Wat is CREDITS – zal ik investeren in het project?

CREDITS is een nieuw protocol voor slimme contracten met een eigen interne cryptovaluta CREDITS (CS). Het is een mogelijk nieuwe concurrent voor Ethereum. Ethereum heeft problemen met het snel afwikkelen van transacties en het uitvoeren van slimme contracten.

CREDITS werkt aan een nieuwe blockchain protocol die tot aan 1 miljoen transacties per seconde kan verwerken voor extreem lage transactiekosten. Dit wordt mogelijk gemaakt door de hashbomen te verwijderen en transacties via een methode van versleutelde compressie aan elkaar te koppelen. Vandaar dat CREDITS het vooral heeft over de ontwikkeling van een protocol voor het programmeren en uitvoeren van slimme contracten en niet zo zeer over blokketens. De ontwikkelaars vervangen in hun ogen al verouderde technologieën door nieuwe benadering te bieden van de constructie van registratie, verwerking, consensus, behoud en versturing van data bij het afwikkelen van slimme contracten.

Met behulp van JAVA-script zal het voor ontwikkelaars zeer makkelijk worden om slimme contracten te programmeren in CREDITS.com.Er is al een MVP ontwikkeld en werk is gaande aan de alfaversie. Het project heeft al veel positieve feedback ontvangen en ze hebben een grote vraag van gebruikers en experts die blij zijn om te implementeren wat gepland is. Hieronder kun je een presentatie zien van de CREDITS MVP door de CTO:

Het CREDITS protocol is nog niet af wordt op dit moment ontwikkeld door een team van 10 ontwikkelaars die in dienst staan van een bedrijf in Singapore. Dit is CREDITS.COM PTE. LTD. (Reg. No.: 201725929C) en zal volgen de wetten van Singapore opereren en de leiding van het bedrijf zal in samenwerking met het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Singapore dit nieuwe blokketen project en de ICO uitvoeren. CREDITS.COM wil alles netjes volgens de wet en de richtlijnen van de financiële autoriteiten uitvoeren.

Hieronder in het overzicht kun je technische specificaties van het CREDITS protocol inzien in vergelijking met die van Ethereum en Bitcoin:

FeaturesCREDITSBitcoinEthereum
Decentrelised nodesYesYesYes
Block SizeDynamic1 MbDynamic
Consensus AlgorithmDPoS + BFTProof of WorkProof of Work
Flexible configured blockchainYesNoNo
CoinsCSBTCETH
Blockchain typePublicPublicPublic
Turing-complete code for developing smart contractsJava languageNon-systematicSolidity. Not complete, restricted.
Decision Making ProcessBFTNon-systematicNon-systematic
Crypto algorithmSymmetric-key algorithm + Asymmetric-key algorithmAsymmetric-key algorithmAsymmetric-key algorithm
Using third-party systemsYesNoNo
Smart contactsYesNoYes
Allowed to create own applicationYesNo (very hard)Yes
APIYesNoYes

Conclusie over CREDITS:

Het is altijd verstandig om te wedden op verschillende paarden. CREDITS.com is weer een nieuw ambitieus paard in de race voor het bieden van een superieur Ethereum 2.0 platform. De heren hebben nog veel te bewijzen, maar de organisatie is goed opgezet geworden onder toezicht van de financiële autoriteiten in Singapore. Bovendien is er al bijna een werkend product klaar en dat is veel meer dan de meeste ICO’s kunnen zeggen. Vergeet niet dat het investeren in nieuwe blokketen projecten uiterst risicovol is en dat je alleen dan bedrag moet investeren dat je geheel kan verliezen.

Initial Coin token offering credits.comDe officiële CREDITS ICO zal in Januari 2018 plaatsvinden, maar er is al een pre-ICO gestart. Op 14 December is het mogelijk om in Amsterdam een presentatie bij te wonen die wordt gehouden door Arjan Eikelenboom. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels:

Gerelateerde projecten: