chainspace

Chainspace & Facebook

Feb 6, 2019
Aanbieding: 
chainspace facebook

Chainspace is een kleine blockchain start-up met als doelstelling de ontwikkeling van een globaal schaalbaar sharded smart contract platform. De Chainspace blockchain technologie wordt wetenschappelijk onderbouwd met de introductie van o.a. het S-BAC protocol (
Sharded Byzantine Atomic Commit) voor de implementatie van blockchains op het internet. Het S-BAC protocol van Chainspace is als eerst gepresenteerd geworden op de NDSS symposium van 2018. Hieronder in de video kun je de presentatie zien over het Chainspace project:

Chainspace heeft de schaalbaarheidsbeperkingen van Ethereum bestudeerd. Het project werkt dan ook aan een nieuwe consensus protocol, Blockmania, dat met behulp van sharding technologie extreem snel en schaalbaar is. Netwerk Consensus wordt bij elke nieuwe shard bereikt. Verder wordt er verzekert dat de data binnen het netwerk altijd beschikbaar en correct is. Chainspace heeft verder gewerkt aan het Coconut protocol voor de authentificatie en de vertrouwelijkheid van de data.

Het project is onder ontwikkeling en een whitepaper is nog niet officieel gepubliceerd geworden. Het wordt waarschijnlijk nog flink aangepakt door andere wetenschappers. Inderdaad, Chainspace is opgericht door een aantal knappen koppen van de University College London (UCL). Het team van oprichters bestaat uit:

  • George Danezis, een professor werkzaam aan de faculteit van computerwetenschappen bij de UCL. Hij is verder een fellow aan de Alan Turing Instituut.
  • Alberto Sonnino, is een doctoraal onderzoeker in gedistribueerde grootboek technologieën (TLD’s) werkzaam aan de UCL.
  • Mustafa Al-Bassam, is ook een doctoraal onderzoeker werkzaam aan de UCL in computer security, schaalbare blokketens en Dapps.
  • Shehar Bano is een expert in gedistribueerde netwerken en beschikt over een PhD van Cambridge University, en is een post-doctoraal onderzoeker van de UCL.
  • Dave Hrycyszyn heeft in zijn twintigjarige carrière al honderden software systemen uitgerold en schaalbaar gemaakt. Hij heeft daadwerkelijk praktijk ervaring en een boek geschreven over de open source Scalatra HTTP framework. Deze wordt onder andere gebruikt door BBC, NetFlix en McLaren.

De Facebook Chainspace acquisitie:

Het is blijkbaar zo dat Facebook lucht heeft gekregen van het Chainspace blockchain project en de start-up in 2019 stilletjes heeft opgekocht voor waarschijnlijk de expertise van vooral de UCL (blockchain) wetenschappers. Er is immers nog geen werkend blockchain product. Het lijkt erop dat het Chainspace team wordt opgenomen in het Facebook Blockchain Team. De betrokken wetenschappers en oprichters vermelden nu dat ze werkzaam zijn bij het Facebook Blockchain Team. Het geeft wel duidelijk aan dat Facebook nu toekomst ziet in de blockchain technologie. Ze staan nu niet meet stilletjes aan de zijlijn toe te kijken. We houden de ontwikkelingen in de gaten.

Gerelateerde artikels:

Bronvermelding:

Lees verder

The Great Reset!

De belangrijkste globale organisaties en instellingen spreken steeds meer over een aankomende Great Reset en een nieuwe Bretton Woods overeenkomst voor het hervormen van de wereldeconomie. Een virus, zo schijnt het te zijn, heeft immers de globale economie in een depressie gestort. Vooral het World Economic Forum heeft dit onderwerp expliciet op haar 2021 agenda […]

Oct 19, 2020
5,5 min

Shitcoins, alchemie en zelfverrijking

Bitcoin begon als een antwoord op ons falend monetair systeem, waarin het zeggenschap over geld volledig in de handen ligt van overheden en waarin geld schier achteloos wordt bijgedrukt. Het duurde niet lang of er verschenen allerlei ‘alternatieve munten’, die zichzelf als alternatief presenteerden op de ‘oudere en gedateerde’ Bitcoin. Maar vrijwel al deze “shitcoins” […]

Oct 16, 2020
3 min

Godfrey Bloom over Banken, Bitcoin en Goud

Godfrey Bloom (70) is een bekende omstreden Britse politicus. In tegenstelling tot vele van zijn politieke collega’s schrok hij er nooit voor terug om zijn mening te uiten en zijn vaak controversiële standpunten te vertellen. Godfrey Bloom is geen onbesproken figuur en door zijn controversiële standpunten en krasse uitspraken lag hij geregeld aan de basis […]

Oct 9, 2020
3 min