blockchain

Wall Street Blockchain Alliance (WSBA)

Feb 10, 2020
Aanbieding: 

De Wall Street Blockchain Alliance (WSBA) is een handelsassociatie zonder winstdoeleinden die door financiële professionals is opgezet om andere financiele professionals voor te lichten over de potentie van blockchain technologie, smart contracts en crypto assets.

De Wall Street Blockchain Alliance (WSBA) heeft zich verder aangesloten bij een groep liefhebbers van digitale activa die aandringen op crypto betalingen die net zo alledaags zijn als creditcards of contant geld.

Ze hebben een brief gestuurd naar de Internal Revenue Service, waarin ze het agentschap aansporen om consumenten te stimuleren Bitcoin, Litecoin of Bitcoin Cash te besteden aan bagels of thee. Hun oplossing; Loslaten van de vermogenswinstbelasting bij kleine aankopen.

De huidige Amerikaanse wetgeving over het gebruik van crypto

Momenteel classificeert de IRS crypto als eigendom en niet als valuta. De kleinste aankopen kunnen een meerwaarde of waardeverlies veroorzaken. Dat betekent meer papierwerk en boekhouding. Als u een paar dollar biljetten of een beetje Bitcoin heeft en u wilt een kopje koffie kopen, kan de keuze voor de laatste optie een vermogenswinstbelasting veroorzaken.

Van pizza en popcorn tot bioscoopkaartjes, crypto gebruikers moeten formulier 8949 invullen om “verkoop en andere beschikkingen van kapitaalgoederen” te melden.

Critici stellen dat de huidige richtlijnen een oneerlijk nadeel geven aan mensen die volgens de regels de betaalmethode van hun keuze gebruiken. Belasting die geheven wordt over het gebruik van Bitcoin voor kauwgom is discriminerend en belemmert de wereldwijde acceptatie, wat de gemiddelde consument afschrikt.

De richtlijnen van vandaag beschermen ook oudere betalingsdiensten als Visa, Mastercard en PayPal, die transacties in US-dollars verwerken. In tegenstelling tot Bitcoin, stelt Visa een consument in staat om bijvoorbeeld flosdraad of nieuw ondergoed te kopen, zonder melding te maken van de meerwaarde (en de betaling hiervan). Hierdoor krijgen traditionele systemen een concurrentievoordeel ten opzichte van innovatieve platforms die crypto gebruiken om transacties te doen. In de WSBA-brief van januari 2020 staat:

“Gezien het feit dat het onderliggende doel van veel crypto’s, die variëren van traditioneel gedecentraliseerde opties zoals Bitcoin tot meer centraal georganiseerde stablecoins, is om te dienen als een alternatieve valuta, lijkt de huidige boekhoudkundige taxonomie, classificatie en fiscale behandeling ongeschikt. Het classificeren van crypto’s als eigendom creëert bijkomende nalevings- en rapporteringsvereisten die noch de belastingbetaler, noch de handelaars (die crypto’s accepteren als betaalmiddel voor goederen of diensten), waarde lijken toe te voegen. Omdat er geen definitief richtsnoer is voor crypto assets, die door de Financial Accounting Standards Board (FASB) wordt uitgegeven, kon IRS overwegen om een de minimis vrijstelling voor zowel individuen als handelaars in te stellen”.

Vanaf nu wordt van de Amerikaanse belastingbetalers verwacht dat zij hun crypto transacties van 2019 aangeven. Voor het eerst wordt nu ook gevraagd de IRS in te lichten wanneer ze interactie hebben gehad met Bitcoin of soortgelijke valuta door de aankoop, verkoop, exchange of aanwinst van cryptocurrencies in 2019.

De blockchain-alliantie ziet crypto als een nieuwe technologie met vele facetten. Hoewel het voor de IRS handig is om digitale valuta’s te vereenvoudigen door ze allemaal als eigendom te markeren, zegt de WSBA dat het besluit doelbewust een aantal belangrijke verschillen en moeilijkheden over het hoofd ziet.

“Als een exchange bijvoorbeeld verschillende crypto activa bezit als integraal onderdeel van haar kernactiviteiten, zoals crypto ATM-bedrijven of crypto exchanges, dan dienen deze crypto activa een ander doel in vergelijking met die van andere marktspelers.

Bovendien dienen de crypto activa verschillende doelen. Crypto activa die continu worden verhandeld moeten blijkbaar anders behandeld worden vanuit een belasting- en rapporteringsperspectief, dan cryptoactiva die worden vastgehouden in het kader van een diversificatiestrategie voor op langere termijn.

Door het verschil wat onafscheidelijk verbonden is aan de manier waarop verschillende crypto activa door belastingbetalers worden gebruikt, lijkt er behoefte te zijn aan meer duidelijkheid over de criteria die moeten worden aangehouden om de juiste fiscale behandeling te bepalen, d.w.z. gewone inkomsten versus vermogenswinsten.’’

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding: Dailyhodl & WSBA

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min