Bitcoin, Lightning en de klimaatspagaat van Elon Musk

May 17, 2021
Aanbieding: 

In een uitvoerig gesprek over Bitcoin, Dogecoin, het Lightning netwerk en duurzaamheid leggen de aan bestebank.org verbonden Bitcoin educators Luuk Soons en Hans Jolmer Smit bloot wat er eigenlijk speelt met de recente Twitter spree van Elon Musk over Bitcoin.

Luuk Soons en Hans Jolmer Smit

Doe je voordeel met dit gesprek van iets 1 uur en 1 minuut. 1:01 dus. Lijkt op de 101 miljoen dollar die Elon Musk voor Tesla verdiende toen hij 10% van de in begin februari aangeschafte Bitcoin verkocht. Zie zijn tweet daarover hieronder. Verder hodlet Musk al zijn Bitcoin: privé en zakelijk.

Luister desgewenst naar de podcast van deze video:

Lees ook onze andere artikelen over Elon Musk:

Alle tweets van Elon Musk over Bitcoin en Dogecoin en duurzaamheid

Hier de timeline van Bitcoin en Doge tweets van Elon Musk tussen 24 april en 14 mei:

Don’t panic!

De laatste tweet van Elon in deze reeks is misschien de belangrijkste. Hij is wat cryptisch. Bitcoin wordt niet genoemd. Maar de boodschap is duidelijk.

Er is geen twijfel mogelijk: Elon Musk is en blijft een Bitcoiner! En een PR genie! Vind je dat PR aspect interessant lees dan absoluut Musk speelt geniaal spel met Bitcoin en Dogecoin.

Gary Vaynerchuck

Luuk noemt in het gesprek de kracht van geduld met Bitcoin. Hier moeten we juist niets snel willen. Daar past heel mooi de quote van Gary Vaynerchuck bij:

“People lose because they want things fast, when life is long.”

Gary Vaynerchuck is ook degene die bedrijven aanraadt hun eigen storytelling en hun eigen PR en media te doen. Zie zijn artikel daarover hier. Iets wat Musk dus in de praktijk brengt. En ja: ook Vaynerchuck is een Bitcoiner.

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min