Bitcoin kopen

HEBBEN BITCOINS WAARDE?

14 nov. 2014
Aanbieding: 

Hebben bitcoins waarde? Wat is de waarde van Bitcoin?

Afgezien van de koers van Bitcoin, kun je de waarde van Bitcoin vaststellen door het te vergelijken met datgene we nu als geld gebruiken. Bitcoin gedraagt zich meer en meer als een vorm van digitaal goud ten opzichte van het geld dat we nu gebruiken.

waarde bitcoinOp dit moment maken we gebruik van fiat geld dat uit het niets vooral digitaal wordt geschapen door de banken d.m.v. fractioneel bankieren en het uitgeven van leningen aan overheden, particulieren en bedrijven. De waarde van fiatgeld is uiteindelijk niet meer dan hoeveel staatsschuld de belastingbetaler in de toekomst aan de staat weer kan terugbetalen. Zodat de staat die schuld weer aan haar schuldeisers kan terugbetalen. Dit is weer afhankelijk van de economische kracht en militaire macht van een land. Kijk, we moeten als belastingbetaler fiat geld gebruiken om belasting te betalen.

bitcoin waarde vs euro waarde

De waarde van fiat geld hangt samen met hoeveel vertrouwen we uiteindelijk hebben in een munteenheid (zoals de EURO) en of dit vertrouwen wordt gedeeld door derden. Nogmaals dit vertrouwen zit hem vooral in de mogelijkheid van een machtige staat om een staatsschuld terug te betalen. Dit is weer afhankelijk van de financiële en economische situatie van de bedrijven en burgers in het land die belasting betalen. De waarde van de euro is op dit moment vooral afhankelijk van hoe Nederland en Duitsland ervoor staan in vergelijking met China en de Verenigde Staten. Het is een relatief vertrouwensspelletje. Helaas, probeert iedereen om de respectieve munteenheid in waarde te laten dalen ) : ….  Dit gebeurt door valuta oorlogen! Concreet voorbeeld: Donald Trump wil met opzet de Amerikaanse valuta in koopkracht laten dalen zodat de Amerikaanse producten beter kunnen concurreren met die van Duitsland en China.

Fiat valuta’s die door centrale banken en grootbanken worden mede minder waard door geldverruimingsprogramma’s die in feite als schuld uit het niets digitaal worden bijgeschreven in respectieve boekjes. Fiatgeld is uiteindelijk niet veel meer waard dan het papier waarop het staat gedrukt en het vertrouwen dat alle schulden kunnen worden afgelost en dat schuldverplichtingen in de toekomst kunnen worden nagekomen. Voor meer informatie:

Hebben Bitcoins waarde in vergelijking met ons fiatgeld?

Zeker, Bitcoins zijn in principe niet inflatie gevoelig aangezien ze niet zoals fiatgeld ongelimiteerd kunnen worden bijgeprint. De hoeveelheid van Bitcoins staat vast en kan niet worden gemanipuleerd door overheden en banken. Bitcoins zijn niet gebaseerd op schuld en van een belastingbetaler om een bepaalde schuld af te betalen!

Bitcoins zijn schaars en kosten geld om te worden ‘gemaakt’ d.m.v. bitcoin mining. Het kost grofweg 10 USD in elektriciteitskosten om een bitcoin te maken. Zouden de productiekosten de bitcoin waarde moeten geven? Er is bovendien een enorme infrastructuur opgebouwd met een bloeiende eco-systeem en gemeenschap van gebruikers. Bitcoin kent net zoals het internet een enorm netwerk effect. Uiteindelijk is het de globale vraag naar bitcoins en de concretere toepasbaarheid van bitcoin als een werkend alternatief betalingssysteem en munteenheid. Dit is het geval. Bitcoin is een nieuw peer-to-peer economie dat werkt op basis van crypto economi. Bovendien, het representeert een technologische innovatie met enorm veel toepassingsgebieden dankzij de Blockchain. Vele analisten gaan er vanuit dat het gaat om een nieuwe financieel technologische paradigma verschuiving.waarde bitcoin technologische uitvinding

Bitcoin is de belangrijkste innovatie op het gebied van geld sinds de verre oudheid en de meest belangrijkste uitvinding sinds het internet.

Het investeren in bitcoin, het kopen van bitcoins en het spelen met bitcoins is alleen uit dit gezichtspunt een belevenis. De infrastructuur is revolutionair en de toewijding van de echte Bitcoin nerds is uitzonderlijk. De vraag is hoe populair Bitcoin kan worden. De vraag naar Bitcoins en de manier waarop we onze Bitcoins kunnen spenderen zal de Bitcoins waarde geven. Toepasbaarheid, gebruiksgemak en populariteit zijn de sleutelwoorden. Op dit moment is Bitcoin niet populair bij het algemene publiek. Wanneer dat veranderd, zal de ingebouwde schaarste van de beschikbare Bitcoins een natuurlijke, maar virtuele marktwerking op gang brengen die de waarde van bitcoins zal bepalen. Daarnaast zijn er geen banken meer nodig en zijn er bijna geen kosten meer verbonden bij het gebruik van Bitcoins. Met Bitcoins ben je je eigen bank en de echte eigenaar van dit digitaal goedje. Dit is al een waarde op zichzelf! Controle over je eigen schuldvrije digitale geld! Wanneer komt de eerste Bitcoin betaalkaart uit die mijn dure creditkaart kan vervangen? Voel je en begrijp je nu het verschil in waarde tussen Bitcoins en fiatgeld?

Er is helaas een probleem…..de bitcoin koers…… de koers van Bitcoins fluctueert te veel… te grote prijs fluctuaties maken Bitcoin niet erg aantrekkelijk om daadwerkelijk als een munteenheid te gebruiken en eerder alleen als een betalingssysteem. Dit is een normale ontwikkelingsfase in een nieuwe munteenheid die nog maar een zeer kleine marktkapitalisatie heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de goudmarkt. Hoe meer en meer geld over de hele wereld de Bitcoin economie binnenstroomt, hoe minder en minder de prijs zal fluctueren. Er zijn nieuwe manier om te meten of de koers volatiliteit zich verhoudt tot de actuele waarde van Bitcoin als een betalingsnetwerk in termen van transacties en in termen van prijs per Bitcoin. Dit is de NVT-Ratio en deze kan Bitcoin beleggers helpen om te constateren dat de waarde van Bitcoin gegrondvest is op feiten en niet een luchtkasteel is.

bitcoin waarde uitgedrukt in de nvt ratio

Voor meer informatie: Bitcoin NVT ratio.

Bitcoin en de day traders:

Hebben Bitcoins waarde in het licht van deze prijsfluctuaties? Ja, voor currency speculators! Via onder andere cfd’s en binaire opties kan er gemakkelijk geld worden verdiend op deze op en neer gangen van Bitcoin als een munteenheid.  Je casht uit wanneer de koers hoog is in USD’s en koopt ze weer terug wanneer de prijs weer laag is. De US Dollar is de wereldreservemunt. Als speculanten liever US Dollars terugkopen dan Bitcoins behouden, dan zal de USD altijd invloed blijven uitoefenen op de koers van Bitcoin. Hebben Bitcoins waarde ten opzichte van de USD? Zeker, een speculatieve waarde, maar naarmate de US Dollar als wereldreservemunt aftakelt, hoe minder de USD zal waard worden ten opzichte van Bitcoin. Meer en meer mensen zullen de intrinsieke waarde van Bitcoin kunnen onderkennen. Bitcoin bevat alle beginselen van sound money, gezond geld. De US Dollar is nu vergiftigd geld. Vergiftigd door een enorme staatsschuld en te grote banken en een toenemende wantrouwen. Toch, geniet de US Dollar nog het meest vertrouwen ten aanzien van de meeste andere fiat munteenheden. Maar alle fiat munteenheden bezwijken uiteindelijk onder een enorme schuldberg en worden uiteindelijk niets waard. Bitcoin zal dan als een gezond alternatief fungeren. Meer en meer mensen zullen naar Bitcoin vluchten als een beter alternatief dan een crashende US Dollar. Wat zal er dan met de prijs van Bitcoin gebeuren? Vroegtijdig Bitcoins kopen is in dit opzicht helemaal zo gek nog niet.

Hebben Bitcoins waarde ten aanzien van goud en zilver?

China en Rusland kopen nu als gek goud en bouwen aan hun goud reserves. Duitsland vraagt naar haar goud en krijgt deze maar mondjesmaat terug van de V.S. Wat is er aan de hand? Het lijkt er duidelijk op dat vooral de BRICS en Azië zich voorbereiden op een aardverschuiving op het gebied van ons bankwezen en de manier waarop uiteindelijk geld weer op waarde moet worden geschat. Dit is altijd gedaan geworden door de goudvoorraden. We hebben voorheen op een goudstandaard gezeten, waarbij de waarde van een munt mede-afhankelijk is van de goudvoorraad en de prijs van goud. Goud heeft een duidelijke intrinsieke waarde. Goud limiteert overheden om te veel geld bij te printen. Elke lapje moet worden gespiegeld met een grammetje goud in de kluis. Goud kopen en het beleggen in goud is traditioneel altijd de meest betrouwbare zet geweest om jezelf te beschermen tegen inflatie en een enorme koerskeldering van een munteenheid. Het lijkt erop dat Bitcoin als een exta alternatief hiervoor kan worden aangedragen. Persoonlijk, koop ik liever zilver. Zilver kopen is meer speculatief, maar de prijs is zeer goedkoop! Ik koop zelf een mix van goud, zilver en bitcoins om mijn financiele toekomst veilig te stellen. We zijn helaas in de verkeerde richting in geslaan met onze faitmuntjes. We hebben een revolutie nodig om dit te verandern. Bitcoin kan een deel van deze revolutie zijn. Hebben bitcoins waarde als een revolutionair middel om ons bankensysteem te hervormen? Ja zeker! Hierover worden vele debatten gevoerd. Dit is een uitstekende discussie tussen Peter Schiff en Stefan Molyneux over de waarde van Bitcoin versus Goud:

 

 

Wat Peter Schiff wel weer mist in deze discussie dat Bitcoin veel meer is dan digitaal geld, het is een nieuwe technologie waarbij het monetaire aspect maar een van de mogelijke toepassingen is. De waarde van een Bitcoin moet ook worden beschouwd vanuit het oogpunt van alle nieuwe mogelijke toepassingen waarbij iedereen geld kan besparen en verdienen. Bitcoins waarde voor de mensheid kan enorm worden. Wat ook niet wordt besproken dat de meeste mensen op deze aardbol geen bank hebben en dus niet in staat zijn om internationale betalingen te verrichten. De meeste mensen in de derde wereld hebben wel een mobile telefoon, waarbij ze zonder kosten en onmiddellijk met Bitcoins online zouden kunnen handelen met elkaar. Daarnaast zou iedereen eenvoudig micro-kredieten kunnen krijgen zonder de tussenkomst van een bank via nieuwe bitcoin lending platforms. Ten slotte, goud in de vorm van een goudstandaard kan worden beschouwd als een objectieve ledger (grootboek) voor het vergemakkelijken van de handel. In dit opzicht kan de ledger van Bitcoin, de blockchain als een nieuw alternatief worden beschouwd. Bitcoin als een nieuwe goudstandaard, een nieuwe meta-currency? Zie hier een presentatie van Wences Casares over Bitcoin als het nieuwe goud:

Hoe kan ik mezelf beschermen tegen de prijsfluctuaties van Bitcoin?

bitcoins waarde hedgen met BitreserveBitcoins waarde in termen van haar prijsvolatiliteit is een probleem voor het handhaven van Bitcoin als een op zichzelf staande munteenheid. Het belemmert om Bitcoins als Bitcoins te behouden en niet direct om te zetten in een andere valuta. De meeste mensen zien het als een prachtige manier om bank fees te omzeilen. De ontvangen Bitcoins worden weer snel omgezet naar reguliere Euro’s. Het verwezenlijken van prijs stabiliteit is zeer belangrijk. Meer en meer mensen moeten Bitcoins vasthouden en gebruiken als de currency van voorkeur. Het goede nieuws is dat dit nu mogelijk is. De huidige prijs schommelingen van Bitcoin kunnen worden gecompenseerd door gebruik te maken van de dienstverlening van Bitreserve. Bitreserve introduceert Bitmoney and Bitgold als nieuwe innovaties die het mogelijk maken om Bitcoins als waarde op te slaan in US Dollars, Euro’s, Yuan en zelfs goud! Je kunt vervolgens jouw goud en US Dollars onmiddelijk als het nodig is als Bitcoin weer spenderen. Dit is een bijzondere innovatieve oplossing die Bitcoins waarde weer eens aantoont. De toepassingen van Bitcoin zijn zeer divers en hoe meer bedrijven investeren in Bitcoin en met nieuwe oplossingen komen, hoe meer de prijs van Bitcoin zal stabiliseren en verder toenemen. De waarde van Bitcoin zal toenemen naarmate de Bitcoin economie toeneemt en de verschillende diensten meer en meer worden afgenomen.

Dus Bitcoin is een nieuwe technologische innovatie die veel meer toepassingen heeft en de dageraad van een nieuwe revolutie betekent. Het is de volgende stap in de verdere ontwikkeling van het internet…hopelijk ook voor de mensheid.

Voor meer informatie:

Lees verder

Satoshi Nakamoto-standbeeld onthuld in Hongarije

’s Werelds eerste fysieke standbeeld van de anonieme Bitcoin-uitvinder Satoshi Nakamoto is vandaag aan een menigte gepresenteerd in de hoofdstad van Hongarije Boedapest. Het levensgrote bronzen monument toont een persoon met een hoodie. De kledingkeuze met het Bitcoin-logo aan de linkerkant was bedoeld om Satoshi’s anonimiteit te onderstrepen. Het uitdrukkingsloze gezicht van het beeld heeft […]

16 sep. 2021
0,5 min

Evergrande in diepe financiële problemen!

We willen onze lezers wijzen op de financiële problemen van Evergrande aangezien een aankomend bankroet van deze vastgoedreus vergaande gevolgen kan hebben. Het bedrijf heeft bankroetadviseurs gehuurd en de Chinese overheid zal de schuldeisers van Evergrande niet gaan helpen. Evergrande is sinds 1996 in relatief korte tijd uitgegroeid tot bijna de grootste vastgoedontwikkelaar in China. […]

16 sep. 2021
2,5 min

Waarom is de groei van Bitcoin gegarandeerd?

Wereldwijd was er dit weekeinde veel aandacht voor 11 september 2001 dat nu exact 20 jaar achter ons ligt. Wat is er in de tussentijd toch veel gebeurd! Afghanistan verloren maar we hebben Bitcoin! En juist op 11 september is het 700.000e blok gedolven. Op ambcrypto.com heeft Varuni Trivedi een mooie invalshoek gevonden om uit […]

14 sep. 2021
2 min