TREZOR WALLET

Wanneer je zeker wilt zijn dat je Bitcoins veilig staan opgeslagen en niet kunnen worden gestolen, is het zaak om een naar de populaire Trezor te kijken. De Trezor is een malware proof hardware bitcoin wallet en staat bekend onder de naam Trezor  – The Bitcoin Safe. en is nu ook verkrijgbaar in Nederland bij Cryptomaan!

trezor-bitcoin-walletWaarom zou ik deze bitcoin security oplossing gebruiken?

Wanneer je een online Bitcoin wallet, een desktop wallet of een wallet applicatie gebruikt op de smartphone, dan ben je niet optimaal beschermd tegen mogelijke spyware die op zoek is naar financiële gegevens. Spyware met keylogger functionaliteit kan namelijk alle gegevens verzamelen over jouw wallet (zoals de geheime privé sleutel) en wanneer de tijd rijp is plotseling toeslaan om de bitcoins in jouw wallet te stelen. Kijk, ook wanneer jouw computer of smartphone goed beschermd is en geen malware bevat, wil dit nog niet zeggen dat de computer van iemand anders niet besmet is of dat jouw computer of smartphone in de toekomst het slachtoffer kan worden van een stille spyware infectie. Als het gaat om jouw Bitcoin vermogen, is het beter om geen risico’s te nemen en te kiezen voor de Trezor. De Trezor kun je samen eenvoudig gebruiken met vele andere mogelijke soorten Bitcoin wallets, zoals de bekende Mycelium wallet voor het toevoegen van een extra beveilingslaag. Vele bitcoin exchanges en payment processors zoals Cashila ondersteunen ook de Trezor. Echt, ik schrijf uit ervaring, ik ben al eens bestolen geworden! Het toevoegen van de Trezor bij een wallet die je al gebruikt is een aanrader en een zeer wijze investering. 

Klik hier als je de Trezor wilt kopen bij de maker!

of

Klik hier als je de Trezor wilt kopen bij Cryptomaan in Nederland!

trezor

Hoe werkt de Trezor Bitcoin Safe?

trezor hardware walletDe Trezor is een mini-computer die vergelijkbaar werkt als een inlogdoosje die je krijgt van je reguliere bank voor het genereren van toegangscodes. Het bevat een eigen 120 MHz ARM-processor met een speciaal ontwikkeld systeem om alle geheime privé sleutels beveiligd op te slaan en er voor te zorgen deze informatie nooit de hardware wallet verlaat. Wanneer jij een Bitcoin transactie wilt verrichten zal Trezor alle betalingsinformatie intern controleren, verwerken en ondertekenen. De Trezor verstuurt alleen maar de digitale handtekening van de transactie. Jij zult elke transactie via de Trezor met een PIN-code moeten bevestigen. Malware kan geen toegang krijgen tot jouw geheime sleutels en nooit zonder jouw toestemming Bitcoins kunnen versturen. Hieronder kun je uitgebreide Youtube video presentaties zien over deze bijzondere hardware wallet:

trezor
Trezor is zeer gemakkelijk in gebruik. Je hoeft alleen het device aan je computer te verbinden en de instructies te volgen op het schermpje. Er zijn maar twee knopjes, bevestig of annulleer de transactie. Bovendien kun je de inhoud van jouw Trezor op een papieren back-up zetten. Deze leg je vervolgens in een kluis en kun je gebruiken wanneer je Trezor gesloten, verloren of kapot raakt.

 

Kan ik Trezor gebruiken op mijn smartphone?

Zeker, dat is geen probleem, vooral in combinatie met de Mycelium wallet werkt de Trezor vloeiend op een smartphone. Je kunt de Trezor ook gebruiken voor het beveiligen van jouw Multi-currency Coinpayment wallet. Vooral handig voor de altcoin spaarder.

De Trezor Chrome Wallet applicatie

De Trezor werkt prachtig met de speciaal ontwikkelde chrome wallet applicatie. Deze genereert een prachtige GUI voor je Trezor wallet en maakt het makkelijker op je Bitcoin economie te organiseren en te beheren. Hieronder is een screenshot van het mooie ontwerp. Zoals je ziet kun je verschillende wallet accounts aanmaken om alles te beheren naar je eigen goeddunken.

trezor wallet ontwerp

Door wie wordt Trezor ontwikkeld?

De Trezor is ontwikkeld door SatoshiLabs een bedrijf in Praag die zich richt op de ontwikkeling van nieuwe Bitcoin oplossingen en toepassingen.

Trezor is een aanrader en behoort tot de beste Bitcoin wallets die verkrijgbaar is.

Wat gebeurt er wanneer mijn Trezor Wallet gestolen wordt of verloren raakt?

Wanneer je de Trezor voor de eerste keer opzet, dan zul je een lijst met geheime woorden moeten opschrijven. Met deze lijst kun je jouw specifieke Bitcoins herstellen en terugzetten op een nieuwe Trezor wallet.

Trezor biedt je ook de mogelijkheid om een geavanceerde herstelprocedure in te stellen. Dit is de Jochen Hoenicke’s Advanced Recovery methode. Dit voorkomt dat het onmogelijk wordt dat je recovery seed ooit kan worden gelekt of onthult aan o.a. je computer.

Met welke wallet kan ik de Trezor Bitcoin Safe vergelijken? 

De Bitbox, Ledger Wallet en de KeepKey zijn de beste concurrenten van de Trezor.

Gerelateerde artikels:

trezor-bitcoin-wallet