KARATBARS

Karatbars is een Duitse aanbieder van 1 gram pure goudstaafjes verpakt in de vorm van een kaart. Het worden ook wel de Karatbars gouden kaarten genoemd en zijn ideaal om in kleine bedragen tot goedkoop goud te kopen. De meeste bullion dealers zoals Holland Gold hebben wel zo’n 1 gram goudstaaf kaart.

Wat is er bijzonder met zo’n Karatbar?

karatbarsOngemunt goud heeft lage premies en in kleine hoeveelheden kan het gemakkelijk worden meegenomen en omgewisseld worden naar andere valuta’s of goederen. Dit is niet mogelijk met grotere goudbaren. De karatbar is in een bijzonder sterke credit card vorm geslagen. De karatbars in deze kaarten kun je in kokend water leggen, blootstellen aan allerlei natuurgeweld, zonder dat ze beschadigd raken. Het goudstaafje zit gewoon zeer goed beveiligd in deze vorm.

Wat is er mis met de Karatbar? 

1. De karatbars worden geslagen door een nogal onbekende Turkse fabrikant ( “Atasay Sanayi Ve Ticaret AS Kuyumculuk”). De karatbar is in feite  één gram van het ATAkulche merk. Dit bedrijf is op de lijst van de LBMA. Niettemin, het nadeel is dat dit merk nogal onbekend is. Ik zou liever goudstaafjes kopen van meer bekendere Zwitserse fabrikanten zoals Umicore of Hereaus. Dit garandeert dat je nooit problemen zult hebben bij een mogelijke nieuwe taxatie van de karatbars goud kaarten. Daarnaast, is het wel zo voordelig om zo’n klein goudstaafje te kopen? Voor meer informatie:

2. Een ander probleem is dat het nogal omstandig is om deze karatbars te kopen aangezien verkoop verloopt op basis van multi-level marketing programma’s. Deze zijn per definitie nogal verdacht. Je zult dus eerst een sponsor moeten vinden voordat je de karatbars kunt kopen. Lastig en nogal verdacht. De AFM in Nederland heeft dan ook een waarschuwing uitgevaardigd over het bedrijf achter de karatbars: Karatbar International GmbH. Dit komt doordat de marketing praktijken verdacht zijn. Ik weet niet in hoeverre dit correct is. Hieronder kun je een presenatie zien met prachtige beloftes over hun MLM-programma:

3. Er zijn makkelijkere en goedkopere manieren om goedkoop goud te kopen. BitGold biedt een uitstekende mogelijkheid om goedkoop voor kleine bedragen goud te kopen. Persoonlijk, zou ik Nederlandse zilveren munten gebruiken in een geval van crisis en mijn goudbaren en zilverbaren lekker laten liggen totdat de storm over is. Voor meer informatie:

Gerelateerde artikels: