chainspace

Chainspace & Facebook

Feb 6, 2019
Aanbieding: 
chainspace facebook

Chainspace is een kleine blockchain start-up met als doelstelling de ontwikkeling van een globaal schaalbaar sharded smart contract platform. De Chainspace blockchain technologie wordt wetenschappelijk onderbouwd met de introductie van o.a. het S-BAC protocol (
Sharded Byzantine Atomic Commit) voor de implementatie van blockchains op het internet. Het S-BAC protocol van Chainspace is als eerst gepresenteerd geworden op de NDSS symposium van 2018. Hieronder in de video kun je de presentatie zien over het Chainspace project:

Chainspace heeft de schaalbaarheidsbeperkingen van Ethereum bestudeerd. Het project werkt dan ook aan een nieuwe consensus protocol, Blockmania, dat met behulp van sharding technologie extreem snel en schaalbaar is. Netwerk Consensus wordt bij elke nieuwe shard bereikt. Verder wordt er verzekert dat de data binnen het netwerk altijd beschikbaar en correct is. Chainspace heeft verder gewerkt aan het Coconut protocol voor de authentificatie en de vertrouwelijkheid van de data.

Het project is onder ontwikkeling en een whitepaper is nog niet officieel gepubliceerd geworden. Het wordt waarschijnlijk nog flink aangepakt door andere wetenschappers. Inderdaad, Chainspace is opgericht door een aantal knappen koppen van de University College London (UCL). Het team van oprichters bestaat uit:

  • George Danezis, een professor werkzaam aan de faculteit van computerwetenschappen bij de UCL. Hij is verder een fellow aan de Alan Turing Instituut.
  • Alberto Sonnino, is een doctoraal onderzoeker in gedistribueerde grootboek technologieën (TLD’s) werkzaam aan de UCL.
  • Mustafa Al-Bassam, is ook een doctoraal onderzoeker werkzaam aan de UCL in computer security, schaalbare blokketens en Dapps.
  • Shehar Bano is een expert in gedistribueerde netwerken en beschikt over een PhD van Cambridge University, en is een post-doctoraal onderzoeker van de UCL.
  • Dave Hrycyszyn heeft in zijn twintigjarige carrière al honderden software systemen uitgerold en schaalbaar gemaakt. Hij heeft daadwerkelijk praktijk ervaring en een boek geschreven over de open source Scalatra HTTP framework. Deze wordt onder andere gebruikt door BBC, NetFlix en McLaren.

De Facebook Chainspace acquisitie:

Het is blijkbaar zo dat Facebook lucht heeft gekregen van het Chainspace blockchain project en de start-up in 2019 stilletjes heeft opgekocht voor waarschijnlijk de expertise van vooral de UCL (blockchain) wetenschappers. Er is immers nog geen werkend blockchain product. Het lijkt erop dat het Chainspace team wordt opgenomen in het Facebook Blockchain Team. De betrokken wetenschappers en oprichters vermelden nu dat ze werkzaam zijn bij het Facebook Blockchain Team. Het geeft wel duidelijk aan dat Facebook nu toekomst ziet in de blockchain technologie. Ze staan nu niet meet stilletjes aan de zijlijn toe te kijken. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding:

Lees verder

Kan de Federal Reserve Bankroet gaan?

Kan de Federal Reserve bankroet gaan? Dit is een vraag die George Gammon zich stelt in de onderstaande video. Hij heeft een uitstekende analyse gemaakt over hoe de Federal Reserve opereert en op welke manier de Federal Reserve geld verdient voor haar aandeelhouders. De Federal Reserve functioneert nu als een gediversifieerd beleggingsfonds en zal onder […]

Jul 3, 2020
2,5 min

Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World

We kunnen onze lezers het volgende boek aanbevelen: Lords of Finance: The Bankers Who Broke the World. Het boek is uitgegeven door Penguin Press in 2009 tijdens de vorige financiële crisis. Het is geschreven door Liaquat Ahamed die voor zijn werk in 2010 de Pulitzer Prize for History ontving. Het boek beschrijft de financiële ontwikkelingen voorafgaand […]

Jul 3, 2020
4 min

Waarom is Bitcoin antifragiel?

Dat velen nog altijd sceptisch zijn over Bitcoin is geen geheim. Ze beweren dat het een kwetsbare ponzi-scheme is, die ieder moment kan knappen. Bitcoin bezit echter een aantal kwaliteiten die ervoor zorgen dat het juist antifragiel is, en dat het toestanden kan doorstaan die ons huidig monetair systeem ernstig in de problemen zouden brengen. […]

Jul 3, 2020
3,5 min