aunexum

Aunexum

Dec 18, 2019
Aanbieding: 

Aunexum Precious Metals Group ofwel ‘Aunexum’ is het belangrijkste edelmetaal bedrijf in Nederland. Onder de groep vallen een reeks van belangrijke merken en dienstverleningen op het gebied van het aanbieden en opslaan van edelmetalen. Onder de Aunexum vallen onder meer de volgende bedrijfsinitiatieven en merken: Holland Gold, Goudstandaard, BGP Edelmetaal, AunexumSafe en Elephant Refinery. 

aunexum review

Holland Gold is één van de belangrijkste bedrijven in Nederland met een volledig aanbod in edelmetaal producten. Ze leveren internationaal erkende beleggingsmunten en fysieke baren in goud, zilver en platina aan spaarders, beleggers en investeerders. Om verder aan de behoeften van de klanten te voldoen, bieden ze een directe verzekerde levering van alle edelmetalen, contante betaling bij kantoorbezoek en verzekerde opslagmogelijkheden bij AunexumSafe. Voor meer informatie: Holland Gold Review!

AunexumSafe wordt door veel vermogende particulieren en zakelijke partijen gekozen voor de veilige en verzekerde opslag van edelmetalen. AunexumSafe is gespecialiseerd in het bieden van veilige en verzekerde opslag van fysiek goud, zilver, platina en palladium in Nederland en Zwitserland. De opslaglocaties voldoen aan de allerhoogste veiligheidseisen.

BGP Edelmetaal is dé specialist voor de inkoop van recycle goud en zilver, munten, baren, enz. Voor juweliers en goudsmeden is BGP Edelmetaal een gedegen inkooporganisatie van edelmetalen. Ze kopen gouden sieraden, munten, zilveren sieraden, zilveren bestek, horloges, dentalgold en gestempelde baren. Ze vergoeden het juiste karaat en het exacte gewicht.

ElephantRefinery is dé Nederlandse specialist in recycling- en raffinagediensten voor complexe afvalstromen die waardevolle edelmetalen bevatten. Met onze unieke manier van raffineren behalen ze de hoogste opbrengst van het edelmetaal in de hoogste zuiverheid.

Aunexum is opgericht door ondernemers afkomstig uit de branche voor edelmetalen en de financiële wereld.  In 2012 hebben ze Aunexum opgericht waarmee ze willen teruggrijpen naar goud als benchmark, een beetje terug naar de goudstandaard; de filosofie van het oude bankieren. Ze willen Nederlanders een alternatief bieden opdat iemand niet al het geld meer hoeft in te zetten op één (wankelend) geldsysteem. Dankzij de Aunuexum groep van ondernemingen is het mogelijk voor Holland Gold om de beste prijzen aan te bieden in Nederland.

De filosofie van Aunexum

De afgelopen jaren stelden de oprichters van Aunexum steeds vaker de vraag hoe de financiële situatie in crisistijd zou kunnen worden opgelost. De moderne crisissen zijn geïnitieerd door de ontstane schuldenberg, gebrek aan liquiditeit en de talloze complexe financiële “drijfzandproducten”.  Onderliggende fricties in het systeem zorgen dat een geldsysteem op een gegeven moment niet meer is te redden. Ingrijpen biedt steeds tijdelijk oplossing, maar het systeem functioneert niet meer ongestoord. 

Een periode van studie van financiële systemen volgde. Hoe heeft het internationale financiële systeem de afgelopen eeuwen gefunctioneerd? Waarom hebben meer dan 140 (!) papieren fiat-geldsystemen het niet gehaald? Zou niet nog een geldsysteem, bijvoorbeeld de euro en/of dollar, aan deze al lange rij worden toegevoegd?

Diverse geldsystemen in de geschiedenis waren wel stabiel- tot een koning de geldpers aanzette om oorlog te voeren-. Welke elementen zorgden voor die stabiliteit? Zorgt het “fenomeen” rente of geld bijdrukken per definitie voor de uiteindelijke ondergang van een geldsysteem?

Duidelijk werd dat edelmetaal door de eeuwen heen haar waarde heeft bewezen. We zien dat in deze tijd veel beleggers teruggrijpen naar edelmetalen. En ook centrale banken kopen, zoals de Nederlandsche Bank -ook al is het in stilte- enorme hoeveelheden goud. Niet voor niets, wat staat ons te wachten?

Waarom zou ik goud kopen?

 

Holland Gold

Lees verder

Bitcoin is te langzaam!

Is Bitcoin niet te langzaam? Een van de kritieken die vaak op Bitcoin wordt losgelaten is dat het een te traag systeem is om alle wereldwijde transacties te faciliteren. De fout is echter dat men Bitcoin probeert te vergelijken met een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Visa, terwijl Bitcoin eerder een vervanger is van het huidige fiat-geldsysteem […]

Jul 9, 2020
2 min

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min