bitcoin kopen ideal

Bitcoin miner Marathon Digital gaat lenen om meer BTC te kopen

Nov 15, 2021
Aanbieding: 

Tegenwoordig hebben beursgenoteerde bitcoin miners, zoals Marathon Digital, de keuze om krediet te krijgen met bitcoin als onderpand of krediet op te halen van investeerders om juist meer bitcoin en bitcoin mining hardware op te kopen.

Marathon Digital is een bekende Amerikaanse bitcoin miner. Onlangs kreeg dit bitcoinbedrijf een kredietlijn van 100 miljoen dollar om hardware op te kopen. Echter, Marathon Digital gaat verder en volgt het voorbeeld van MicroStrategy.

De convertible note play: goedkoop fiat lenen om solide geld op te potten

Marathon Digital heeft aangekondigd dat het speciale bedrijfsobligaties (senior convertible notes) zal uitgeven voor een waarde van 500 miljoen dollar om daarvoor onder meer hardware en bitcoin te kopen. Deze Marathon Digital convertible notes kunnen door de kredietverstrekker worden omgewisseld voor aandelen van de kredietnemer (Marathon Digital), mocht de kredietnemer niet voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden. De kredietgevers die deze convertible notes ontvangen hebben recht op een halfjaarlijkse rentebetaling. Wanneer de convertible notes uitlopen op de vastgestelde datum (01.12.2026) moet het gehele geleende bedrag met rente zijn terugbetaald.

Hoe groter de inflatiedruk, hoe meer de vraag naar bitcoin toeneemt

Het is nu voordeliger om goedkoop geld te lenen om meer bitcoin te kopen, dan bitcoin te verkopen voor dollars. Schuld genomineerd in fiat-geld zal door de toenemende inflatiedruk meer ontwaarden ten opzichte van bitcoin. Het solide geld voor dit internet en digitale informatietijdperk.

Het is een zeer interessante ontwikkeling aangezien juist bitcoin miners verantwoordelijk zijn voor de toevoer van nieuwe bitcoin en een constante verkoopdruk voor het financieren van de operaties. Deze nieuwe toevoer neemt af naar mate meer beursgenoteerde miners niet meer verkopen. Bovendien neemt de vraag toe naar bitcoin, zodra er in feite voor grof geld wordt ingekocht door miners. Dit is inderdaad niet iets waar de prijsmodellen van onder meer PlanB rekening mee hebben gehouden. Daar wees natuurlijk Michael Saylor even op in een Tweet:

Marathon Digital zal vanaf 1 December 2021 bitcoin gaan inkopen. Het lijkt een mooi koopsignaal te zijn voor een belegger die nog niet is ingestapt. 500 miljoen dollar in bitcoin van de markt halen is geen kattenpis.

Bitcoin (BTC) inkopen doe je hier:

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min