Bitcoin, Lightning en de klimaatspagaat van Elon Musk

May 17, 2021
Aanbieding: 

In een uitvoerig gesprek over Bitcoin, Dogecoin, het Lightning netwerk en duurzaamheid leggen de aan bestebank.org verbonden Bitcoin educators Luuk Soons en Hans Jolmer Smit bloot wat er eigenlijk speelt met de recente Twitter spree van Elon Musk over Bitcoin.

Luuk Soons en Hans Jolmer Smit

Doe je voordeel met dit gesprek van iets 1 uur en 1 minuut. 1:01 dus. Lijkt op de 101 miljoen dollar die Elon Musk voor Tesla verdiende toen hij 10% van de in begin februari aangeschafte Bitcoin verkocht. Zie zijn tweet daarover hieronder. Verder hodlet Musk al zijn Bitcoin: privé en zakelijk.

Luister desgewenst naar de podcast van deze video:

Lees ook onze andere artikelen over Elon Musk:

Alle tweets van Elon Musk over Bitcoin en Dogecoin en duurzaamheid

Hier de timeline van Bitcoin en Doge tweets van Elon Musk tussen 24 april en 14 mei:

Don’t panic!

De laatste tweet van Elon in deze reeks is misschien de belangrijkste. Hij is wat cryptisch. Bitcoin wordt niet genoemd. Maar de boodschap is duidelijk.

Er is geen twijfel mogelijk: Elon Musk is en blijft een Bitcoiner! En een PR genie! Vind je dat PR aspect interessant lees dan absoluut Musk speelt geniaal spel met Bitcoin en Dogecoin.

Gary Vaynerchuck

Luuk noemt in het gesprek de kracht van geduld met Bitcoin. Hier moeten we juist niets snel willen. Daar past heel mooi de quote van Gary Vaynerchuck bij:

“People lose because they want things fast, when life is long.”

Gary Vaynerchuck is ook degene die bedrijven aanraadt hun eigen storytelling en hun eigen PR en media te doen. Zie zijn artikel daarover hier. Iets wat Musk dus in de praktijk brengt. En ja: ook Vaynerchuck is een Bitcoiner.

Lees verder

Mijlpaal: Twitter meet lightning fooi in Satoshi

Hoe brekend is het als Twitter samen met Jack Mallers’ Strike een dienst introduceert waarmee je twitteraars kleine fooien kunt toewerpen in crypto? In Bitcoin om precies te zijn. Best bijzonder en het deed de koers vandaag zeker goed. Maar de scherpe waarnemer zag nog heel iets anders. Zien wij dat inderdaad goed? Zien we […]

Sep 24, 2021
3 min

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min