Bitcoin realized cap ATH en cryptocap over $ 2 biljoen

Aug 16, 2021
Aanbieding: 

Op maandag is de wereldwijde cryptomarkt boven de $ 2 biljoen gestegen. $ 2,03 biljoen om precies te zijn. Dat was natuurlijk te danken aan de bullrun van Bitcoin maar ook talloze altcoins stegen flink mee omhoog. Bitcoin bereikte een mijlpaal met een nieuw all time high van de realized cap. Wat is dat?

De realized cap is de totale waarde van alle Bitcoins voor de prijs waarvoor ze voor het laatst zijn verhandeld. Dus wie in 2009 1000 Bitcoin kocht voor een habbekrats telt ook maar voor die habbekrats mee. Deze meetwaarde haalt dus eigenlijk de die hard HODLERS uit de vergelijking en laat recente aankopen van Bitcoins sterker mee wegen.

De realized cap is nu hoger dan in april toen de prijs van BTC $ 64.000 was! Er zijn nu dus zeer veel mensen tegen de lagere koers ingestapt. Ook de koers van Bitcoin is weer sterk gestegen. Bijna 10% in een week naar waarden rond de $ 47.000. In een maand tijd is het 50%. Ook de hashrate neemt weer flink toe. Deze twee trends samen zijn synoniem voor een robuuster netwerk. De Wet van Metcalfe kan dan verder zijn werk doen en uiteindelijk zal Bitcoin zo onoverwinnelijk zijn als Google en Facebook. Ja Bitcoin is lekker volatiel op weg naar het hyperbitcoinisatie moment.

Altcoins in opmars

Altcoins die het momenteel opmerkelijk goed doen zijn Cardano (ADA) en Solana (SOL). Cardano klom zelfs naar een derde plaats achter Bitcoin en Ethereum. Solana profiteerde van de hype rond NFT’s van gedegenereerde apen, de “Degen Apes”. Dit spelelement in cryptoland doet de wenkbrauwen fronsen, maar bewijst ook de vitaliteit van het ecosysteem. Homo ludens wist de grote historicus Huizenga al. Waar gespeeld en gelachen wordt ontstaan mooie dingen. En het nutteloze heeft soms meer toekomst dan het nuttige.

En ja ook Dogecoin stoomde weer 12% op. Natuurlijk na een Tweet van Elon die weer een reactie was van Mark Cuban. Hier is echt niets uit te sluiten. Ooit namen primitieve stammen kralen of schelpen aan in ruil waarvoor ze hun goud weggaven. Als we leren te zien dat het geld in feite niet meer is dan een glijmiddel is voor de dingen die er echt toe doen…. dan bedenk je dat zelfs op een dolkomische grap een economie te bouwen valt. Geld dogecoin moet rollen.

Bitcoin solide fundament

Bitcoin gaat ondertussen onderliggend gewoon rustig de weg die Satoshi opende…. het is het solide fundament waarop de samenleving weer opgebouwd zal worden nadat stormen de huidige economische kaartenhuizen omver hebben geblazen.

Lees ook onze artikels over Solana, Cardano en Dogecoin. En wees nu niet te laat en stap alsnog in in Bitcoin.

Foto Daniel Lloyd Blunk-Fernández via Unsplash

Lees verder

Oekraïne Bitcoin showcase met of zonder oorlog

Het prachtige orthodox christelijke land Oekraïne heeft zijn problemen maar niet met Bitcoin. Op 8 september, terwijl iedereen in cryptoland nog naar El Salvador keek waar Bitcoin een dag eerder wettig betaalmiddel was geworden, en in een maand waarin ook Duitsland, Cuba en Panama regulering invoerden, voerde Oekraïne een algemene legalisering van cryptovaluta door. Oekraïne […]

Jan 17, 2022
5 min

Rio de Janeiro belegt 1% schatkist in Bitcoin

Rio de Janeiro wordt de eerste Braziliaanse stad en een van de eerste steden ter wereld die Bitcoin koopt als waardeopslag. De stad gaat 1% van de schatkist in Bitcoin beleggen. Dat heeft burgemeester Eduardo Paes donderdag 13 januari bekend gemaakt op de Rio Innovation Week. Of dat nog niet genoeg is, krijgen burgers de mogelijkheid […]

Jan 14, 2022
2,5 min

Jack Dorsey nu “Bitcoin en Lightning father”?

Het aantal aankondigingen vanuit Spiral, het voormalige Square Crypto, is niet bij te benen. Het krijgt er echt de aanschijn van dat Jack Dorsey, de voormalige baas van Twitter, minimaal tijdelijk in de rol van “Bitcoin father” aan het kruipen is en dan ook nog eens “Lightning father” want de grootste aankondiging is het feit […]

Jan 13, 2022
5,5 min