gouden munten kopen

KARATBARS is het een scam?

Jun 12, 2015
Aanbieding: 

Karatbars is een Duitse aanbieder van 1 gram pure goudstaafjes verpakt in de vorm van een kaart. Het worden ook wel de Karatbars gouden kaarten genoemd en zijn ideaal om in kleine bedragen tot goedkoop goud te kopen.

blockchain netherlands

Om verder de lezer geen tijd meer te verspillen: vanwege de dubieuze historiek en verschillende waarschuwingen van financiële toezichthouders, kunnen we onze lezers niet aanraden om gebruik te maken van Karatbars. Er zijn genoeg alternatieven. Voor meer informatie: 

Leer alles over de nieuwe manieren om goud te kopen:

Waarschuwingen en negatieve berichtgeving.

De opzet van Karatbars lijkt alles weg te hebben van een piramidespel en lijkt dubieuze marketingpraktijken erop na te houden.

AFM over Karatbars

De AFM publiceerde in 2019 een waarschuwing over het bedrijf Karatbar International GmbH. Echter de waarschuwing was mede gebaseerd op de berichtgeving van de Canadese toezichthouder Autorité des marchés financiers (AMF). Er was een juridisch geschil gaande in Canada van 2014 tot 2016. Niettemin, het AFM was echter vergeten te melden dat het geschil ten gunste van Karatbars is beëindigd. Een afschrift van het gerechtelijk proces is hier beschikbaar. Zie ook de website Canadian Legal Information Institute (CanLII). Op basis hiervan heeft de AFM besloten om het artikel van haar website te verwijderen.

Karatbarts is misschien niet veroordeeld in Canada, dan nog kan het zo zijn dat er iets  niet pluis is met het bedrijf. Er is veel negatieve berichtgeving te vinden; en er is genoeg onduidelijkheid over de werking van het bedrijf zelf.

Bafin en FSA over Karatbars

Bovendien, twee recente waarschuwingen over Karatbars zijn uitgevaardigd geworden op 11 november 2019 door de Duitse toezichthouder Bafin en de Financial Sector Conduct Authority (FSCA) van Zuid-Afrika. Voor meer informatie:

 

Verder zijn er geruchten dat de marketing praktijken van Karatbars onethisch zijn. Er is veel vieze rook, en waar rook is….. Vandaar, voor Nederlanders is het beter om dicht bij huis te blijven en het zekere voor het onzekere te nemen. Er zijn genoeg alternatieve partijen in Nederland waar je voordelig goud kunt kopen. 

Wil je goud kopen, bezoek dan een veilige en vertrouwde Nederlandse dienstverlener zoals Gold Republic.

goldrepublic

Wat is er bijzonder met zo’n Karatbar?

karatbarsOngemunt goud heeft lage premies en in kleine hoeveelheden kan het gemakkelijk worden meegenomen en omgewisseld worden naar andere valuta’s of goederen. Dit is niet mogelijk met grotere goudbaren. De karatbar is in een bijzonder sterke credit card vorm geslagen. De karatbars in deze kaarten kun je in kokend water leggen, blootstellen aan allerlei natuurgeweld, zonder dat ze beschadigd raken. Het goudstaafje zit gewoon zeer goed beveiligd in deze vorm.

Wat is er misschien mis met de Karatbar? 

1. De karatbars worden geslagen door een nogal onbekende Turkse fabrikant ( “Atasay Sanayi Ve Ticaret AS Kuyumculuk”). De karatbar is in feite  één gram van het ATAkulche merk. Dit bedrijf is op de lijst van de LBMA. Niettemin, het nadeel is dat dit merk nogal onbekend is. Ik zou liever goudstaafjes kopen van meer bekendere Zwitserse fabrikanten zoals Umicore of Hereaus. Dit garandeert dat je nooit problemen zult hebben bij een mogelijke nieuwe taxatie van de karatbars goudkaarten. Daarnaast, is het wel zo voordelig om zo’n klein goudstaafje te kopen? Voor meer informatie:

2. Een ander probleem is dat het nogal omstandig is om deze karatbars te kopen aangezien verkoop verloopt op basis van multi-level marketing programma’s. Deze zijn per definitie nogal verdacht. Je zult dus eerst een sponsor moeten vinden voordat je de karatbars kunt kopen. Lastig en nogal verdacht. De AFM in Nederland had dan ook een waarschuwing uitgevaardigd over het bedrijf achter de karatbars: Karatbar International GmbH. Dit kwam niet alleen het gerechtelijk geschil, maar ook doordat de marketing praktijken verdacht zijn. Hieronder kun je een presentatie zien met prachtige beloftes over hun MLM-programma. Deze beloftes maken het programma verdacht. 

 

 

 

karatbars alternatief

3. Er zijn makkelijkere en goedkopere manieren om goedkoop goud te kopen. Partijen zoals Gold Republic en BitGold bieden een uitstekende mogelijkheid om goedkoop voor kleine bedragen goud te kopen. Verder zou je kunnen kijken naar goud afgedekte stablecoin die op onder meer op Ethereum worden uitgegeven. Een betrouwbare en gereguleerde goud afgedekte stablecoin is Paxos Gold van het Amerikaanse Trust bedrijf Paxos in New York. 

Leer alles over hoe je goud kunt kopen!

Lees verder

Mastercard netwerk integreert spoedig bitcoin en crypto diensten

Mastercard staat op het punt om een belangrijke aankondiging te doen. Ze willen banken en winkeliers die aangesloten zijn op het Mastercard betalingsnetwerk de optie bieden om betalingen in bitcoin te accepteren. Dit nieuws is vrijgekomen vandaag 25.10.2021 op CNBC gepubliceerd. Net zoals Twitter als een sociaal netwerk nu ook werkt als een bitcoin betalingsnetwerk […]

Oct 25, 2021
1,5 min

Jack Dorsey waarschuwt voor hyperinflatie

Miljardair en Twitter oprichter Jack Dorsey plaatste afgelopen vrijdagavond een opmerkelijke tweet over hyperinflatie. Hyperinflatie gaat alles veranderen. Het gebeurt nu al. De consumptieprijzen hebben in de Verenigde Staten een recordstijging gehad. Er is steeds meer bezorgdheid over de inflatiedruk. Zelfs de Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell bekende dat de inflatiedruk tot ver in volgend jaar […]

Oct 25, 2021
2 min

Hoera crypto fnuikt Amerikaanse sancties

Het is zo grappig om nieuwsartikelen te lezen als je de narratieven kent die steeds maar worden ingezet om de goegemeente verder de hersenen te spoelen. Zo zouden Putin en China agressieve bedoelingen hebben in een wereld die compleet wordt gedomineerd door Amerikaanse legerbases en militaire uitgaven. En zo zou crypto slecht zijn omdat je […]

Oct 24, 2021
2,5 min