crypto capital

CFD’s vs Binary Options vs Opties

Oct 11, 2014
Aanbieding: 

Wat is een CFD in vergelijking met andere derivaten?

Een CFD is een Contract For Difference en valt onder de categorie van derivaten. Hieronder vallen ook opties en binarie opties. In feite is het een oud financieel instrument, maar werd in de jaren-negentig werden ook beschikbaar voor particulieren. Het werd een zeer gewild financieel instrument om heerlijk snel op prijsveranderingen te speculeren op de beurs.

cfdCFD beleggen is nog steeds zeer populiar op prachtige handelsomgevingen zoals die van ; maar op dit moment zijn vooral de risicovolle binaire opties populair bij jonge nieuwe beleggers. In feite is het idee van de binaire optie volledig geïnspireerd op de werking van CFD’s. Een binaire optie is in feite een vereenvoudigde en rigide variant van een CFD, met het voordeel dat deze ook nog eens kunnen worden ingezet op Amerikaanse aandelen. Alles ligt gewoon van te voren vast bij een binaire optie. Looptijd, vastgesteld rendement en risico. Dit is niet in het geval met een CFD.

cfdEen CFD is nog steeds jet beste wapen in handen van ervaren investeerders en gelukkig dankzij  Markets.com en 24Option ook voor de beginners. Het wordt vooral ingezet om op korte termijn, snel hoge rendementen te boeken op zeer hevige, volatiele markten en snelle abrupte prijsveranderingen van bepaalde activa. Dankzij deze handelsplatformen kan iedereen hier makkelijker op inspelen.

cfd tradingVooral crypto cfd trading is nu erg populair geworden! Het is veel makkelijker om een Bitcoin cfd te kopen dan een Bitcoin zelf en deze vervolgens ook nog eens veilig op te slaan en te verhandelen. Niettemin, wees voorzichtig en leer alles over de risico’s en wat Contract For Differences eigenlijk precies inhouden. 

Wat zijn de risiko’s en nadelen van CFD’s?

Maar goed wat is een CFD. Bij een CFD spreken twee partijen met elkaar af om een waardeverschil met elkaar af te rekenen tussen nu en een bepaalde tijd in de toekomst van een bepaald goed. Dit kan in feite alles wat vast en los zit. Over het algemeen gaan deze afspraken over aandelen, valuta en grondstoffen, maar kunnen ook over obligaties gaan. Elke product die aan een waardeverandering onderhevig is, kan in feite aan speculatie worden onderworpen met behulp van CFD’s. Deze flexibiliteit is er niet bij binaire opties. Daar gaat het meestal om zo’n 160 gereguleerde activa.

beleggen in cfd'sNet zoals bij binaire opties, ben je als je een CFD afsluit geen eigenaar van het goed. Je speculeert alleen op de waardeverandering van een bepaald goed en doet alleen alsof je het zou kunnen toe-eigenen. Wanneer je verkoopt doe je net alsof je de eigenaar was, maar je bent dit nooit geweest! Dit is ook meteen het wezenlijke verschil tussen een CFD en een reguliere optie. Bij reguliere opties heb je in de praktijk het recht om het onderliggende goedje daadwerkelijk toe te eigenen, zodra de looptijd van het contract is verlopen. Dit is niet het geval bij binaire opties en CFD’s.  Je kunt bij deze financiële instrumenten nooit aanspraak maken op de onderliggende activa. CFD’s zijn bovendien net als met binaire opties gericht op winstbejag op korte termijn, in bepaalde prijsfluctuaties van de betreffende activa. Opties zijn meestal gericht op de wat langere termijn, in ieder geval 3 maanden. Bij Binaire opties gaat het tegenwoordig om 60 seconden!

cfd contract for difference kopenEen CFD is net zals een binarie optie een hefboom-product. Een hefboom is een Nederlandse term voor leverage. Dit betekent dat je met een beperkt bedrag toch in grotere posities kunt handelen. Concreet voorbeeld: Als je een positie wilt innemen ter waarde van 500.000 euro, dan heb je dat bedrag niet daadwerkelijk nodig. De makelaar financiert deze positie voor je en vraagt alleen een deel van deze waarde in onderpand om een mogelijk verlies er mee te kunnen afdekken. Afhankelijk van welke makelaar je hebt voor het aangaan van CFD’s kan dit uiteenlopen tussen de 1/10 en de 1/400! Als je 1/100 deel van de waarde van jouw positie in onderpand hebt, dan spreken we over een leverage van factor 100. Door deze hefboom methode kun je veel hogere winsten boeken dan op andere beleggingen zoals de reguliere aandelen. Als jij voor 10.000 euro aan aandelen koopt en de waardestijging is 5 % dan verdien je 500 euro. Maar als jij met 10.000 euro als onderpand en een 50x hefboom ter waarde van 500.000 een CFD afsluit op dit zelfde aandeel, dan levert diezelfde waardestijging je 25.000 euro op! Een prachtige winst van maar liefst 250 % !

Maar goed, je moet wel weten wat je doet! Dit is echt niks voor onervaren beleggers. Kijk, een waardedaling van 5 % betekent meteen een verlies van 25.000 euro! Gelukkig kun je dit afdekken door het inzetten van een ‘stop loss’. Je neemt dan gewoon je verlies voordat je volledig in de probemen komt! Kijk, dit risico heb je weer niet met binaire opties. Je weet gewoon meteen waar je aan toe bent. Maar goed, CFD’s hebben wel meer flexibiliteit dan binaries, aangezien er geen vaste expiratiedatum hoeft worden vastgesteld wanneer je deze koopt via jouw CFD-makelaar. Je kunt deze gewoon weer verkopen wanneer je wilt en bijvoorbeeld verwacht dat deze geen rendement meer zal opleveren of wanneer de verliezen uit de hand lopen. De bedoeling is dat dit niet gebeurt en dat je heerlijk kunt speculeren op stijgende en dalende markten. Bij CFD’s kun je dit doen op de volgende manier:

Bij een contract for difference kun je verschillende contracten afsluiten, een long en/of een short. Wanneer je een long contract afsluit dan ga je er vanuit dat het onderligende goed in waarde zal stijgen. Als de prijs hoger is dan bij aankoop dan krijg je netjes het verschil als rendement uitgekeerd. Bij een short contract doe je het tegenovergestelde, je gaat er van uit dat de prijs zal dalen. Als de prijs lager is dan bij de aankoop, dan krijg je het verschil op je handelsrekening bijgestort. Via het strategisch inzetten van long & short CFD’s kun je zowel bij stijgende en dalende koersen goed geld verdienen door in de dalen long te gaan en op de toppen short te gaan! Je maakt dan dubbel winst als je dat goed weet in te schatten!  Vooral bij hoge toppen en diepe dalen kun je met CFD’s dan enorm veel geld verdienen. Dit kun je niet doen bij binaire opties. Deze worden door de ervaren belegger ingezet wanneer de prijsfluctaties zeer klein zijn. Daar kun je bij de kleinste prijsveranderingen al zeer hoge rendementen verdienen. Daarom zijn binaire opties ook zo geschikt voor beginners. Je kunt al een binaire optie kopen voor 25 euro en op basis van kleine veranderingen al meer dan 70% rendement verdienen! Dit is niet mogelijk met het handelen in CFD’s.

Bij CFD’s komt namelijk nog iets anders kijken, waar je als binaire optiehandelaar niks mee te maken hebt: de financieringskosten. Een CFD is een veel zwaarder financieel instrument dan een binaire optie doordat de hefboom met een long positie voor een groot gedeelte moet worden bekostigd door de makelaar. In beginsel gaat het om een lening en daarover zul je dus rente moeten betalen. Deze kosten worden per dag berekend en moeten aan de makelaar worden betaald. De makelaar zal deze automatisch van jouw handelsrekening afschrijven. Vandaar, het aangaan van een CFD is voor de ervaren belegger die weet wat hij doet en ook over de middelen beschikt om datgene te doen wat hij wilt doen. Binaire opties hebben deze complicatie niet en zijn daarom ook zeer populair bij vooral de beginnende belegger. Grote beleggers maken van CFD’s gebruik om mogelijke verliezen in de reguliere aandelenportefeuilles te compenseren. Ze gaan dan een short (CFD contract) aan op die aandelen die verliezen boeken. Deze taktiek wordt ook wel hedging genoemd.

trading cfd'sWil je met beide derivaten kunnen handelen, zul je bij Plus500 een handelsrekening kunnen openen. Trouwens, Markets.com is de laatste tijd sterk verbeterd en ik kan het volgende artikel aan onze lezers aanraden: Markets.com Review.

Wil je alleen rustig, zonder kosten met binaire opties handelen op prijsveranderingen, dan kun je een handelsrekening openen bij AnyOption of Banc De Binary!

Voor meer informatie:

 

Lees verder

13-jarige Gajesh Naik uit India haalt $300K op voor DeFi-project

Maak kennis met de 13-jarige crypto geek Gajesh Naik uit Goa in India. Hij heeft onlangs $ 300.000 aan pre-seed-financiering opgehaald voor zijn meest recente DeFi-project, Taksh genaamd. Taksh is in 2021 is gelanceerd op het Ethereum-compatibele smart contract platform Avalanche. Het is bedoeld om gebruikers een beloningssysteem te bieden om hen te helpen hun […]

Oct 23, 2021
2 min

Meer Bitcoin en ETF nieuws

Cointelegraph bericht dat de ProShares ETF het eerste indexfonds is ooit dat in twee dagen meer dan $ 1 miljard aan activa onder beheer kreeg. Hiermee sneuvelde het 18-jarige record van een goud ETF, die dit bedrag binnen drie dagen ophaalde. Met dit opmerkelijke feitje vallen we in huis in een fase dat crypto een […]

Oct 23, 2021
2,5 min

De adoptie van bitcoin en crypto in Brazilië

De adoptie van crypto in Brazilië is in 2021 in een stroomversnelling gekomen. Volgens nieuwe gegevens van de centrale bank van Brazilië zal de bevolking in het land voor het eind van dit jaar meer dan 8 miljard dollar crypto kopen. De directeur over het monetaire beleid in Brazilië, Bruna Serra, gaf te kennen dat […]

Oct 22, 2021
2 min