Bitcoin, Lightning en de klimaatspagaat van Elon Musk

May 17, 2021
Aanbieding: 

In een uitvoerig gesprek over Bitcoin, Dogecoin, het Lightning netwerk en duurzaamheid leggen de aan bestebank.org verbonden Bitcoin educators Luuk Soons en Hans Jolmer Smit bloot wat er eigenlijk speelt met de recente Twitter spree van Elon Musk over Bitcoin.

Luuk Soons en Hans Jolmer Smit

Doe je voordeel met dit gesprek van iets 1 uur en 1 minuut. 1:01 dus. Lijkt op de 101 miljoen dollar die Elon Musk voor Tesla verdiende toen hij 10% van de in begin februari aangeschafte Bitcoin verkocht. Zie zijn tweet daarover hieronder. Verder hodlet Musk al zijn Bitcoin: privé en zakelijk.

Luister desgewenst naar de podcast van deze video:

Lees ook onze andere artikelen over Elon Musk:

Alle tweets van Elon Musk over Bitcoin en Dogecoin en duurzaamheid

Hier de timeline van Bitcoin en Doge tweets van Elon Musk tussen 24 april en 14 mei:

Don’t panic!

De laatste tweet van Elon in deze reeks is misschien de belangrijkste. Hij is wat cryptisch. Bitcoin wordt niet genoemd. Maar de boodschap is duidelijk.

Er is geen twijfel mogelijk: Elon Musk is en blijft een Bitcoiner! En een PR genie! Vind je dat PR aspect interessant lees dan absoluut Musk speelt geniaal spel met Bitcoin en Dogecoin.

Gary Vaynerchuck

Luuk noemt in het gesprek de kracht van geduld met Bitcoin. Hier moeten we juist niets snel willen. Daar past heel mooi de quote van Gary Vaynerchuck bij:

“People lose because they want things fast, when life is long.”

Gary Vaynerchuck is ook degene die bedrijven aanraadt hun eigen storytelling en hun eigen PR en media te doen. Zie zijn artikel daarover hier. Iets wat Musk dus in de praktijk brengt. En ja: ook Vaynerchuck is een Bitcoiner.

Lees verder

Na El Salvador ook Paraguay lak aan IMF en wereldbank

Paraguay is vast van plan om al volgende maand het voorbeeld van El Salvador te volgen en Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Het project wordt aangejaard door laser eyes parlementariër Carlitos Rejala. De vertaling van deze tweet is: Zoals ik al een tijd lang beweer, moet ons land met de nieuwe generatie me bewegen. Het […]

Jun 19, 2021
3 min

Michael Saylor: Bitcoin de rails voor $$$ naar overal

Heeft Michael Saylor Sun Tzu’s Art of War gelezen. Vast wel. Het is standaard kost voor CEO’s. In een nieuw interview komt hij met een verrassend idee natuurlijk geïnspireerd op de ontwikkelingen in El Salvador en de prachtige nobele dienstverlening van Jack Mallers Strike. En wat is het idee? De Amerikaanse dollar wordt wereld reservemunt! […]

Jun 17, 2021
3 min

Walvissen bezitten nu de helft van alle Bitcoin

De decentrale koersanalist Santiment heeft getwitterd dat Bitcoin-walvissen hun BTC-posities de afgelopen drie maanden sterk hebben vergroot en nu de helft van het hele aanbod van de grootste cryptocurrency in handen hebben. Walvissen hebben 90.000 Bitcoins verzameld De afgelopen 90 dagen hebben de wallets met 100 – 10.000 BTC in totaal 90.000 Bitcoins aan hun […]

Jun 17, 2021
1 min