Rush Wallet Review

De Rush Wallet is ontwikkeld door KryptoKit. Het idee is om een Bitcoin portemonnee te ontwikkelen die onmiddelijk kan worden gemaakt zonder gebruik van passwords en inlog gegevens. Je genereert met Rush Wallet een unieke URL. Deze unieke URL is jouw in feite jouw bitcoin wallet en tevens jouw persoonlijke sleutel vanwaaruit je weer Bitcoin adressen kunt genereren. Wanneer je deze URL verliest, verlies je jouw persoonlijke sleutel en daarmee jouw bitcoins. Wanneer iemand deze URL in bezit krijgt, kan deze de bitcoins op de Rushwallet naar zijn eigen portemonnee op sturen. Gelukkig kun je ook een password instellen om deze Bitcoin portemonnee beter te beschermen.

Rush WalletIk snap eerlijk gezegd niet waarom iemand gebruik zou maken van deze bitcoin wallet. Ja het is mooi dat je er ook betalingsverzoeken mee kunt opstellen en sturen naar een derde partij voor het innen van een betaling. Daarnaast bevat deze portemonnee een fundraiser manager voor het innen van betalingen voor crowd-funding projecten. Maar waarom zou je deze gebruiken als deze portemonnee niet malware en hacker proof is? Ik zou de Rush Wallet nooit gebruiken aangezien veiligheid top-prioriteit moet zijn voor elke gebruiker. Het feit dat een unieke rushwallet url tevens een privat key is voor jouw bitcoins, is gewoon zeer gevaarlijk spel. De enige reden die ik zie is om zo’n adres snel te gebruiken om bitcoins snel te kunnen ontvangen en zo spoedig mogelijk weer door te kunnen sturen naar een andere bitcoin wallet. Maar met welk doel dan?

Maak alleen gebruik van de beste bitcoin portemonnees zoals de Ledger HW 1 (zeer goedkope smartcard hardware wallet) en combineer deze met een uitstekende online wallet & mobile wallet van GreenAddress of e-Coin.