aunexum

Aunexum

Dec 18, 2019
Aanbieding: 

Aunexum Precious Metals Group ofwel ‘Aunexum’ is het belangrijkste edelmetaal bedrijf in Nederland. Onder de groep vallen een reeks van belangrijke merken en dienstverleningen op het gebied van het aanbieden en opslaan van edelmetalen. Onder de Aunexum vallen onder meer de volgende bedrijfsinitiatieven en merken: Holland Gold, Goudstandaard, BGP Edelmetaal, AunexumSafe en Elephant Refinery. 

aunexum review

Holland Gold is één van de belangrijkste bedrijven in Nederland met een volledig aanbod in edelmetaal producten. Ze leveren internationaal erkende beleggingsmunten en fysieke baren in goud, zilver en platina aan spaarders, beleggers en investeerders. Om verder aan de behoeften van de klanten te voldoen, bieden ze een directe verzekerde levering van alle edelmetalen, contante betaling bij kantoorbezoek en verzekerde opslagmogelijkheden bij AunexumSafe. Voor meer informatie: Holland Gold Review!

AunexumSafe wordt door veel vermogende particulieren en zakelijke partijen gekozen voor de veilige en verzekerde opslag van edelmetalen. AunexumSafe is gespecialiseerd in het bieden van veilige en verzekerde opslag van fysiek goud, zilver, platina en palladium in Nederland en Zwitserland. De opslaglocaties voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen.

BGP Edelmetaal is dé specialist voor de inkoop van recycle goud en zilver, munten, baren, enz. Voor juweliers en goudsmeden is BGP Edelmetaal een gedegen inkooporganisatie van edelmetalen. Ze kopen gouden sieraden, munten, zilveren sieraden, zilveren bestek, horloges, dentalgold en gestempelde baren. Ze vergoeden het juiste karaat en het exacte gewicht.

ElephantRefinery is dé Nederlandse specialist in recycling- en raffinagediensten voor complexe afvalstromen die waardevolle edelmetalen bevatten. Met onze unieke manier van raffineren behalen ze de hoogste opbrengst van het edelmetaal in de hoogste zuiverheid.

Aunexum is opgericht door ondernemers afkomstig uit de branche voor edelmetalen en de financiële wereld.  In 2012 hebben ze Aunexum opgericht waarmee ze willen teruggrijpen naar goud als benchmark, een beetje terug naar de goudstandaard; de filosofie van het oude bankieren. Ze willen Nederlanders een alternatief bieden opdat iemand niet al het geld meer hoeft in te zetten op één (wankelend) geldsysteem. Dankzij de Aunuexum groep van ondernemingen is het mogelijk voor Holland Gold om de beste prijzen aan te bieden in Nederland.

De filosofie van Aunexum

De afgelopen jaren stelden de oprichters van Aunexum steeds vaker de vraag hoe de financiële situatie in crisistijd zou kunnen worden opgelost. De moderne crisissen zijn geïnitieerd door de ontstane schuldenberg, gebrek aan liquiditeit en de talloze complexe financiële “drijfzandproducten”.  Onderliggende fricties in het systeem zorgen dat een geldsysteem op een gegeven moment niet meer is te redden. Ingrijpen biedt steeds tijdelijk oplossing, maar het systeem functioneert niet meer ongestoord. 

Een periode van studie van financiële systemen volgde. Hoe heeft het internationale financiële systeem de afgelopen eeuwen gefunctioneerd? Waarom hebben meer dan 140 (!) papieren fiat-geldsystemen het niet gehaald? Zou niet nog een geldsysteem, bijvoorbeeld de euro en/of dollar, aan deze al lange rij worden toegevoegd?

Diverse geldsystemen in de geschiedenis waren wel stabiel- tot een koning de geldpers aanzette om oorlog te voeren-. Welke elementen zorgden voor die stabiliteit? Zorgt het “fenomeen” rente of geld bijdrukken per definitie voor de uiteindelijke ondergang van een geldsysteem?

Duidelijk werd dat edelmetaal door de eeuwen heen haar waarde heeft bewezen. We zien dat in deze tijd veel beleggers teruggrijpen naar edelmetalen. En ook centrale banken kopen, zoals de Nederlandsche Bank -ook al is het in stilte- enorme hoeveelheden goud. Niet voor niets, wat staat ons te wachten?

Waarom zou ik goud kopen?

 

Holland Gold

Lees verder

India “beschermt” gepeupel voor crypto, maar laat rijken profiteren

India en Bitcoin, een spel van permanente dreiging van verbod dat nu al enkele jaren aan de gang is. Hoewel een heldere beslissing aanstaande lijkt over het lot van cryptogeld, is er een fors risico dat ze enkel worden voorbehouden aan de schatrijke elite. Aanstaande maandag 29 november 2021 maakt India vermoedelijk een einde aan […]

Nov 26, 2021
1,5 min

Fintonia in Singapore lanceert twee bitcoin beleggingsfondsen

De vermogensbeheerder Fintonia Group heeft het groene licht gekregen van de toezichthouder, Monetary Authority of Singapore (MAS), om twee verzekerde institutional grade beleggingsfondsen voor bitcoin te lanceren. Fintonia Bitcoin Physical Fund Het eerste fonds heet het Fintonia Bitcoin Physical Fund. Hiermee kunnen institutionele beleggers instappen om direct blootstelling tot bitcoin te krijgen. De aandelen van […]

Nov 26, 2021
1 min

De LHV bank in Estland gaat cryptodiensten aanbieden

Een van de belangrijkste banken van Estland, de LHV Bank, zal de volgende week haar klanten toegang geven tot de volatiele cryptomarkten. De LHV bank heeft een samenwerking met de Bitstamp opgezet waardoor haar klanten via de LHV mobile app toegang krijgen tot de volgende markten: • Bitcoin (BTC)• Ether (ETH)• Litecoin (LTC)• Uniswap (UNI)• […]

Nov 24, 2021
1,5 min