bitcoin

Bitcoin Mining bedrijf Marathon krijgt een kredietkaart

Oct 5, 2021
Aanbieding: 

Nu dat het congres weer verwikkeld is in een discussie over het verhogen van de nationale schuldenlimiet, was er gisteren interessant nieuws gepubliceerd over de verder ontwikkelende bitcoin kredietmarkt.

Het beursgenoteerde bitcoin mining bedrijf Marathon Digital Holdings (ticker: MARA) heeft bekend gemaakt over een doorlopende kredietlijn van $100 miljoen te beschikken. Deze kredietlijn heeft het verkregen bij de Silvergate Bank in de Verenigde Staten. Marathon mag bij wens gebruik maken van dit krediet om te investeren in infrastructuur in plaats dat het bedrijf bitcoin op de balans verkoopt.

Het is gangbaar dat Bitcoin mining bedrijven bitcoin verkopen om lopende kosten en verdere investeringen te kunnen financieren. Echter, beursgenoteerde bedrijven kunnen heel goedkoop depreciërend fiatgeld van de markt lenen en Bitcoin als appreciërend solide geld gewoon op de balans houden. Bitcoin zal steeds meer als onderpand worden ingezet, daardoor minder worden verkocht, hetgeen de schaarste op de markt zal vergroten. Bitcoin miners waren voorheen een van de grootste verkopers van bitcoin op de markt, nu zullen ze steeds meer strategischer te werk kunnen gaan en bitcoin blijven hodlen. Marathon wijst de weg.

Volgens verse cijfers heeft Marathon op het moment van schrijven ongeveer 7.035 BTC op de balans. In September heeft Marathon 340.6 nieuwe BTC gedolven. De productiecapaciteit is afgelopen kwartaal met 91% toegenomen. Het bedrijf beschikt over 25.272 actieve miners en heeft het in 2021 27.000 nieuwe ASIC-miners ontvangen. Verder zijn er nog eens 8.459 miners onderweg. Marathon is flink bezig haar activiteiten uit te breiden in de Verenigde Staten en het aandeel is dit jaar 200% gestegen.

Het is te verwachten dat bedrijven die voor welke reden dan ook niet direct in bitcoin kunnen investeren via de aankoop van een MARA-aandeel wel bloostelling krijgen tot de bitcoinmarkt. Op deze manier zal de marktkapitalisatie verder toenemen waardoor de kredietlijnen in feite ook weer kunnen worden uitgebreid. Het is te verwachten dat meer kapitaal naar de Bitcoin mining sector zal vloeien.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min