VEILIG GOUD OPSLAAN

Waar en hoe kan ik het beste veilig goud, zilver en platina opslaan?

Ben je van plan om goud of zilver te kopen of een ander edelmetaal? Je zult dan een duidelijk idee moeten hebben waar je en hoe je bijvoorbeeld het goud kunt opslaan. Ik zal hier een aantal tips geven over waar je moet denken over de opslag van edelmetaal.

  • Goud, zilver en ander edelmetaal thuis in de kluis opslaan:

goud opslaanNatuurlijk, het is belangrijk om een gedeelte van jouw goud op te slaan in een goede kluis thuis. Ik zou investeren in een De Raat kluis. De Raat levert kwalitatief hoogwaarde kluizen die  brand- en inbraakwerend zijn. Vooral de PT-serie van De Raat bewijst dat goede kluizen niet altijd duur hoeven te zijn. Deze kluis biedt niet alleen bescherming bij inbraak, maar is dankzij de hoogwaardige isolatie ook brandwerend. Dubbele bescherming dus. Alle PT-kluizen zijn voorzien van verankeringsgaten in achterwand en bodem. Materiaal om de kluis aan de wand of in de bodem te bevestigen wordt meegeleverd. Deze de Raat kluis voor thuis is ideaal om te gebruiken om goud veilig in op te slaan. Let wel op, je moet de verzekeraar bellen om te kijken of je goud ook gedekt wordt door de verzekering. De meeste verzekeraars zijn zeer huiverig voor het verzekeren van goud dat je thuis de in kluis opslaat.

Voor meer informatie: De Raat PT2-kluis.

Waarom moet je nooit al je goud en zilver thuis in de kluis opslaan?

De gevaren van goud thuis opslaan zijn makkelijk om voor te stellen. Wanneer je goud en zilver aankoopt  moet je goed na te denken over het opslaan (en later weer makkelijke kunnen verkopen) van het goud. Je moet je thuis kluis goed verstoppen en aan niemand vertellen dat je zo’n kluis thuis hebt staan! Een kluis is echt één van de belangrijkste doelwitten van overvallers. Ik zou daarom altijd een extra kleinere De Raat PT-kluis laten installeren thuis met een aantal kleine zilverbaren, gouden munten en zilveren munten er in. Deze werkt dan als een afleiding voor de grotere (beter verstopte) kluis.

verstandig en veilig goud opslaanNaast het gevaar voor overval, is er een bijkomend probleem met het verkopen van het goud. Je moet het goud opsturen naar een goudhandelaar met alle risico’s daarbij terwijl de goudprijs weer kan veranderen. Je kunt de verkoopprijs niet exact bepalen en niet het goud weer verkopen op de gewenste verkoopprijs. De prijs die je vervolgens kan ontvangen is slechter dan wanneer je goud op rekening koopt bij een goede goudhandelaar zoals GoldRepublic. Goud op rekening kopen is de beste manier voor de meeste Nederlanders om veilig en gemakkelijk goud op te slaan in een beveiligde en verzekerde kluis. Een goede goudhandelaar zoals GoldRepublic werkt samen met een gespecialiseerd opslagbedrijf voor het verzekerd en beveiligd opslaan van jouw goud. Het is daarom heel verstandig om een goed gedeelte van jouw goudbaren in een kluis te hebben bij een goede goudhandelaar waar je ook weer voordelig en direct het goud weer kunt verkopen voor de gewenste verkoopprijs. Daarom ben je van plan om met goud te handelen, dan zou ik absoluut bij GoldRepublic of een andere goede bullion dealer het goud laten opslaan in een kluis in het buitenland. Deze argumentatie geldt natuurlijk ook voor zilver, platina en palladium. Voor meer informatie: