er zijn maar 21 miljoen bitcoins beschikbaar. Deze schaarste zal de Bitcoin koers in het huidige globale economisch klimaat, schuldenproblematiek en valuta oorlogen op den duur ongekend omhoog kunnen stuwen. Bovendien zijn er alternatieven zoals Ethereum, Dash en Lisk.

5. Waar kan ik de Bitcoin koers het beste volgen?

De bitcoin koers kan iets verschillen van beurs tot beurs. Om de actuele bitcoin koers te bekijken in USD maak ik gebruik van Coindesk of Coinbase. Wanner ik de bitcoin koers wil volgen in Euro’s dan kijk naar de BitcoinSpot.

6. Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de bitcoin koers schommelingen?

De meest innovatieve oplossingen waarmee je jouw Bitcoin vermogen kunt beschermen tegen de al te hevige prijsschommelingen is ontwikkeld door verschillende fintech bedrijven: SpectroCoin, CryptoPay, Uphold , Mycelium in combinatie met Coinapult. Ze bieden een oplossing aan voor het vastzetten van de actuele waarde van Bitcoin in andere valuta’s zoals de USD of EURO of Goud, zodat je altijd het oorspronkelijke bedrag weer terugkrijgt voor je Bitcoins. Een soort Bitcoin prijsgarantie systeem die zeer makkelijk in gebruik is.

Een andere oplossing om de bitcoin koers te bezweren is door diversificatie. Koop ook goede alternatieven voor bitcoin. In dit opzicht is vooral crypto equity een alternatief. Natuurlijk kun je ook goud kopen met bitcoins via fintech diensten zoals BitGold.

Relevante artikels over Bitcoin:

Relevante bronnen: