bitcoin kopen ideal

Bitcoin miner Marathon Digital gaat lenen om meer BTC te kopen

Nov 15, 2021
Aanbieding: 

Tegenwoordig hebben beursgenoteerde bitcoin miners, zoals Marathon Digital, de keuze om krediet te krijgen met bitcoin als onderpand of krediet op te halen van investeerders om juist meer bitcoin en bitcoin mining hardware op te kopen.

Marathon Digital is een bekende Amerikaanse bitcoin miner. Onlangs kreeg dit bitcoinbedrijf een kredietlijn van 100 miljoen dollar om hardware op te kopen. Echter, Marathon Digital gaat verder en volgt het voorbeeld van MicroStrategy.

De convertible note play: goedkoop fiat lenen om solide geld op te potten

Marathon Digital heeft aangekondigd dat het speciale bedrijfsobligaties (senior convertible notes) zal uitgeven voor een waarde van 500 miljoen dollar om daarvoor onder meer hardware en bitcoin te kopen. Deze Marathon Digital convertible notes kunnen door de kredietverstrekker worden omgewisseld voor aandelen van de kredietnemer (Marathon Digital), mocht de kredietnemer niet voldoen aan de terugbetalingsvoorwaarden. De kredietgevers die deze convertible notes ontvangen hebben recht op een halfjaarlijkse rentebetaling. Wanneer de convertible notes uitlopen op de vastgestelde datum (01.12.2026) moet het gehele geleende bedrag met rente zijn terugbetaald.

Hoe groter de inflatiedruk, hoe meer de vraag naar bitcoin toeneemt

Het is nu voordeliger om goedkoop geld te lenen om meer bitcoin te kopen, dan bitcoin te verkopen voor dollars. Schuld genomineerd in fiat-geld zal door de toenemende inflatiedruk meer ontwaarden ten opzichte van bitcoin. Het solide geld voor dit internet en digitale informatietijdperk.

Het is een zeer interessante ontwikkeling aangezien juist bitcoin miners verantwoordelijk zijn voor de toevoer van nieuwe bitcoin en een constante verkoopdruk voor het financieren van de operaties. Deze nieuwe toevoer neemt af naar mate meer beursgenoteerde miners niet meer verkopen. Bovendien neemt de vraag toe naar bitcoin, zodra er in feite voor grof geld wordt ingekocht door miners. Dit is inderdaad niet iets waar de prijsmodellen van onder meer PlanB rekening mee hebben gehouden. Daar wees natuurlijk Michael Saylor even op in een Tweet:

Marathon Digital zal vanaf 1 December 2021 bitcoin gaan inkopen. Het lijkt een mooi koopsignaal te zijn voor een belegger die nog niet is ingestapt. 500 miljoen dollar in bitcoin van de markt halen is geen kattenpis.

Bitcoin (BTC) inkopen doe je hier:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 27, 2022
3,5 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min