whaleclub

BITCOIN KOERS

Jan 28, 2015
Aanbieding: 

Wat is de actuele Bitcoin koers?

De actuele gemiddelde Bitcoin koers hierboven is die van is van Coinmarketcap. De Bitcoin koers wordt bepaald op de belangrijkste bitcoinbeurzen op basis van de actuele vraag en aanbod verhoudingen. Elke beurs heeft een eigen marktplaats voor bitcoin trading en schept een interne marktwerking. Op basis van deze interne dynamiek komt de Bitcoin prijs per beurs tot stand komt en zal later ook meer afgestemd zijn met andere beurzen. Dit betekent dat de Bitcoin koers per bitcoin exchange behoorlijk kan verschillen.

bitcin koers

Het is een gemiddelde vastgesteld op basis van de koersen op de verschillende markten op de belangrijkste Bitcoin exchanges met de grootste handelsvolumes zoals Binance en Kraken. De CME groep heeft getracht de Bitcoin koers te standaardiseren met behulp van de BRR en de BRTI index. De bekende Winklevoss broers hebben een eigen ingenieuze Winkdex Bitcoin koers index opgezet met de Gemini Exchange voor het verwerken van de Bitcoin termijn contracten van de Cboe Group. Inderdaad, op basis van deze Bitcoin koers meetinstrumenten worden de verschillende Bitcoin Futures bepaald voor beleggers. Ze kunnen ook gebruikt worden voor Bitcoin ETN’s, CFD’s en misschien later ETF’s. Het geeft aan dat er behoefte is voor standaardisatie en professionalisering voor het vaststellen van de Bitcoin koers om zo orders en contracten accuraat te kunnen verwerken van institutionele beleggers.

Het constant nauwgezet volgen van de Bitcoin koers is een bezigheid van veel particuliere (jonge en emotionele) daghandelaars die veel geld proberen te verdienen met de schommelingen van Bitcoin koers. Er wordt nog steeds gedacht in euro’s, maar als de Europese Unie weer te maken zal krijgen met een schuldencrisis en bankencrisis dan zullen we moeten leren denken in hoeveel een euro nu waard is in Bitcoin. De Bitcoin koers zou nog wel eens een wereldwijde standaard en bakermat kunnen worden voor het weer veilig vaststellen van internationale waarde transacties. Dit is een functie die ooit goud speelde in de internationale goudstandaard. In de toekomst zou Bitcoin daadwerkelijk als digital gold erkend kunnen worden wanneer het huidige geldsysteem van lage rentevoeten, ophopende schulden, stinkende obligaties onhoudbaar wordt. Dit vereist wel een minder volatiele bitcoin koers. De volatiliteit wordt veroorzaakt door het feit dat het een onvolwassen en relatief kleine kapitaalmarkt is die omarmd wordt door jonge, onervaren, emotionele beleggers. Bovendien, doordat het een open netwerk is, kan iedereen met een beetje geld meedoen op basis van vaak verkeerde veronderstellingen en te hoge verwachtingen. Kennis over de Bitcoin is vereist en vele beleggers stappen gewoon in met het idee om snel rijk te worden zonder te weten wat ze precies hebben gekocht. Vandaar iedereen die de Bitcoin koers volgt, zou een Bitcoin cursus moeten doorlopen.

Op dit moment is de Bitcoin koers zeer volatiel en kan in één dag flinke sprongen maken. Vooral eind 2016 was de Bitcoin koers via sprongen enorm in waarde gestegen door een toenemende vraag uit China en India. Deze vraag wordt gedreven door de steeds meer voelbare geldontwaarding in China en India. Eind 2017 was er een nieuwe stierenmarkt veroorzaakt door de lancering van nieuwe Bitcoin instrumenten, zoals de termijncontracten, en Bitcoin vorken die veel media aandacht kregen. In het eerste kwartaal van 2018 is alles met een sisser afgelopen en is er een negatieve spiraal van berichtgeving en geruchten op gang gebracht die het markt sentiment heeft omgekeerd naar een beren markt. De Bitcoin koers verwachting voor 2018 zou positief moeten zijn na zo’n enorme correctie, vooral in het licht van alle positieve berichtgeving over de ontwikkeling van het Bitcoin netwerk.

Geruchten en andere nieuwsberichten hebben vaak snel een impact op de prijstrend doordat kortzichtige speculanten een bepaalde winst willen verzilveren en verliezen willen beperken in euro termen.

De Bitcoin koers en marktkapitalisatie. 

Ondanks de volatiliteit van de Bitcoin koers, groeit de totale marktkapitalisatie van Bitcoin elk jaar gestaag en vloog begin 2017 de Bitcoin marktkapitalisatie over de 16 miljard Amerikaanse Dollars heen. Dit was een enorm bedrag, meer dan de marktkapitalisatie van de globale zilvermarkt. Er is in 2016 vooral in Aziatische landen tientallen miljarden Amerikaanse Dollars geïnvesteerd in gerelateerde fintech projecten. In Hong Kong is er in December 2016 een Asia Fintech Merger and Acquisition Fund opgericht met een beschikbaar bedrag van $1.44 miljard dollars voor het verder investeren in Aziastische fintech projecten. Al deze projecten en investeringen zullen ook de Bitcoin koers beïnvloeden. De opwaartse beweging van de Bitcoin koers en snel groeiende marktkapitalisatie haalt meer en meer mensen overstag om Bitcoins te kopen. Voor meer informatie: hoe kan ik het beste bitcoins kopen?

Azië met vooral Japan, Zuid-Korea en China beleggen in Bitcoin en andere cryptovaluta. Chinese consumenten en beleggers kiezen het als een route voor kapitaalvlucht in het licht van een verder eroderende Chinese Yuan. De ontwikkelingen in India zullen ook meer en meer een impact hebben op de Bitcoin koers. Dit jaar 2017 was een onrustig jaar voor Europa. De Bitcoin koers was in dit onrustig jaar weer zeer volatiel in een opwaartse trendbeweging! Volgens vele analisten zal dit het geval tot dat er meer liquiditeit in de markt komt door o.a. nieuwe Bitcoin Futures , de opkomst van beleggingsfondsen en ETF’s. Wanneer je daar goed op weet in te spelen, kun je flink veel geld verdienen. Wil je gewoon de wisselkoers weten in Euro’s of Dollars, of wil je speculeren op de krachtige prijs veranderingen ten aanzien van andere valuta’s en cryptogeld? We hebben er een apart artikel over geschreven: Hoe kan ik het beste handelen in cryptocurrencies?

In het vervolg van dit artikel over de Bitcoin koers, zullen we even de belangrijkste zaken omtrent de Bitcoin koers en Bitcoin trading even kort schetsen:

1. De Bitcoin koers uitbuiten met derivaten en prijs trackers?

bitcoin koers1.1. Bitcoin CFD trading. Een populaire en eenvoudige tactiek is om niet bitcoins direct te kopen, maar dit te doen door middel van een derivaat zoals een CFD bij Markets.com en Plus500 . Binnen een korte tijd kun je veel rendement behalen op een bitcoin koers verandering zonder dat je de bitcoins zelf bezit. De Bitcoin koers wordt dan meestal vergeleken met de koers van USD (BTC/USD) of de Euro (BTC/EUR). Dit is pure speculatie op de Bitcoin koers d.m.v. derivaten. Positief en slecht nieuws over Bitcoin kan direct een flinke impact hebben op de prijsontwikkeling. Deze eerlijke marktwerking stelt je in staat om daadwerkelijk in te spelen op de Bitcoin koers door het plaatsen van een long of short positie. Dit kun je niet zo gemakkelijk zeggen over de USD, waar slecht nieuws ook goed nieuws is, zolang de FED blijft printen. Vandaar dat het speculeren met de prijs van bitcoin en het nauwgezet volgen van de Bitcoin koers door meer en meer mensen wordt gedaan aangezien er sprake is van een natuurlijke marktwerking bij een nieuw digitaal muntje.

De hoge volatiliteit in de prijs is normaal bij de ontwikkeling van een nieuwe munt. Naarmate Bitcoin meer en meer wordt gebruikt zal deze volatiliteit afnemen. Zolang dit niet het geval is, kunnen mensen met behulp van derivaten de bitcoin koers uitbuiten en winsten of verliezen pakken. De gemakkelijkste manier om te speculeren met de Bitcoin koers is om gebruik te maken van binaire opties met de dienst van  Markets.com.
1.2. Een andere meer gevestigde tactiek van de ervaren handelaar is het inzetten van CFD’s voor het inspelen op de Bitcoin koers en goed geld te verdienen zonder zelf Bitcoins te bezitten.Krachtige platforms hebben zelfs al social trading geïntroduceerd waarbij je de Bitcoin trades van ervaren handelaren gewoon kunt overnemen! Bij wijze van spreken hoef je niet eens te weten wat de Bitcoin koers zal doen ten op zichte van de USD in het licht van de QE4 policies van de FED. Je volgt gewoon de beste Bitcoin trader en neemt zijn trades over… Wat een wereld! Bekende en goede voorbeelden van dergelijke social makelaars zijn Markets.com en Plus500. Voor meer informatie: wat zijn de beste brokers?

1.2. Een andere optie is om via een Bitcoin derivatenbeurs aan de slag te gaan met Bitcoin Futures. Termijncontracten over de Bitcoin koers zijn een vertrouwd middel om te beleggen in Bitcoin zonder ze zelf te bezitten en te speculeren met de Bitcoin koers. Voor meer informatie: Bitcoin Futures.

1.3. Bitcoin ETF’s zijn onderontwikkeling, maar nog niet door de Amerikaanse toezichthouder goedgekeurd geworden om op de beurs te worden verhandeld. Voor meer informatie: Bitcoin ETF’s kopen!

2. Het volgen van de Bitcoin koers op exchanges en het speculeren op de prijsvolatiliteit met bitcoins:

2.1. Beste geteste dienst: Kraken beschikt over een uitstekende Bitcoin wisseldienst en handelsplatformHet direct inwisselen van BTC voor EUR is hier makkelijk mogelijk. Je kunt natuurlijk ook direct Bitcoins kopen en deze op een bitcoin beurs omtikken naar euros wanneer de prijs van de Euro laag is en de bitcoin koers omhoog schiet. Dit is het direct converteren van Bitcoins naar Euro of andersom om zo geld te verdienen door te kopen in een dip en te verkopen wanneer de Bitcoin koers weer omhoog schiet. Er zijn maar minimale transactiekosten verbonden aan elke omwisseling. Bovendien kun je er met Bitcoins beleggen in andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Ripple en Litecoin. Je kunt er een cryptocurrency trading strategie implementeren. Als Nederlander kun je geld verdienen met het speculeren op de koers van Bitcoin met behulp van Kraken.

2.2. Goed geteste dienst: The Rock Trading is een ander mooi handelsplatform waar je met de Bitcoin koers kunt speculeren vica versa verschillende cryptocurrencies. Deze dienst beschikt ook over een Bitcoin debetkaart.

2.3. Een andere professionele handelsomgeving met vele toeters en bellen is ontwikkeld geworden door OKCoin. OKCoin zal iedere gevorderde handelaar tevreden stellen. Het probleem is dat deze bitcoinbeurs zich in China bevindt waardoor het overboeken van Euro’s omslachtiger is en duurder. Wil je buiten Europa bitcoins kopen, dan is OKCoin een aanrader. Voor meer informatie: OKCOIN Review.

3. De Bitcoin koers verwachting 2017 – de trends in 2017 – wat zal de Bitcoin prijs zijn eind 2017 en verder?

In de eerste plaats, wat belangrijk is om te realiseren is dat de Bitcoin koers niks zegt over de waarde van Bitcoin. De waarde van Bitcoin als een technologie is een andere kwestie. Vele Bitcoin aanhangers beschouwen de bitcoin koers en verdere prijs ontwikkelingen als niet relevant. Het zijn gewoon de uitwassen van een cryptocurrency die in de kinderschoenen staat. De Bitcoin koers zal na een onrustige jeugd in rustig vaarwater komen. Niettemin, de groeiende marktkapitalisatie geeft aan dat Bitcoin geen kleine geldexpirement meer is. Het is een cryptomunt dat op eigen benen staat en qua marktkapitalisatie de globale zilvermarkt van 14 miljard USD is voorbij geschoten! Het globaal aantal Bitcoin transacties nemen gestaag in omvang en snelheid toe. De marktkapitalisatie zal verder groeien in 2017. Deze groei kan een zeer belangrijke stimtulus krijgen door de introductie van beursgenoteerde Bitcoin options en ETF’s. Dit zal veel durfkapitaal van institutionele beleggers in Wall Street in staat stellen om te beleggen in Bitcoin. Bitcoin kan het nieuwe alternatieve beleggingsalternief worden in 2017 voor o.a. pensioenfondsen die lijden onder het huidige renteklimaat.

bitcoin koers en market cap

Het lijkt er op dat de meer en meer niet Westerse landen Bitcoin zullen omarmen uit noodzaak, als een vorm van kapitaalvlucht uit angst voor verdere geldontwaarding. Dit zal de Bitcoin koers in 2017 verder omhoog stoten. Meer en meer mensen zullen ook met bitcoins betalen via smartphones in meer en meer landen in de wereld. Er zijn genoeg fintech oplossingen voor Bitcoin hedging en 2017 wordt een zeer onrustig jaar voor de Europese Unie. Banken en investeerders over de hele wereld beleggen nu via speciale fondsen in allerlei gerelateerde fintech oplossingen. Betekent dit dat de Bitcoin koers dan ook op lange termijn veel hoger zal zijn in 2017?

De meeste analisten en experts beweren dat de Bitcoin prijs over de 1300 Amerikaanse Dollar zal uitkomen gedurende het jaar 2017. Volgens Vinny Linham, de oprichter van Civic, zal de prijs over de 3000 Amerikaanse Dollar schieten. Deze prijsstijging hangt samen met de verdere aankomende verhogingen van de stuurrente door de Federal Reserve gedurende 2017. Volgens Joe Lee, de oprichter van Magnr, zal de prijs uiteindelijk zal stabiliseren rond de 1500 Amerikaanse Dollars.

De aanwas van nieuwe bitcoins is ook dit jaar verminderd, van 25 BTC per tien minuten naar 12,5 BTC in 2017. Een beperkte groei in aanbod met een steeds meer oplopende vraag, zal ook de Bitcoin koers ten goede komen verder in 2017.

Iedereen lijkt het er over eens te zijn dat 2017 een zeer belangrijk jaar wordt voor Bitcoin waarbij de uiteindelijke bitcoin prijs hoger zal zijn dan vorig jaar. Het is moeilijk te voorspellen, maar de Bitcoin koers zal er niet minder volatiel door worden, waardoor er geld kan worden verdiend met bitcoin trading.

bittcoin koers zwart geldOp langere termijn zou Bitcoin kunnen werken als een zwart gat voor fiat geld wanneer de centrale banken de controle verliezen over het monetaire beleid op basis van onhoudbare geldverruimingsprogramma’s. Dit kan tot hyperinflatie leiden, vooral in de Verenigde Staten, wanneer de Amerikaanse Dollar haar wereldreserve status verliest. De toekomst van de Euro is om het maar even zacht uit te drukken, ook niet zeker. Bitcoin kan als een vluchthaven worden gebruikt en zodoende als een soort monetaire zwarte gat voor fiat geld werken. De dood van fiat valuta’s zal leiden tot een enorme bitcoin koers stijging.

4. Hoeveel is de bitcoin koers meer waard geworden in 6 jaar?

Op 1 januari 2011 kostte een bitcoin nog maar 30 dollarcent. Voor 10.000 dollar kreeg je destijds dus meer dan 30 duizend bitcoins. In zes jaar tijd is de Bitcoin koers flink omhoog gestuiterd en als je toentertijd had gekocht zou je nu super rijk zijn!

Het is nog steeds niet te laat om rendement te behalen. Er zijn maar 21 miljoen bitcoins beschikbaar. Deze schaarste zal de Bitcoin koers in het huidige globale economisch klimaat, schuldenproblematiek en valuta oorlogen op den duur ongekend omhoog kunnen stuwen. Bovendien zijn er alternatieven zoals Ethereum, Dash en Lisk.

5. Waar kan ik de Bitcoin koers het beste volgen?

De bitcoin koers kan iets verschillen van beurs tot beurs. Om de actuele bitcoin koers te bekijken in USD maak ik gebruik van Coindesk of Coinbase. Wanner ik de bitcoin koers wil volgen in Euro’s dan kijk naar de BitcoinSpot.

6. Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de bitcoin koers schommelingen?

De meest innovatieve oplossingen waarmee je jouw Bitcoin vermogen kunt beschermen tegen de al te hevige prijsschommelingen is ontwikkeld door verschillende fintech bedrijven: SpectroCoin, CryptoPay, Uphold , Mycelium in combinatie met Coinapult. Ze bieden een oplossing aan voor het vastzetten van de actuele waarde van Bitcoin in andere valuta’s zoals de USD of EURO of Goud, zodat je altijd het oorspronkelijke bedrag weer terugkrijgt voor je Bitcoins. Een soort Bitcoin prijsgarantie systeem die zeer makkelijk in gebruik is.

Een andere oplossing om de bitcoin koers te bezweren is door diversificatie. Koop ook goede alternatieven voor bitcoin. In dit opzicht is vooral crypto equity een alternatief. Natuurlijk kun je ook goud kopen met bitcoins via fintech diensten zoals BitGold.

Relevante artikels over Bitcoin:

Relevante bronnen:

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min