beste hardware wallet

Trezor One Wallet Review

Nov 17, 2020
Aanbieding: 

Wanneer je zeker wilt zijn dat je Bitcoins veilig staan opgeslagen en niet kunnen worden gestolen, is het zaak om eens naar de populaire Trezor One te kijken. Deze Trezor behoort tot de beste malware proof multi-crypto hardware wallets. De ontwikkelaars van de Trezor hebben niet stil gezeten. Tegenwoordig ondersteunt de Trezor vele verschillende cryptomunten.

bitcoin cold storage wallet

Deze uitstekende en zeer makkelijk te gebruiken hardware wallet is nu ook verkrijgbaar in Nederland bij de Cryptomaan! We kunnen deze wallet van harte aanbevelen en geven aan deze wallet de voorkeur aangezien deze ook in combinatie met andere wallets kan worden gebruikt voor extra veiligheid zoals de Green Wallet en de Exodus Wallet. Bovendien kan de Trezor One ook in verschillende multi-signature beveiligingsoplossingen worden ingezet. Ten slotte, is de Trezor One betaalbaar!

trezor one review

Waarom zou ik deze crypto security oplossing gebruiken?

Wanneer je een online Bitcoin wallet, een desktop wallet of een wallet applicatie gebruikt op de smartphone, dan ben je niet optimaal beschermd tegen mogelijke spyware die op zoek is naar financiële gegevens. Spyware met keylogger functionaliteit kan namelijk alle gegevens verzamelen over jouw wallet (zoals de geheime privé sleutel) en wanneer de tijd rijp is plotseling toeslaan om de bitcoins in jouw wallet te stelen. Kijk, ook wanneer jouw computer of smartphone goed beschermd is en geen malware bevat, wil dit nog niet zeggen dat de computer van iemand anders niet besmet is of dat jouw computer of smartphone in de toekomst het slachtoffer kan worden van een stille spyware infectie. Als het gaat om jouw Bitcoin vermogen, is het beter om geen risico’s te nemen en te kiezen voor de Trezor. De wallet kun je samen eenvoudig gebruiken met vele andere mogelijke soorten Bitcoin wallets, zoals de bekende Mycelium wallet voor het toevoegen van een extra beveiligingslaag. Vele bitcoin exchanges en payment processors zoals Cashila ondersteunen ook deze wallet. Echt, ik schrijf uit ervaring, ik ben al eens bestolen geworden! Het toevoegen van de Trezor bij een wallet die je al gebruikt is een aanrader en een zeer wijze investering. 

Klik en koop de Trezor bij Cryptomaan in Nederland!

trezor

Hoe werkt de Trezor hardware wallet?

De Trezor is een mini-computer die vergelijkbaar werkt als een inlogdoosje die je krijgt van je reguliere bank voor het genereren van toegangscodes. Het bevat een eigen 120 MHz ARM-processor met een speciaal ontwikkeld systeem om alle geheime privé sleutels beveiligd op te slaan en er voor te zorgen deze informatie nooit de hardware wallet verlaat. Wanneer jij een Bitcoin transactie wilt verrichten zal het apparaatje alle betalingsinformatie intern controleren, verwerken en ondertekenen. Het apparaatje verstuurt alleen maar de digitale handtekening van de transactie. Jij zult elke transactie met een PIN-code moeten bevestigen. Malware kan geen toegang krijgen tot jouw geheime sleutels en nooit zonder jouw toestemming Bitcoins kunnen versturen. Trezor is zeer gemakkelijk in gebruik. Je hoeft alleen het device aan je computer te verbinden en de instructies te volgen op het schermpje. Er zijn maar twee knopjes, bevestig of annulleer de transactie. Bovendien kun je de inhoud van jouw Trezor op een papieren back-up zetten. Deze leg je vervolgens in een kluis en kun je gebruiken wanneer je wallet gestolen, verloren of kapot raakt.

De Trezor Chrome Wallet applicatie

De hardware wallet werkt prachtig samen met de speciaal ontwikkelde Chrome wallet applicatie. Deze genereert een prachtige GUI voor je Trezor wallet en maakt het makkelijker op je crypto-economie te organiseren en te beheren. Hieronder is een screenshot van het mooie ontwerp. Zoals je ziet kun je verschillende wallet accounts aanmaken om alles te beheren naar je eigen goeddunken.

trezor wallet ontwerp

Door het klikken op het pijltje bovenaan in de menu > Bitcoin Wallet, kun je makkelijk schakelen naar je o.a. Litecoin wallet, je Dash wallet, je Vertcoin Wallet. Het is echt heerlijk om zo veilig de controle te hebben over je cryptovaluta’s.

Een nieuwe feature  is de ingebouwde crypto exchange van Changelly. Nu kun je vanuit de Trezor bitcoins direct voor vertcoins laten omwisselen en bij schrijven op je Trezor Vertcoin wallet.

BTCdirect gekoppeld met de TrezorNaast Changelly is er ook BTCDirect toegevoegd als een exchange. Je kunt vanuit je Trezor toegang krijgen tot je BTCDirect handelsrekening en via iDEAL direct de euro’s omzetten naar BTC naar je Trezor Bitcoin wallet. Dit is super handig en veilig!

Kan ik Trezor gebruiken op mijn smartphone?

Zeker, dat is geen probleem, vooral in combinatie met de Mycelium wallet werkt de wallet vloeiend op een smartphone. Je kunt de hardware wallet ook gebruiken voor het beveiligen van jouw Multi-currency Coinpayment wallet. Vooral handig voor de altcoin spaarder.

Met welke andere wallets kan ik de Trezor aan verbinden?

Er zijn verschillende multi-crypto en reguliere Bitcoin desktop wallets die Trezor ondersteunen:

Door wie wordt Trezor ontwikkeld?

De Trezor is ontwikkeld door SatoshiLabs een bedrijf in Praag die zich richt op de ontwikkeling van nieuwe Bitcoin oplossingen en toepassingen.

Trezor is een aanrader en behoort tot de beste Bitcoin wallets die verkrijgbaar is.

Wat gebeurt er wanneer mijn Trezor Wallet gestolen wordt of verloren raakt?

Wanneer je deze hardware wallet voor de eerste keer opzet, dan zul je een lijst met geheime woorden moeten opschrijven. Met deze lijst kun je jouw specifieke Bitcoins herstellen en terugzetten op een nieuwe Trezor wallet. Het is aan te raden dat je deze zet op de crypto steel oplossing voor het brand veilig opslaan van deze woorden.

Satoshi Labs biedt je ook de mogelijkheid om een geavanceerde herstelprocedure in te stellen. Dit is de Jochen Hoenicke’s Advanced Recovery methode. Dit voorkomt dat het onmogelijk wordt dat je recovery seed ooit kan worden gelekt of onthult aan o.a. je computer.

Wil je het liefst de Trezor bestellen bij de maker, Satoshi Labs? 

Met welke wallet kan ik de Trezor  vergelijken? 

De Ledger Wallet en de KeepKey zijn de beste concurrenten.

Gerelateerde artikels:

trezor-bitcoin-wallet

Lees verder

Over Bitvavo, de belastingdienst en crypto belastingaangifte

Nederlanders die een rekening hebben bij Bitvavo moeten het vermogen in crypto die daar staat opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte voor de belastingdienst. Bitcoin en crypto is een digitaal bezit en valt voor de meeste beleggers meestal onder de vermogensbelasting en wordt bij Box 3 opgeteld. Het berekenen van het vermogen wordt gedaan tussen 1 […]

Feb 1, 2023
2 min

Crypto belasting-rapportage software voor de belastingdienst

Samenvatting: heb je bitcoin of andere crypto activa gekocht? De belastingdienst wil dit natuurlijk weten. Het is uitermate verstandig om alle bitcoin en crypto tegoeden netjes op te geven bij de belastingdienst. Het is natuurlijk wel een karwei om alles precies bij te houden en te berekenen tijdens de jaarlijkse belastingaangifte. Gelukkig zijn hiervoor speciale […]

Feb 1, 2023
2,5 min

Genesis stevent af op faillissement – Chapter 11 – Reactie Bitvavo? Laatste nieuws 27.01.2023!

Genesis Global Capital stevent af op een bankroet en werkt volgens Bloomberg aan officieel uitstel van alle betalingsverplichtingen onder de Chapter 11 regeling. Chapter 11 is een vorm van faillissementsbescherming. Het is een artikel uit de faillissementswet in de Verenigde Staten. Het biedt Genesis nu de mogelijkheid om orde op zaken te stellen. Het wordt […]

Jan 27, 2023
7,5 min