bitcoin dandelion

BITRESERVE

8 dec. 2020
Aanbieding: 

BitReserve is de oude naam van Uphold. Deze Bitcoin wallet beheeroplossing is een innovatief fintech betalingsplatform geworden voor crypto’s, digitale aandelen en buitenlandse valuta. Een superieure versie van PayPal; echter nog niet zo veel gebruikt.

Verouderde informatie:

Dit artikel bevat een uitgebreide analyse en recensie over BitReserve. Dit bedrijfsnaam is nu vervangen geworden door Uphold. BitReserve is nu Uphold geworden. Voor een actuele recensie over Uphold, raad ik onze lezers aan om het volgende artikel te lezen:

Bitreserve is nu Uphold

Hier volgt het artikel over Bitreserve. Dit artikel is niet meer actueel aangezien Bitreserve niet meer als naam bestaat, maar vervangen is geworden door Uphold.

—–

Bitreserve voor Bitcoins, buitenlandse valuta’s en edelmetalen!

Bitreserve biedt meer dan alleen een Bitcoin wallet. Het is een bijzondere transparante fintech dienstverlener op het gebied van cryptocurrencies (Ether, Litecoin, Bitcoin), edelmetalen, buitenlandse valuta’s en Bitcoin in het bijzonder. Het biedt iedereen een nieuw betalingssysteem en fintech netwerk aan om bitcoin in samenspraak met andere valuta’s en edelmetalen te gebruiken. Bitreserve is een belangrijk bijna gratis alternatief voor dure, traditionele banken. Het maakt gebruik van de kracht van de bitcoin technologie om jouw financiële vrijheid mogelijk te maken zonder banken.

bitreserve reviewAlle Bitcoins in jouw Bitreserve Bitcoin Wallet kun je naar wens onmiddelijk omwisselen naar reguliere valuta’s zoals Euro’s, Dollars, Japanse Yen of Chinese Yuan, Hong Kong Dollars, Australian Dollars etc. De verschillende valuta’s die je aankoopt worden over verschillende rekeningen (cards) verdeeld. Dit is zeer uniek en bijzonder! Bovendien, het omwisselen van de ene valuta naar de andere is geheel GRATIS (dus Bitreserve rekent geen valuta omzetkosten bij het wisselen van geld). Het sturen van geld naar een andere BitReserve lid gaat onmiddelijk en is ook gratis . Hoeveel % verlies jij wanneer je euro’s omwisselt bij de bank voor een andere valuta? Het openen van een Bitreserve rekening is gratis, kost niks en is heel makkelijk. Zie hier een presentatie over de ambitie van Bitreserve:

 

Bitreserve rept niet over wallets of portemonnees. Deze alternatieve rekeningen worden Cards genoemd. Waarschijnlijk omdat er in een latere fase een mogelijke betaalkaart aan kan worden toegevoegd en dat je ze kunt gebruiken om betalingen mee te verrichten? Op dit moment kun je het beste de SpectroCoin Visa Debit Card of de e-Coin e-Card gebruiken om het geld in jouw BitReserve rekeningen te gebruiken voor het betalen van de boodschappen bij de Albert Heijn. Het idee is dat je bitcoins gemakkelijk kunt omzetten naar een valuta van wens om zo voordelig in deze valuta aankopen te kunnen verrrichten. Van de andere kant kun je jouw bitcoins hedgen tegen de waarde schommelingen van Bitcoin door een gedeelte om te zetten in andere valuta zoals de US Dollar of de Euro bij Bitreserve. Een recente toevoeging is ook fantastisch: je kunt nu ook  via Bitreserve edelmetalen zoals goud kopen met je Bitcoins en deze natuurlijk ook gebruiken voor betalingen. Dus, je kunt Bitcoins onmiddelijk omzetten naar een digitale goud rekening!

 

Het goud wordt centraal ingekocht en aangehouden door Bitreserve in samenwerking met Bullion International. Deze waarde wordt omgerekend in goldbits op jouw Bitreserve Gold Card en daardoor kun je de waarde van jouw goud onmiddelijk inzetten om aankopen mee te doen met behulp van Bitcoin, bijvoorbeeld het kopen van een ticket. Bitreserve combineert de kracht van Bitcoin met de waarde van goud!  Bitcoin wordt op een goudstandaard gezet. Zie hier een video demonstratie over het gebruik van de Bitreserve Gold Card door Halsey Minor, de oprichter van dit bijzonder fintech bedrijf:

 

 

bitreserve cardsVergeet niet dat je jouw goud ook onmiddelijk weer kunt omzetten in bitcoins en deze weer onmiddelijk kunt doorsturen naar jouw bitcoin debit card. Hierdoor is het mogelijk geworden om met jouw Bitreserve goud te betalen in een pinautomaat bij de Albert Heijn. Dit is mogelijk dankzij fintech diensten die bitcoin als een currency (vrije stroom – rivier – transportmiddel) en één traditionele prepaid creditcard combineren in één nieuwe betaaloplossing. Deze opzet is ideaal voor mensen die Bitcoin niet zien als een store of value, maar een bevrijdende disruptieve geniale fintech technologie voor het verwezenlijken van financiële vrijheid en privacy zonder tussenkomst van dure, betuttelende, traditionele (zombie) banken. Nederlanders moeten zich vrij maken en weer de zee op durven om de nieuwe mogelijkheden te ontdekken. Financiële vrijheid en onafhankelijkheid van banken is nu mogelijk dankzij een disruptieve fintech dienst zoals BitReserve. Jammer dat het niet door Nederlanders is opgezet, maar door een Brit in Londen.

 

Zie hier een screenshot van een Bitreserve account met verschillende cards:

bitreserve

Hoe is deze bijzondere en unieke fintech dienstverlening mogelijk?

Deze zeer bijzondere dienstverlening wordt mogelijk gemaakt doordat de Bitreserve centraal alle valuta’s inkoopt en vasthoud en terugrekent als bitmoney of bitcurrency. Bitreserve is een 100 % transparant fintech dienstverlener met een 100 % reserve over alle mogelijke valuta’s en goud die ze zelf als bedrijf aanhoudt voor haar klanten. Bitreserve is geen bank, de valuta’s die worden verhandelt en omgewisseld door speciefieke Wallet houders zijn een digitale versie (de Bitmoney) van de actuele reserves die Bitreserve centraal aanhoudt in haar eigen bankrekeningen. Dit is goed om te beseffen. De US Dollars in jouw Wallet en Card zijn een digitale versie van de US Dollars Bitreserve centraal aanhoudt en verhandelt met haar reguliere bankrekening. De Bitmoney is geen derivaat zoals een CFD, maar een digitale representatie van de daadwerkelijke waarde en tegoeden die door Bitreserve centraal worden aangehouden. Door dit systeem kunnen haar klanten en wallet houders onmiddelijk voor zeer lage commissies bitcoins omzetten naar US Dollars of Euro’s.

Hoeveel kost het dan om Bitreserve te gebruiken?

Bitreserve verdient haar geld door het heffen van zeer vriendelijke transactiekosten voor het omwisselen van Bitcoins naar reguliere valuta. Kijk maar eens hier:

  • Wanneer je Bitcoins omwisselt naar US Dollars betaal je een 0,45 % commissie.
  • Wanneer je Bitcoins omwisselt naar EURO, JPY, GBP betaal je een commissie van 0,95 %.
  • Wanneer je Bitcoins omwisselt naar de Chinese Yuan CNY betaal je een commissie van 2 %.
  • Wanneer je Bitcoins omwisselt naar goud betaal je een commisie van 1,95 %.
  • Wanneer je een volwaardig lid bent, betaal je niks en nada bij het converteren naar verschillende valuta’s ( :

Wat zijn de nadelen van Bitreserve?

Op dit moment ben je afhankelijk van bitcoin als een currency en een bitcoinbeurs voor het kopen van bitcoins. Het is nog niet mogelijk om bij BitReserve zelf bitcoins te kopen.Waarschijnlijk zal Bitreserve andere mogelijkheden in de toekomst aanbieden, toch op dit moment ben je afhankelijk van bitcoins voor het kunnen financiëren van je BitReserve Cards. Je zult gebruik moeten maken van een bitcoinbeurs zoals CleverCoin in Nederland of SpectroCoin in Engeland voor het snel kopen van jouw bitcoins met Ideal. Vervolgens kun je deze bitcoins vanuit jouw SpectroCoin wallet weer doorsturen naar jouw BitReserve Bitcoin Wallet. Vandaar kun je dan je bitcoins weer onmiddelijk omzetten in andere valuta’s. Daarnaast, je hebt als gebruiker geen aanspraak om deze digitale valuta’s in jouw Bitreserve cards direct uit te keren naar een reguliere bankrekening. Stel voor je wilt jouw Euro’s in Bitreserve zetten op een reguliere bankaccount, dan zul je eerst deze Euro’s moeten omzetten naar bitcoins en deze vervolgens weer terugsturen naar jouw CleverCoin of SpectroCoin wallet  die wel gekoppeld zijn aan jouw reguliere bankrekening. Bitreserve kan niet worden gekoppeld aan een reguliere Nederlandse bank. Dit moet je doen via CleverCoin of SpectroCoin. Dit is op zich geen vreemd nadeel. Bitresvere is ten slotte geen bank en een pure bitcoin platform waar je geen reguliere bankrekeningen aan kunt koppelen. Het zelfde geldt voor jouw goud aankopen. Je kunt niet dit goud thuis laten bezorgen. Dit is belangrijk om te beseffen. Bitreserve is voor het faciliteren van Bitcoin en het hedgen van Bitcoin’s waarde genomineerd in digitale valuta en goud. Deze dienst is dan ook uitermate geschikt om in te spelen om trends en prijsontwikkelingen. In feite een ideal gereedschap om te kunnen inspelen op relatieve waarde veranderingen binnen de grote digitale valuta’s, de waarde van goud en Bitcoin. Dit is fantastisch, maar het nadeel is dat via dit systeem je geen directe aanspraak hebt op de valuta’s in kwestie alleen op de gerelateerde waarde in Bitcoin. Alles moet worden teruggewisseld naar Bitcoins.

Het is jammer dat er nog geen Bitreserve prepaid creditcard beschikbaar is. Dit zou echt een topper zijn. Bitreserve werkt hieraan, maar zolang er nog geen betaalkaart beschikbaar is, vind ik dit een tekort. Maar goed, dit valt makkelijk op te lossen door Bitreserve te koppelen aan jouw e-Coin e-Card of de SpectroCoin debit cardLet wel, als je jouw USD wilt gebruiken of je goud voor een betaling, je zult ze eerst moeten omzetten in Bitcoins en dan weer versturen naar je betaalkaart.

Goed, met betrekking tot de digitale valuta (fiatgeld) is dit mijn inziens geen probleem. Toch, als het gaat om goud, is het toch weer anders. Het goud wordt beheerd en opgeslagen door Bullion International. Bitreserve is de uiteindelijke eigenaar van dit goud. Je moet er dus op vertrouwen dat Bitreserve niet het goud steelt. Ik heb geen twijfels bij de manier waarop Bitreserve dit systeem heeft opgezet in samenwerking met Bullion International, maar uiteindelijk ben je niet de eigenaar van het goud. Je hebt alleen een claim op de waarde van het goud en de mogelijkheid om deze om te zetten naar bitcoins. Dit is zeker zeer goed en bijzonder wanneer je goud wilt gebruiken om tickets en andere dingen mee te kunnen kopen, maar uiteindelijk ben jij niet de eigenaar van het fysieke goud. Je hebt uiteindelijk alleen een digitale representatie, een virtuele activa (BitXua) in jouw Gold Card. Hetzelfde geldt voor jouw aangekochte zilver. In jouw Bitreserve dashboard en rekening maak je voor jouw zilver transacties gebruik van Bitsilver™. Dit zijn zeer belangrijke en bijzondere fintech innovaties, maar het zilver en goud ligt uiteindelijk niet bij jouw thuis, maar in iemands anders kluis, die jij niet in beheer hebt. 

Mijn aanbeveling is om Bitreserve niet te gebruiken voor al jouw goud en zilver aankopen, maar als een belangrijk hulpmiddel te zien voor het hedgen van jouw Bitcoin aankopen. In dit opzicht zou je ook BitReserve in combinatie met BitGold kunnen gebruiken. Je kunt een gedeelte van jouw bitcoins gewoon definitief in goud beleggen en laten opslaan in beveiligde kluizen in Hong Kong of Singapore. Voor meer informatie: BitGold Review.

Bitreserve kan een belangrijke speler zijn in jouw Bitcoin & forex investeringsstrategie, maar niet als een middel op zich voor het investeren in goud.  If you don’t hold it, you do not own it.

Bitreserve realiseert zich dit ook en dat haar gebruikers deze gedachten zullen hebben. Daarom is Bitreserve een van de éérste financiele dienstverleners in de wereld dat al haar informatie in real-time online ter beschikking stelt. Dit gebeurt op basis van de Reservechain™ en Reserveledger™ technologie. De Reservechain maakt het mogelijk om transacties te volgen. De ReserveLedger maakt het mogelijk om in real-time alle samengebundelde financiele informatie  te publiceren op de website. Elk kwartaal is er ook een onafhankelijke audit. Bitreserve is ontwikkelt om haar leden en gebruikers te dienen en volledig eerlijk en transparant te zijn.

Een ander nadeel, is een hopelijk van tijdelijke aard. Je kunt met Bitreserve nog geen altcoins kopen in de vorm van altcoin cards. Dit zou een prachtige aanvulling zijn op de dienstverlening van Bitreserve. Ik neem aan dat het toevoegen van andere cryptocurrencies een kwestie van tijd is. Ten slotte, Bitreserve zou meer informatie moeten verstrekken over veiligheid. In beginsel is het immers een online bitcoin wallet. Gelukkig wordt alles netjes verzorgt via twee-factor authentificatie via een SMS met een extra pincode op jouw smartphone. Het inzetten van een extra hardware wallet voor het opslaan van de meeste bitcoin besparingen, kan ik zeker aanbevelen.

Over de oprichter van Bitreserve:

Halsey Minor is een zeer beroemde internet tech pioneer en speelde al in 1993 een sleutelrol in de digitale publicatie revolutie door het oprichten van CNET Networks. CNET is uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde merken op het gebied van informatievoorziening op het gebied van technologie. Hij verkochte CNET aan CBS in 2008 voor $ 1,8 miljard. Later investeerde hij o.a. in Salesforce en Grand Central Communcations. Grand Central Communications verkocht hij aan Google en staat nu bekend als Google Voice.

Bitreserve is nu UpholdHalsey Minor heeft een uitstekend team opgezet met kantoren in Shanhai en San Fransicso voor het verwerklijken van de ambities van Bitreserve. Bitreserve is nu Uphold als een nieuw financieel systeem in dienst van de mensheid.

 

Gerelateerde artikels:

Bronnen:

 

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min