Bitcoin maakt meters in Turkije, Rusland, Groot-Brittannië en El Salvador

Jan 10, 2022
Aanbieding: 

Terwijl de koers van Bitcoin valt in het nieuwe jaar komen er qua regulering niets dan goede berichten. El Salvador dubbelt down op Bitcoin. Inflatieland Turkije staat aan de vooravond van een nieuwe cryptowetgeving. In Rusland neemt de Doema het initiatief om alle cryptoproblemen voor eens en voor altijd op te lossen. En in Groot-Brittannië zien we voor het eerst een vaste parlementaire lobbygroep voor crypto ontstaan.

De opstand in Kazachstan is natuurlijk debet aan de flinke koersval vanwege het feit dat het niet leuk is als de stroom uitvalt in een land met 18% van de mining power. Het heeft allemaal niets met de fundamentals van Bitcoin te maken. In de olie-industie hebben ze het bij de prijsvorming van olie altijd over conditions above ground (oorlogen en geopolitieke kwesties) en conditions under ground (de feitelijke olievoorraden). Natuurlijk bij olie hoe meer chaos above ground hoe hoger de prijs, terwijl under ground betrekkelijke rust heerst. Bij Bitcoin is under ground werkelijk stoïcijnse rust op een oersolide fundament en rustig sturen naar de 21 miljoen. Toestanden above ground drukken hier de prijs juist omlaag.

Het goede nieuws uit de genoemde landen is nog niet helemaal uitgekristalliseerd dus vertaalt het zich nog niet in de prijs. De Turkse wet laat nog enkele weken op zich wachten. Bekend is dat er geen 40% belasting op cryptobedrijven komt. Eerder schreven we al dat er ook samenwerking in de regio op komst is. In Rusland is al 65,5 milliard dollar in crypto geïnvesteerd lezen we, in een artikel over een op handen zijnde omvattende cryptowetgeving. De man die je steeds hoort als het om crypto in Rusland gaat is Anatoly Aksakov. Die is een beruchte nocoiner die Bitcoin als een zeepbel ziet, maar niettemin ligt Rusland met deze wetgeving niet op koers van een verbod. Enkel het gebruiken van Bitcoin als betaalmiddel is verboden, maar mining en handel worden nu dus spoedig gereguleerd.

Crypto lobbygroep VK

Echt bijzonder nieuws kom uit Groot-Brittanië. De Financial Times bericht dat verschillende parlementsleden, van Lagerhuis en House of Lords, samen de Crypto and Digital Assets Group hebben gelanceerd die wordt geleid door Lisa Cameron. Echte crypto lobbygroepen zijn nog zeer zeldzaam. Deze Britse groep stelt zich ten doel ervoor te zorgen dat de regulering innovatie zal bevorderen. Plus de standaard riedel beleggers te beschermen tegen malversaties met crypto. De groep in Westminser heeft de volle steun van de belangenbehartiger CryptoUK die de parlementsleden in 2022 zelfs met $67.000 wil sponsoren met een focus op “educatie, educatie, educatie” rond crypto-activa.

Afsluiten moeten we maar weer met het meest bullish cryptolandje op deze planeet: El Salvador. De intussen wereldberoemde Nayib Bukele ging in de clinch met een econoom die het minen van Bitcoin met geothermische energie bekritiseerde:

Bukele is net als Michael Saylor en andere Bitcoin maximalisten gewoon niet van de wijs te brengen. Op een Covid-demonstratie in Innsbruck bracht een leraar op non-actief in het Duits mooi onder woorden hoe het verzet kan slagen: “Wir entscheiden, weil wir entschieden sind”, wat in het Nederlands wil zeggen: “Zij die vastbesloten zijn, zullen beslissen”. Of zoals Elon Musk zijn projecten leidt: “F… that, just get it done”. Het afwachten nu is wanneer in Kazachstan de rust weerkeert en het positieve nieuws de koers weer gaat opstuwen.

Tot die tijd: het beste moment om Bitcoins te kopen is niet wanneer iedereen instroomt en de koersen omhoog knallen, maar juist nu wanneer de markt nerveus is over de korte termijnverwachtingen en rood kleurt. Dit is geen beleggingsadvies, gewoon mijn persoonlijke opvatting.

Lees verder

CFTC dient een aanklacht in tegen Binance – Binance vs CFTC!

Het is uiteindelijk zo ver: een confrontatie tussen Binance en de CFTC. De CFTC en niet de SEC? Inderdaad, volgens Bloomberg wordt Binance aangeklaagd door de CFTC. De CFTC is de Amerikaanse toezichthouder voor o.a. termijncontracten over grondstoffen. Het is een afkorting voor de Commodity Futures Trading Commission. De belangrijkste leiders van Binance, CEO Changpeng […]

Mar 28, 2023
4 min

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min