arwen

CRYPTERIUM

Nov 1, 2018
Aanbieding: 

Crypterium is een nieuwe gemakkelijk te gebruiken crypto-betalingsoplossing voor de smartphone. Het idee is dat het net zo gemakkelijk wordt om met cryptovaluta te betalen als met content geld of betaalkaarten. De dienstverlening van Crypterium is nog onder ontwikkeling, maar er is al vooruitgang geboekt.

crypteriumCrypterium is gevestigd in Estland onder bedrijfsnummer (14352837) en volgt de regelgeving van het land met de benodigde licenties om als een gereguleerde financiële dienstverlener te opereren (FFA000236), een digitale multi-currency wallet dienst aan te bieden (FRK000013) , met een crypto exchange dienstverlening om cryptovaluta om te wisselen voor fiat geld (FVR000020). De betalingsoplossing wordt verder gecertificeerd onder de PCI DSS internationale veiligheidsstandaard. Crypterium heeft een eervolle vermelding verkregen in het H2 Ventures & KPMG 2018 Fintech100 Report. Het is met andere woorden een fintech bedrijf om in de gaten te houden.

Aan welke features wordt op dit moment gewerkt?

  • Een van de belangrijkste en unieke feature van Crypterium is dat je via je multi crypto wallet, bijvoorbeeld Bitcoins kunt omzetten en sturen als euro’s naar externe IBAN nummers. Vanuit Crypterium kun je iedereen betalen met een IBAN-bankrekening nummer!
  • Crypterium beschikt over een makkelijk te gebruiken multi crypto wallet die de volgende cryptovaluta ondersteunt: Litecoin, Ethereum, Bitcoin, Ripple en CRPT. CRPT is de interne token die gebruikt moet worden voor het verzenden van crypto naar fiat transacties die door een smart contract worden verwerkt. Dus, wanneer je een x aantal bitcoins verstuurt naar een IBAN-rekeningnummer zal er  een 0,5 % transactiecommissie in rekening worden gebracht in CRPT. Het kan niet schaden om goedkoop een aantal CRPT in te slaan om deze transactiekosten te drukken op lange termijn. Iedere keer CRPT wordt verbruikt in een contract zal ook de betreffende CRPT’s worden verbrand waardoor de token schaarser zal worden. Op termijn kan dit een prijs verhoging inhouden waardoor vroege beleggers op termijn in feite steeds minder betalen naarmate CRPT in waarde stijgt.
  • Een belangrijk element is het integreren van een betaalkaart die gekoppeld wordt met je Crypterium cryptovaluta wallets.  Deze kun je vervolgens linken aan je Apple Pay, Samsung Pay of Android Pay account. Op deze manier kun je gemakkelijk Crypterium gebruiken voor elke betaling die je verricht met je smartphone.
  • Via Crypterium is het makkelijk om simkaarten me op te waarderen.
  • Via Crypterium kun je ook Skype, Viber en Steam credits kopen.
  • Via Crypterium kun je ook cryptovaluta versturen naar de telefoonnummer van de ontvanger, ook wanneer deze nog geen crypto wallet heeft.
  • Via Crypterium kun je ook cryptovaluta kopen door het storten van euro’s vanuit je bankrekening.
  • Via Crypterium kun je gebruik maken van een gekoppelde VISA/Mastercard crypto betaalkaart om in elke winkel met een reguliere PoS-systeem te kunnen betalen.
  • Meer features zullen worden toegevoegd.

Achtergrondinformatie:

Crypterium is gefinancierd geworden door een Initial Coin Offering in 2017. Het is een goed voorbeeld van een goed uitgevoerde ICO met een serieus team dat werkt aan een mooie dienstverlening. De ICO is verder met behulp van Ambisafe en de Blockchain Law Group prima uitgevoerd geworden. De ICO was een groot succes waar zo’n 70.000 beleggers aan hebben deelgenomen.

Conclusie:

crypteriumEen goed fundament is gelegd door het Crypterium team voor de ontwikkeling van een mooie crypto finance dienstverlening. Niettemin, de meeste features zijn nog onder ontwikkeling. Crypterium dienstverlening is dan vooral geschikt voor diegene die graag met Bitcoin of Ether geld willen vesturen naar een IBAN-rekeningnummer. Een nadeel is het gebruik van de CRPT token die werkt als een bemiddelende cryptocurrency om bijvoorbeeld Bitcoin om te zetten naar euro’s op de betaalkaart of naar een IBAN-rekeningnummer. Bij deze transacties zal een commissie van 0.5 % in rekening worden gebracht. Dit is het verdien model van Crypterium en zorgt er voor dat de dienstverlening verder gratis is. De vraag is hoe uiteindelijk de klanten dit wel zo voordelig en gemakkelijk vinden.

We zullen de ontwikkelingen in de gaten houden.

Gerelateerde dienstverleners:

Lees verder

Repomarkt-record: meer dan 2 biljoen USD geparkeerd bij de FED

We will onze lezers wijzen op een nieuw record de Federal Reserve (FED) heeft geboekt met haar trading desk in New York for repo´s. In totaal werd er op 23 mei 2022 voor meer dan 2 biljoen dollar geparkeerd door financiële instituties bij de FED door middel van terugkoopovereenkomsten (reverse-repo´s). Wat wil dit record precies […]

May 25, 2022
3 min

Vitalik Buterin loopt vast met Ethereum en droomt van Bitcoin

Geloof het of niet maar niemand minder dan Vitalik Buterin heeft in een serie tweets aangegeven jaloers te zijn op Bitcoin en dan bedoelt hij het Bitcoin project. Het is intussen natuurlijk overduidelijk dat Ethereum niet echt lekker gaat. Steeds is er weer reden voor uitstel. Zie hier ons artikel over de problemen van Ethereum. […]

May 19, 2022
5,5 min

Bitcoin Bretton Woods: 44 landen bijeen in El Salvador

Vandaag is de hele financiële wereld bijeen in El Salvador. Financiële afvaardigingen uit 44 landen, waaronder 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten, zijn samengestroomd om over Bitcoin te praten. Natuurlijk is ook de Centraal-Afrikaanse Republiek van de partij, het land dat onlangs als tweede soevereine staat Bitcoin aannam als wettig betaalmiddel. Wanneer kwamen voor […]

May 19, 2022
3,5 min