bitcoin kopen ideal

Bitcoin miner Marathon Digital gaat lenen om meer BTC te kopen

Nov 15, 2021
Aanbieding: 

Tegenwoordig hebben beursgenoteerde bitcoin miners, zoals Marathon Digital, de keuze om krediet te krijgen met bitcoin als onderpand of krediet op te halen van investeerders om juist meer bitcoin en bitcoin mining hardware op te kopen.

Marathon Digital is een bekende Amerikaanse bitcoin miner. Onlangs kreeg dit bitcoinbedrijf een kredietlijn van 100 miljoen dollar om hardware op te kopen. Echter, Marathon Digital gaat verder en volgt het voorbeeld van MicroStrategy.

De convertible note play: goedkoop fiat lenen om solide geld op te potten

Marathon Digital heeft aangekondigd dat het speciale bedrijfsobligaties (senior convertible notes) zal uitgeven voor een waarde van 500 miljoen dollar om daarvoor onder meer hardware en bitcoin te kopen. Deze Marathon Digital convertible notes kunnen door de kredietverstrekker worden omgewisseld voor aandelen van de kredietnemer (Marathon Digital), mocht de kredietnemer niet voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden. De kredietgevers die deze convertible notes ontvangen hebben recht op een halfjaarlijkse rentebetaling. Wanneer de convertible notes uitlopen op de vastgestelde datum (01.12.2026) moet het gehele geleende bedrag met rente zijn terugbetaald.

Hoe groter de inflatiedruk, hoe meer de vraag naar bitcoin toeneemt

Het is nu voordeliger om goedkoop geld te lenen om meer bitcoin te kopen, dan bitcoin te verkopen voor dollars. Schuld genomineerd in fiat-geld zal door de toenemende inflatiedruk meer ontwaarden ten opzichte van bitcoin. Het solide geld voor dit internet en digitale informatietijdperk.

Het is een zeer interessante ontwikkeling aangezien juist bitcoin miners verantwoordelijk zijn voor de toevoer van nieuwe bitcoin en een constante verkoopdruk voor het financieren van de operaties. Deze nieuwe toevoer neemt af naar mate meer beursgenoteerde miners niet meer verkopen. Bovendien neemt de vraag toe naar bitcoin, zodra er in feite voor grof geld wordt ingekocht door miners. Dit is inderdaad niet iets waar de prijsmodellen van onder meer PlanB rekening mee hebben gehouden. Daar wees natuurlijk Michael Saylor even op in een Tweet:

Marathon Digital zal vanaf 1 December 2021 bitcoin gaan inkopen. Het lijkt een mooi koopsignaal te zijn voor een belegger die nog niet is ingestapt. 500 miljoen dollar in bitcoin van de markt halen is geen kattenpis.

Bitcoin (BTC) inkopen doe je hier:

Lees verder

Tom Luongo over de agenda van de FED en de strijd tussen centrale banken en andere machtscentra

We willen onze lezers attenderen op een originele analyse van Tom Luongo over het financiële geopolitieke spel dat er nu wordt gespeeld door vooral de Federal Reserve (FED). In het Westen is er geen financiële eensgezindheid en zijn er verschillende facties actief met hun eigen agenda. Tom Luongo gaat er vanuit dat de FED onder […]

Mar 23, 2023
5 min

Credit Suisse is in de problemen, failliet en overgenomen door UBS? Op weg naar een nieuwe eurocrisis?

Samenvatting: Credit Suisse is omgevallen en bankroet. Om verdere besmettingsgevaar te beperken is er een merger-overeenkomst getekend met de UBS door de interventie van de Zwitserse ministerie van financiën, de Zwitserse centrale bank en de Zwitserse financiële toezichthouder (FINMA). In de praktijk betekent dit dat UBS op zondagavond 19 maart 2023 Credit Suisse heeft opgekocht […]

Mar 20, 2023
9 min

SoftWar boek over oorlogsvoering in het digitale informatietijdperk

Jason Lowery is een Amerikaanse majoor uit de Amerikaanse Space Force en een MIT-medewerker die een spraakmakend nieuw boek heeft uitgebracht met de titel ‘Soft War’: A Novel Theory on Power Projection and the National Strategic Significance of Bitcoin. Hij heeft zijn boek en thesis ook ingediend bij het secretariaat van de Amerikaanse president, de […]

Mar 15, 2023
1,5 min