Bitcoin, Lightning en de klimaatspagaat van Elon Musk

May 17, 2021
Aanbieding: 

In een uitvoerig gesprek over Bitcoin, Dogecoin, het Lightning netwerk en duurzaamheid leggen de aan bestebank.org verbonden Bitcoin educators Luuk Soons en Hans Jolmer Smit bloot wat er eigenlijk speelt met de recente Twitter spree van Elon Musk over Bitcoin.

Luuk Soons en Hans Jolmer Smit

Doe je voordeel met dit gesprek van iets 1 uur en 1 minuut. 1:01 dus. Lijkt op de 101 miljoen dollar die Elon Musk voor Tesla verdiende toen hij 10% van de in begin februari aangeschafte Bitcoin verkocht. Zie zijn tweet daarover hieronder. Verder hodlet Musk al zijn Bitcoin: privé en zakelijk.

Luister desgewenst naar de podcast van deze video:

Lees ook onze andere artikelen over Elon Musk:

Alle tweets van Elon Musk over Bitcoin en Dogecoin en duurzaamheid

Hier de timeline van Bitcoin en Doge tweets van Elon Musk tussen 24 april en 14 mei:

Don’t panic!

De laatste tweet van Elon in deze reeks is misschien de belangrijkste. Hij is wat cryptisch. Bitcoin wordt niet genoemd. Maar de boodschap is duidelijk.

Er is geen twijfel mogelijk: Elon Musk is en blijft een Bitcoiner! En een PR genie! Vind je dat PR aspect interessant lees dan absoluut Musk speelt geniaal spel met Bitcoin en Dogecoin.

Gary Vaynerchuck

Luuk noemt in het gesprek de kracht van geduld met Bitcoin. Hier moeten we juist niets snel willen. Daar past heel mooi de quote van Gary Vaynerchuck bij:

“People lose because they want things fast, when life is long.”

Gary Vaynerchuck is ook degene die bedrijven aanraadt hun eigen storytelling en hun eigen PR en media te doen. Zie zijn artikel daarover hier. Iets wat Musk dus in de praktijk brengt. En ja: ook Vaynerchuck is een Bitcoiner.

Lees verder

Opt Out of the Fiat & Crypto Ponzi´s with Bitcoin

Alle financiële markten kraken in hun voegen. De cryptomarkt, vooral gebaseerd op Ethereum, Ethereum blockchain alternatieven met allerlei DeFi-protocollen en hedgfondsen (3AC, Celsius, etc.) kampen met liquiditeits- en insolvabiliteitsproblemen. Het zijn o.a. naweeën van de recente Terra Luna stablecoin implosie, maar ook de indirecte gevolgen van het QT-beleid van de Federal Reserve (Fed). De Fed […]

Jun 29, 2022
4,5 min

De Terra LUNA UST Fiasco en 2.0 Classic herstart

In dit artikel staan we stil bij de ineenstorting van het Terra LUNA ecosysteem en implosie van de UST stablecoin die begin mei 2022 plaatsvond. Het kan als een ENRON-schandaal van de cryptowereld worden beschouwd. In totaal werd 60 miljard in vermogen weggevaagd. De Redactie van Beste Bank waarschuwt haar lezers constant over de gevaren […]

Jun 3, 2022
7,5 min

De London Gold Fix, Rothschild, macht en Bitcoin

Wat is de London Gold Fix? Waarom verdient het onze aandacht en verdere uitleg? In de speurtocht naar een politieke neutrale reservemunt of activa voor het kunnen afwikkelen van internationale betalingen wordt er vaak gewezen naar goud. Onze monetaire geschiedenis leert ons echter dat goud en het delven van goud een belangrijke rol speelt in […]

Jun 27, 2022
4 min