FANTOM is de eerste DAG gebaseerde smart contract platform. Het beoogt zo’n 300.000 transacties per seconde te kunnen verwerken door de introductie van een verbeterde DAG-protocol.

daglabs

Fantom is nieuwe competitie voor IOTA en DAGlabs deze tracht te ontwikkelen. De FANTOM platform heeft de Lachesis DAG-consensus protocol ontwikkelt om consensus over het gedistribueerde grootboek (OPERA CHAIN) binnen het netwerk te krijgen. Applicaties die bovenop de FANTOM Opera Chain gebouwd zullen zonder problemen kunnen werken op basis van onmiddellijke datatransactieverwerking en bijna geen kosten voor de gebruikers.

De FANTOM architectuur. 

De architectuur om een schaalbare smart contract platform te ontwikkelen op basis van een DAG-protocol, ziet er als volgt uit:

  • Er is een bodemlaag, het fundament dat de OPERA Core Layer wordt genoemd. Deze is verantwoordelijk voor de verwerking van transacties (EVENTS) en het bereiken van consensus over alle gebruikers (nodes) via het Lachesis protocol.
  • Er is een middenlaag, de OPERA Ware Layer. Deze is ontwikkeld als een betalingsverwerker (betalingen, beloningen en bonussen) en de opslag van data.
  • Ten slotte is er de toplaag, de OPERA Application Layer. Deze biedt toegang tot de programeertaal en de Application Programming Interfaces (APIs) voor het programmeren van de Dapps.

FANTOM ICO

De financiering van dit nieuwe Koreaanse blockchain project gaat via een ICO.

Conclusie:

Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels: