BITCOIN NANOCARD

Aug 17, 2015
Aanbieding: 

Wat is de bitcoin NanoCard?

nanocard reviewDe Bitcoin NanoCard is niet de beste bitcoin pinpas of debit card beschikbaar op dit moment, maar heeft zeker de mogelijkheid om een volwaardig en uniek alternatief te worden voor de huidige beste bitcoin betaaloplossing.

Volgens mijn eigen analyse is de beste bitcoin betaaloplossing voor Nederlanders een combinatie van de diensten van Clevercoin, de e-Coin bitcoin pinpas en Bitreserve. Dit is een slimme en goedkope combinatie die je kunt maken om in bitcoins te handelen, in bitcoins te beleggen, deze te diversifiëren en deze ook te besteden in euros. Een eenvoudigere variant is om alleen de SpectroCoin wallet & met Visa betaalkaart te gebruiken.

De volledige CCEDK Bitcoin debit card NanoCard Review: 

ccedk bitcoin debit nanocardCCEDK heeft in de toekomst de ambitie om één financiële totaaloplossing aan te bieden met de NanoCard waarin je bovenstaande alles in één platform kunt doen. De reden waarom de huidige NanoCard niet in de top 5 staat van de beste bitcoin debit cards heeft te maken met het feit dat de bitcoins niet zijn verzekerd. Bovendien leunt de NanoCard vooral op de technologie en kennis van BIT-X. De e-Coin wallet daarentegen is ontwikkeld op basis van de uitstekende technologie van BitGo voor het beveiligen van de bitcoins en heeft een bitcoin verzekering. Daarom dat de e-Coin e-Card mijn voorkeur geniet. Niettemin, de huidige bitcoin NanoCard heeft al een aantal features die je niet hebt bij de e-Coin e-Card.

  1. De NanoCard wordt op dit moment ontwikkeld door de bitcoinbeurs CCEDK (Crypto Currency Exchange Denmark) en je kunt via een SEPA betaling gemakkelijk bitcoins kopen en deze meteen gebruiken op je NanoCard. Helaas is een betaling niet met Ideal mogelijk zoals dit wel het geval is met CleverCoin, waardoor je jouw bitcoins super snel kunt kopen en gebruiken. Maar goed, als je geen extra account wilt openen, is het gewoon makkelijk om alles te doen via CCEDK. Nogmaals, Nederlanders kunnen beter direkt met Ideal veilig bitcoins kopen bij Clevercoin of SpectroCoin. Je kunt vervolgens onmiddelijk de gekochte Bitcoins doorsturen naar jouw CCEDK bitcoin wallet en NanoCard.
  2. De NanoCard kun je ook instellen als een pure Bitcoin betaalkaart en LiteCoin betaalkaart. Andere cryptocurrencies en altcoins zullen worden toegevoegd. Dit is uniek. Alleen ANX biedt iets vergelijkbaars aan en kan een vergelijkende dienst aanbieden. Concreet, de ANX cryptocurrency beurs kan Startcoin Debit Cards aanbieden via StartJoin. Door het feit dat CCEDK een cryptocurrency beurs is, zijn er vele verschillende toepassingen mogelijk voor het verder ontwikkelen van de NanoCard. Het zou mooi zijn als er een NXT NanoCard debit card beschikbaar zou zijn.

Andere eigenschappen van de CCEDK Bitcoin NanoCard zijn de volgende:

  • Instant funding: er is geen handmatige opwaarding of oplaad procedure nodig. De bitcoins in jouw CCEDK bitcoin wallet worden onmiddelijk omgezet voor een euro betalingen of contant geld opnames. Het werkt niet als een prepaid bitcoin betaalkaart en is in dit opzicht uniek.
  • Low commission: CCEDK garandeert dat het de laagste commissie in rekening brengt over bepaalde transacties en rekent allen zeer lage service fees.
  • Abosolutely Legal: alles is legaal en alle operaties gaan via de bank van CCEDK.
  • No verification necessary: het is niet nodig om je identiteit te verifiëren. Mocht je dit wel doen, dan krijg je ongelimiteerd toegang en gebruik over jouw Bitcoin Debit Card NanoCard.
  • Priorities and Limits: je kunt prioriteiten en beperkingen voor verschillende landen instellen.
  • Any user balance types: (BTC, LTC, USD, EUR, GBP) kunnen op dit moment gebruikt worden voor de NanoCard debit card balans.

 Verdere ontwikkelingen omtrent de Bitcoin NanoCard:

CCEDK werkt samen met Bit-X, Cryptonomex en BitShares voor de verdere ontwikkeling van de NanoCard. De scheidslijn tussen de CCEDK bitcoinbeurs wallet en de NanoCard zal worden uitgevaagd. Het moet uiteindelijk één super beveiligde bitcoin kluis & bitcoinbeurs & wallet en betaalkaart worden. Op dit moment is het zo dat de meeste mensen liever geen grote bedragen op een bitcoinbeurs wallet hebben staan. Dit is ook iets wat ik zelf mijn lezers wil afraden. Grote bedragen in bitcoins die je wilt sparen, kun je het beste zetten op een hardware wallet zoals de Ledger Wallet. Deze heeft ook de bijnaam Ledger Nano Wallet, maar heeft niks te maken met de NanoCard. In ieder geval, dit is iets wat je in je achterhoofd moet houden. Niettemin, CCEDK werkt hard aan allerlei security features voor het beveiligen van de bitcoins waaronder de mogelijkheid om multi-user control met multi-signatures in te schakelen.

In samenwerking met Bitshares is CCEDK aan het werken aan een pegged assets system met behulp van smart coins waarbij het mogelijk is om de waarde van een digitale cryptomunt zoals bitcoin vast te linken aan de waarde van een digitale fiat valuta zoals de US Dollar of aan bepaalde grondstoffen zoals goud. Je kunt je vermogen dus geheel linken aan de US Dollar of aan goud. Het bijzondere van de NanoCard in de toekomst is dat smart coins kunnen worden gebruikt voor het onmiddelijk laden van de NanoCard en het uitvoeren van een betaling in een winkel die geen bitcoin accepteert.

bitreserve vs NanoCard SmartcoinsHet concept lijkt veel op die van BitReserve, alleen er is een duidelijk verschil dat zich duidelijk laat beschrijven als het gaat om goud. Bij CCEDK kun je een gedeelte van je vermogen vastleggen in goud. Bij Bitreserve representeert dit goud daadwerkelijk fysiek kluis goud dat in reserve wordt gehouden. Dit is niet het geval met smart coins die meer de goudprijs volgt en geen echt fysiek goud representeert in een kluis. Het lijkt meer op een soort derivaat product zoals een CFD constructie gebaseerd op Bitshares.

Bij Bitreserve gaat het om echt fysiek goud. Dit betekent wel dat er omzetkosten zijn wanneer je het goud bij BitReserve verkoopt voor bitcoins. Bovendien heeft BitReserve geen bitcoin debit card beschikbaar. Vandaar, de NanoCard is zeker een slimme oplossing wanneer je snel en goedkoop een gedeelte van je bitcoins (tijdelijk) wilt vastleggen in de waarde van goud en deze onmiddelijk weer kunt spenderen als euro’s. Inderdaad, wanneer de CCEDK Bitcoin NanoCard naadloos zal samenwerken met smart coins, dan is het een zeer revolutionair, innovatief en disruptief betaalkaartje!

Conclusie:

nanocardDe CCEDK Bitcoin NanoCard is op dit moment zeker bruikbaar als een alternatief voor de e-Coin e-Card. Mijn voorkeur gaat uit naar laatstgenoemde. Niettemin, CCEDK is een zeer innovatieve bitcoin ondermening en komende integratie van Bitshares en smart coins met o.a. de  Nano pinpas is veel belovend. Nadeel is dat CCEDK zeer afhankelijk is van de diensten en kennis van X-BIT en Bitshares. CCEDK tracht deze diensten en kennis te integreren. We moeten uiteindelijk afwachten in hoeverre het allemaal goed zal werken. Wanneer het goed werkt is het een unieke alles-in-één betaaloplossing voor cryptocurrencies, smart coins en reguliere valuta’s.

Gerelateerde artikels:

Lees verder

Brent Johnson en Steven Van Metre over het onvermogen van de FED

We willen onze lezers graag wijzen op een boeiende discussie tussen twee bekende macro-analisten, Brent Johnson en Steven Van Metre. Brent Johnson is als macro-analist bekend geworden met zijn Dollar Milkshake Theory. Brent Johnson en Steven Van Metre bespreken waarom de Federal Reserve geen inflatie kan veroorzaken. Het is een verkeerde opvatting dat de Federal […]

Sep 27, 2020
2 min

FED COIN CBDC is onder ontwikkeling

Er zijn meer feiten over de ontwikkeling van een Fed coin of Fed CBDC naar buiten gekomen. Loretta J. Mester, voorzitter van de Federal Reserve Bank of Chicago, heeft op 23 september 2020 tijdens een keynote-presentatie tijdens de twintigste verjaardag van de Chicago Payments Symposium aangegeven dat de Federal Reserve actief werkt aan de ontwikkeling […]

Sep 24, 2020
2,5 min

Bitcoin en de terugkeer naar individuele vrijheid!

De geboorte van de moderne westerse wereld werd gekenmerkt door een verwerpen van autocratische regimes en een omarming van algemene rechten en vrijheden. We zien echter dat diezelfde rechten en vrijheden recent steeds meer worden ingeperkt door dezelfde overheden die toen tot stand kwamen. Bitcoin vormt een technologie die een antwoord biedt op dit steeds […]

Sep 22, 2020
2,5 min