bitcoin

Bitcoin Mining bedrijf Marathon krijgt een kredietkaart

Oct 5, 2021
Aanbieding: 

Nu dat het congres weer verwikkeld is in een discussie over het verhogen van de nationale schuldenlimiet, was er gisteren interessant nieuws gepubliceerd over de verder ontwikkelende bitcoin kredietmarkt.

Het beursgenoteerde bitcoin mining bedrijf Marathon Digital Holdings (ticker: MARA) heeft bekend gemaakt over een doorlopende kredietlijn van $100 miljoen te beschikken. Deze kredietlijn heeft het verkregen bij de Silvergate Bank in de Verenigde Staten. Marathon mag bij wens gebruik maken van dit krediet om te investeren in infrastructuur in plaats dat het bedrijf bitcoin op de balans verkoopt.

Het is gangbaar dat Bitcoin mining bedrijven bitcoin verkopen om lopende kosten en verdere investeringen te kunnen financieren. Echter, beursgenoteerde bedrijven kunnen heel goedkoop depreciërend fiatgeld van de markt lenen en Bitcoin als appreciërend solide geld gewoon op de balans houden. Bitcoin zal steeds meer als onderpand worden ingezet, daardoor minder worden verkocht, hetgeen de schaarste op de markt zal vergroten. Bitcoin miners waren voorheen een van de grootste verkopers van bitcoin op de markt, nu zullen ze steeds meer strategischer te werk kunnen gaan en bitcoin blijven hodlen. Marathon wijst de weg.

Volgens verse cijfers heeft Marathon op het moment van schrijven ongeveer 7.035 BTC op de balans. In September heeft Marathon 340.6 nieuwe BTC gedolven. De productiecapaciteit is afgelopen kwartaal met 91% toegenomen. Het bedrijf beschikt over 25.272 actieve miners en heeft het in 2021 27.000 nieuwe ASIC-miners ontvangen. Verder zijn er nog eens 8.459 miners onderweg. Marathon is flink bezig haar activiteiten uit te breiden in de Verenigde Staten en het aandeel is dit jaar 200% gestegen.

Het is te verwachten dat bedrijven die voor welke reden dan ook niet direct in bitcoin kunnen investeren via de aankoop van een MARA-aandeel wel bloostelling krijgen tot de bitcoinmarkt. Op deze manier zal de marktkapitalisatie verder toenemen waardoor de kredietlijnen in feite ook weer kunnen worden uitgebreid. Het is te verwachten dat meer kapitaal naar de Bitcoin mining sector zal vloeien.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

De Wallet of Satoshi Review

Met de verdere opmars en snelle adoptie van het Bitcoin Lightning Network in 2021, is het even tijd om een nieuwe Bitcoin Lightning Network Wallet te bespreken. In dit artikel, bespreken we de Wallet of Satoshi. Eerder hebben we de nieuwe Muun wallet besproken, die compatibel is met zowel de Bitcoin mainchain als het Lightning […]

Oct 18, 2021
2,5 min

Bitcoin verwarmt straks North Vancouver maar is het groen?

De stad North Vancouver in British-Columbia, draait nu al op een lokale energiecentrale die zijn restwarmte voor stadsverwarming gebruikt. Lonsdale Energy Corporation (LEC), dat volledig eigendom is van de stad, zet in op verduurzaming en wil het gebruik van aardgas verminderen. Gebouwen zijn momenteel verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in stedelijke gebieden, en dus […]

Oct 18, 2021
3,5 min

Bitcoin bullish met $60.000

Het is zover: de eerste Bitcoin ETF, de ProShares Future ETF, is op 15 oktober toegelaten in de Verenigde Staten. En de koers reageert enthousiast met nu en solide positie boven de 60.000 Amerikaanse dollar. De totale crypto marktkapitalisatie ligt nu weer rond 2,5 biljoen Amerikaanse dollar. Op maandag 18 oktober wordt de Futures ETF […]

Oct 18, 2021
1,5 min