bitcoin kopen ideal

Bitcoin miner Marathon Digital gaat lenen om meer BTC te kopen

Nov 15, 2021
Aanbieding: 

Tegenwoordig hebben beursgenoteerde bitcoin miners, zoals Marathon Digital, de keuze om krediet te krijgen met bitcoin als onderpand of krediet op te halen van investeerders om juist meer bitcoin en bitcoin mining hardware op te kopen.

Marathon Digital is een bekende Amerikaanse bitcoin miner. Onlangs kreeg dit bitcoinbedrijf een kredietlijn van 100 miljoen dollar om hardware op te kopen. Echter, Marathon Digital gaat verder en volgt het voorbeeld van MicroStrategy.

De convertible note play: goedkoop fiat lenen om solide geld op te potten

Marathon Digital heeft aangekondigd dat het speciale bedrijfsobligaties (senior convertible notes) zal uitgeven voor een waarde van 500 miljoen dollar om daarvoor onder meer hardware en bitcoin te kopen. Deze Marathon Digital convertible notes kunnen door de kredietverstrekker worden omgewisseld voor aandelen van de kredietnemer (Marathon Digital), mocht de kredietnemer niet voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden. De kredietgevers die deze convertible notes ontvangen hebben recht op een halfjaarlijkse rentebetaling. Wanneer de convertible notes uitlopen op de vastgestelde datum (01.12.2026) moet het gehele geleende bedrag met rente zijn terugbetaald.

Hoe groter de inflatiedruk, hoe meer de vraag naar bitcoin toeneemt

Het is nu voordeliger om goedkoop geld te lenen om meer bitcoin te kopen, dan bitcoin te verkopen voor dollars. Schuld genomineerd in fiat-geld zal door de toenemende inflatiedruk meer ontwaarden ten opzichte van bitcoin. Het solide geld voor dit internet en digitale informatietijdperk.

Het is een zeer interessante ontwikkeling aangezien juist bitcoin miners verantwoordelijk zijn voor de toevoer van nieuwe bitcoin en een constante verkoopdruk voor het financieren van de operaties. Deze nieuwe toevoer neemt af naar mate meer beursgenoteerde miners niet meer verkopen. Bovendien neemt de vraag toe naar bitcoin, zodra er in feite voor grof geld wordt ingekocht door miners. Dit is inderdaad niet iets waar de prijsmodellen van onder meer PlanB rekening mee hebben gehouden. Daar wees natuurlijk Michael Saylor even op in een Tweet:

Marathon Digital zal vanaf 1 December 2021 bitcoin gaan inkopen. Het lijkt een mooi koopsignaal te zijn voor een belegger die nog niet is ingestapt. 500 miljoen dollar in bitcoin van de markt halen is geen kattenpis.

Bitcoin (BTC) inkopen doe je hier:

Lees verder

Waarom zou ik overstappen van Litebit naar Bitvavo?

Litebit stopt; zal ik nu dan overstappen van Litebit naar Bitvavo? Waarom zou ik van mijn Litebit rekening overstappen naar een nieuwe Bitvavo rekening? Dit is een belangrijke vraag voor vooral de vele Litebit klanten. LiteBit, de oudste cryptobroker van Nederland maakte namelijk op 23 mei 2023 bekend dat ze ermee gaan stoppen. Het gaat […]

May 24, 2023
5 min

First Republic Bank is failliet – FDIC en JPMorgan Chase nemen de bank over

De Amerikaanse bankencrisis is nog niet voorbij. De derde Amerikaanse First Republic Bank verkeert in grote problemen en is op weg naar een faillissement. Update 01.05.2023: First Republic Bank is omgevallen en bankroet. De Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft ingegrepen en zal als curator de bank moeten afwikkelen. Om de markt verder te sussen […]

May 1, 2023
4,5 min

Withney Webb over de netwerkcorruptie in de VS, Jamie Dimon en CBDC´s

We willen onze lezers wijzen op het opzienbarend onderzoek van Whitney Webb. Ze is onderzoeksjournalist, schrijver, podcaster en onderzoeker bij Unlimited Hangout. Ze houdt zich voornamelijk bezig met inlichtingen, technologie, bewaking en burgerlijke vrijheden. Net zoals Hester Bias de netwerkcorruptie in het Nederlandse financiële systeem heeft onderzocht en bespreekt in haar boek Worst Bank Scenario, […]

Apr 17, 2023
2 min