Bitcoin realized cap ATH en cryptocap over $ 2 biljoen

Aug 16, 2021
Aanbieding: 

Op maandag is de wereldwijde cryptomarkt boven de $ 2 biljoen gestegen. $ 2,03 biljoen om precies te zijn. Dat was natuurlijk te danken aan de bullrun van Bitcoin maar ook talloze altcoins stegen flink mee omhoog. Bitcoin bereikte een mijlpaal met een nieuw all time high van de realized cap. Wat is dat?

De realized cap is de totale waarde van alle Bitcoins voor de prijs waarvoor ze voor het laatst zijn verhandeld. Dus wie in 2009 1000 Bitcoin kocht voor een habbekrats telt ook maar voor die habbekrats mee. Deze meetwaarde haalt dus eigenlijk de die hard HODLERS uit de vergelijking en laat recente aankopen van Bitcoins sterker mee wegen.

De realized cap is nu hoger dan in april toen de prijs van BTC $ 64.000 was! Er zijn nu dus zeer veel mensen tegen de lagere koers ingestapt. Ook de koers van Bitcoin is weer sterk gestegen. Bijna 10% in een week naar waarden rond de $ 47.000. In een maand tijd is het 50%. Ook de hashrate neemt weer flink toe. Deze twee trends samen zijn synoniem voor een robuuster netwerk. De Wet van Metcalfe kan dan verder zijn werk doen en uiteindelijk zal Bitcoin zo onoverwinnelijk zijn als Google en Facebook. Ja Bitcoin is lekker volatiel op weg naar het hyperbitcoinisatie moment.

Altcoins in opmars

Altcoins die het momenteel opmerkelijk goed doen zijn Cardano (ADA) en Solana (SOL). Cardano klom zelfs naar een derde plaats achter Bitcoin en Ethereum. Solana profiteerde van de hype rond NFT’s van gedegenereerde apen, de “Degen Apes”. Dit spelelement in cryptoland doet de wenkbrauwen fronsen, maar bewijst ook de vitaliteit van het ecosysteem. Homo ludens wist de grote historicus Huizenga al. Waar gespeeld en gelachen wordt ontstaan mooie dingen. En het nutteloze heeft soms meer toekomst dan het nuttige.

En ja ook Dogecoin stoomde weer 12% op. Natuurlijk na een Tweet van Elon die weer een reactie was van Mark Cuban. Hier is echt niets uit te sluiten. Ooit namen primitieve stammen kralen of schelpen aan in ruil waarvoor ze hun goud weggaven. Als we leren te zien dat het geld in feite niet meer is dan een glijmiddel is voor de dingen die er echt toe doen…. dan bedenk je dat zelfs op een dolkomische grap een economie te bouwen valt. Geld dogecoin moet rollen.

Bitcoin solide fundament

Bitcoin gaat ondertussen onderliggend gewoon rustig de weg die Satoshi opende…. het is het solide fundament waarop de samenleving weer opgebouwd zal worden nadat stormen de huidige economische kaartenhuizen omver hebben geblazen.

Lees ook onze artikels over Solana, Cardano en Dogecoin. En wees nu niet te laat en stap alsnog in in Bitcoin.

Foto Daniel Lloyd Blunk-Fernández via Unsplash

Lees verder

VanEck lanceert Vectors ETN´s voor Solana & Polkadot & Tron op Duitse beurs!

VanEck heeft nieuwe ETN´s uitgegeven voor Solana, Polkadot en Tron op de Xetra beurs van Deutsche Börse in Frankfurt. Laten we ze even kort bespreken: VanEck Vectors Solana ETN Solana is in 2021 populair geworden onder beleggers. Solana is het allersnelste blockchainplatform. Met Solana kunnen blockchainontwikkelaars, op smart contracts gebaseerde transacties tegen zeer lage kosten opschalen. Deze […]

Sep 20, 2021
1,5 min

Bitcoin leeft en vervangt wetten door code

Wat is de echte Bitcoin revolutie? Wat is de echte meerwaarde van decentrale blockchains? Wat is het verband tussen Bitcoin en de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring? Of onze Acte van Verlatinghe? Wie verlaat wat? Ja de centrale bank gaat eraan. Maar wat nog meer? En wat komt ervoor in de plaats? Juist de covid plandemie laat zie […]

Sep 20, 2021
4,5 min

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

Sep 16, 2021
0,5 min