ANTSHARES

antsharesAntshares is de naam van een Chinees blockchain project. Het is een samenvoeging van ANT (mier) en SHARES (aandelen). De naam klinkt niet veel bijzonders in het Nederlands mieraandelen. Het is niet alleen een vreemde naam voor een blokketen project, maar ook een verwarrende naam. Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat het gehele project in 2017 van naam is veranderd naar NEO.

De naamswijziging is waarschijnlijk niet door bovengenoemde subjectieve overwegingen doorgevoerd. Het is vooral doorgevoerd geworden om van de term Antcoins af te komen. De Antshares blockchain beschikt namelijk over Antcoins. Deze naam is ongelukkig aangezien Antshares juist niet over een cryptocurrency wilt beschikken, maar alleen over een rekeneenheid met een overeenkomstige token om direct te kunnen betalen in de Chinese Yuan om gebruik te kunnen maken van de Antshares blockchain. Inderdaad, Antshares wilt niks met cryptogeld te maken hebben aangezien het alleen voor regulatieve problemen zal leiden en banken zal afschrikken. Doordat Antshares zich puur profileert als een blockchaintechnologie kan het gemakkelijk worden geaccepteerd door het Chinese bankwezen.

Als blockchaintechnologie is Antshares een verbeterde versie van Ethereum met een consensus algoritme afgekeken van de Hyperledger Fabric project. Doelstelling is om vooral een blokketen te worden voor het vastleggen van digitale eigendomsrechten. Voor meer informatie: