Wat is Bitcoin Rhodium (BTR)?

Bitcoin rhodiumBitcoin Rhodium is een vork van Bitcoin om een schaarse variant van Bitcoin (BTC) te maken die beter de financiële privacy beschermt en makkelijker te delven is. Het ontwikkelingsteam heeft dan ook de SHA-256 proof-of-work algoritme vervangen voor een X13 algoritme zodat elke computer met een goede grafische kaart Bitcoin Rhodium kan mijnen. De blokgrootte is verruimd naar 4MB. Dit maakt Bitcoin Rhodium sneller in het verwerken van transacties.

Wat is de doelstelling van Bitcoin Rhodium?

Bitcoin Rhodium zal tot de meest zeldzame crypto-activa (crypto commodity) behoren.  Bitcoin wordt vergeleken met goud, Litecoin met zilver en Bitcoin Rhodium met Rodium. Rhodium is een uiterst zeldzaam metaal doordat er maar erg weinig Rodium houdende mineralen zijn. Het is duur en ingewikkeld om te scheiden. Bitcoin Rhodium heeft als doelstelling om met Bitcoin tot een waardevaste belegging te behoren ter bescherming van de koopkracht. Om deze reden is de hoeveelheid cryptomunten tien keer zo minder als de Bitcoin. Er zullen maar 2,1 miljoen BTR beschikbaar zijn. Bitcoin Rhodium gaat om het verwezenlijk van ultieme Bitcoin schaarste aangezien volgens het ontwikkelingsteam Bitcoin elke cryptomunt uiteindelijk overbodig zal maken. Waarom zou Bitcoin Rhodium dan wel nog nut hebben als een schaarse Bitcoin altcoin?

Inderdaad, het is schaarste door de munthoeveelheid te beperken tot 2,1 miljoen dat Bitcoin Rhodium zich onderscheidt van andere Bitcoin vorken zoals Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond en Bitcoin Private. De vraag is of dit voldoende is om een reden tot bestaan te hebben. Op dit moment lijkt ons dit eerder om Bitcoin houders gratis dividend te geven in de vorm van gratis BTR muntjes die op de cryptobeurzen kunnen worden verkocht voor meer Bitcoin of euro’s voor een dagje stappen.